divendres, 8 de març del 2013

Papiliorama a Kerzers


Per tal de que no ens acostumem massa al bon temps i al cel blau, aquest cap de setmana serà passat per aigua (Pays de Gex i Ginebra). Així doncs, tingueu apunt els paraigües i comenceu-vos a trencar les banyes per saber què fareu amb els vostres nens.

Una bona idea és anar al Papiliorama, potser penseu que això d'anar a veure papallones és avorrit però no només es tracta de veure aquests insectes, sinó que el parc és molts més i ideal pels dies de fred, pluja o neu.

El parc es troba al mig de camps de conreu i granges, des de lluny es veuen les tres cúpules que formen el complexe: Papiliorama, Nocturama, Jungle Trek.

  • Papiliorama: a l'entrar l'humitat i la calor us entelaran les ulleres, si és que en porteu! Mentre passegem pel mig d'un bosc, on fins i tot hi ha un rierol, un miler de papallones volen entre vosaltres. S'ha d'estar atent, doncs la majoria d'elles es confonen amb el medi. Aquí podrem veure el cicle de les papallones des de l'ou, l'eruga fins la crisàlide. 
  • Nocturama: els més porucs absteniu-vos d'entrar-hi! Tal i com indica el nom, entrem en el terreny nocturn d'alguns animals de l'Amèrica tropical.
Mentre ens movem quasi a les fosques veurem peresosos, armadillos, micos nocturns...,  i el millor de tot, ho farem mentre els ratpenats volen per sobre dels nostres caps!!! Fins i tot podrem passar per dins d'una cova i veure'ls penjats, terrorífic!
El més sorprenent és que el meu fill va tenir més por de les papallones que d'aquests petits vampirs, ell anava rient com que no notava com passaven aprop dels seus cabells....

  • Jungle Trek: entrem a l'Amèrica central i uns curiosos ocells ens donen la benvinguda. Aquí hi trobarem tucans, iguanes i plantes exòtiques.





La visita no acaba aquí, també hi ha un Mini Zoo on els més menuts, si els animals ho volen, podran tocar els ases nans, les cabres nanes i fins i tot un porquet! Això si, haureu d'abandonar l'escalfor i sortir a l'exterior! I si els vostres nens encara no en tenen prou, també hi ha un espai de jocs, entremig de la natura i ben aprop de les taules previstes al pícnic!

El parc ofereix un petit restaurant i a l'interior també s'hi troben taules per pícnics. Us aconsello que us emporteu carmanyoles o entrepans.

I a la tornada, si encara teniu forces i el temps us ho permet, per què no parar-se a Murten? Una petita ciutat medieval situada a la bora del llac que rep el mateix nom.

Bon cap de setmana!

Fitxa tècnica Papiliorama

Horari
Estiu
Dill a dium de 10h a 17h
Hivern
Dill a dium de 9h a 17h
Preus
Adults
18CHF
Nens 4-15 anys
9 CHF
Bebès fins 4 anys
Gratuït
Adreça
Moosmatte 1, Postfach 160, CH-3210 Kerzers






 Para que no nos acostumbremos demasiado al buen tiempo y al cielo azul, este fin de semana será lluvioso (Pays de Gex y Ginebra). Así pues, preparad los paraguas y empezad a romperos el coco para saber qué haréis con vuestros niños.

Una buena idea es ir al Papiliorama, quizá pensáis que esto las mariposas es aburrido pero no sólo se trata de ver estos insectos, sino que el parque es mucho más e ideal para los días de frío, lluvia o nieve.


El parque se encuentra en medio de campos de cultivo y granjas, desde lejos se ven las tres cúpulas que forman el complejo: Papiliorama, Nocturama, Jungle Trek.
  • Papiliorama: al entrar, la humedad y el calor os empañaran las gafas, si es que lleváis! Mientras paseáis en medio de un bosque, donde incluso hay un riachuelo, un millar de mariposas vuelan entre vosotros. Hay que estar atento, pues la mayoría de ellas se confunden con el medio. Aquí podremos ver el ciclo de las mariposas desde el huevo, la oruga hasta la crisálida.
  • Nocturama: los más miedosos abstenerse de entrar! Tal y como indica el nombre, entramos en el terreno nocturno de algunos animales de América tropical. Mientras nos movemos casi a oscuras veremos perezosos, armadillos, monos nocturnos ..., y lo mejor de todo, lo haremos mientras los murciélagos vuelan por encima de nuestras cabezas! Incluso podremos pasar por dentro de una cueva y verlos colgados, terrorífico! Lo más curioso es que mi hijo tuvo más miedo de las mariposas que de estos pequeños vampiros, él iba riendo como no notaba como pasaban cerca de sus cabellos ....
  • Jungle Trek: entramos en América Central y unos curiosos pájaros nos dan la bienvenida. Aquí encontraremos tucanes, iguanas y plantas exóticas.

La visita no acaba aquí, también hay un Mini Zoo donde los más pequeños, si los animales se dejan, podrán tocar los asnos enanos, las cabras enanas y hasta un cerdito! Eso si, deberéis salir al exterior! Y si los niños aún no tienen suficiente, también hay un espacio de juegos, en medio de la naturaleza y muy cerca de las tablas previstas para hacer picnic!

El parque ofrece un pequeño restaurante y en el interior también se encuentran mesas para picnics. Os aconsejo que os llevéis fiambreras o bocadillos.

Y a la vuelta, si todavía tenéis fuerzas y el tiempo os lo permite, ¿por qué no pararse a Murten? Una pequeña ciudad medieval situada en la orilla del lago que recibe el mismo nombre.

Buen fin de semana!

Ficha técnica Papiliorama
Horario
Verano
Lun a dom de 10h a 17h
Invierno
Lun a dom de 9h a 17h
Precios
Adultos
18CHF
Niños 4-15 años
9 CHF
Bebés hasta 4 años
Gratuito
Dirección
Moosmatte 1, Postfach 160, CH-3210 Kerzers

Il ne faut pas qu'on s'habitue au beau temps et le ciel bleu, et ce week-end sera pluvieux (Pays de Gex et Genève). Alors, sortez vos parapluies et commences vous casser la tête pour savoir quoi faire avec les enfants. S

Une bonne idée est d'aller au Papiliorama, peut-être vous pensez que les papillons sont ennuyeux, mais dans ce parc il y a des autres choses que ces insectes et est idéal pour les jours froids, avec la pluie ou la neige.

Le parc est situé au milieu de champs et de fermes, de loin, on voit les trois coupoles qui forment le complexe: Papiliorama, Nocturama, Jungle Trek.
  • Papiliorama: à l'entrée, l'humidité et la chaleur vont embuer vos lunettes, si vous en portez! En vous promenant au milieu d'une forêt, où il y a même un ruisseau, un millier de papillons volent entre vous. Nous devons être vigilants, car la plupart d'entre eux se confondent avec le milieu. Ici, nous voyons le cycle des papillons, de l'oeuf, la chenille à la chrysalide.
  • Nocturama: les plus peureux ne rentrez pas! Comme son nom l'indique, nous entrons dans le domaine de certains animaux nocturnes de l'Amérique tropicale. Alors que nous entrons dans l'obscurité nous verrons les paresseux, les tatous, singes de nuit ... et le meilleur de tout, nous le ferons pendant que les chauves-souris volent au-dessus de nos têtes! Même nous pouvons passer dans une grotte et les voir accrochés, terrifiant! Le plus curieux est que mon fils avait plus peur des papillons que de ces petits vampires, il riait!
  • Jungle Trek: vous entrez dans l'Amérique centrale et des curieux oiseaux curieux vont vous accueillir. Ici, nous allons y trouver des toucans, des iguanes et des plantes exotiques.

La visite ne s'arrête pas là, il y a aussi un Mini Zoo où les enfants, si les animaux se laissent, pourront câliner les ânes nains, les chèvres naines et même un cochon! Mais il faudrait sortir à l'extérieur! Et si les enfants n'ont pas assez, il y a aussi un terrain de jeu au milieu de la nature et à proximité des tables de pique-nique!

Le parc dispose d'un petit restaurant et à l'intérieur vous trouverez aussi des tables de pique-nique. Je vous conseille d'amener la gamelle ou des sandwiches.

Et pas très loin, si vous avez encore des forces et la météo vous le permet, pourquoi pas s'arrêter à Morat? Une petite ville médiévale située sur la rive du lac portant le même nom.

Bon week-end!

Fiche technique Papiliorama


Horaires
Été
Lun a Dim de 10h a 17h
Hiver
Lun a Dim de 9h a 17h
Prix
Adultes
18CHF
Enfants 4-15 ans
9 CHF
Bébés jusqu’à 4 ans
Gratuit
Adresse
Moosmatte 1, Postfach 160, CH-3210 Kerzers




1 comentari: