divendres, 4 d’abril de 2014

Zoo de Servion, un any més tard


És la tercera vegada que anem al Zoo de Servion i aquesta és la primera vegada que el Martí va disfrutar com un boig.
La primera vegada tenia 13 mesos i encara no caminava, va ser un pal perquè no volia estar-se al cotxet i només volia anar en braços. La segona vegada va ser l'abril de l'any passat i en arribar, ens vam trobar tot el zoo nevat i els animals encara amb el pelatge d'hivern.
Aquesta vegada vam aprofitar els primers dies de sol i temperatures càlides per anar-hi. Vam sortir de casa en horari català i quan vam arribar ja eren quasi les 12h, hora de dinar! Així que per evitar cues i trobar una taula lliure, només passar per la porta vam anar al restaurant, amb l'estòmac ple sempre es visita millor.

Ens vam posar ben aprop de les finestres per veure el tigre passejar-se, i com que estem en ple apogeu del "Libro de la Selva", el Martí no parava de dir que era el Shere Khan i que ell era el Mowgli. Aquella finestra amb vistes al felí va ser millor que qualsevol tauleta, smartphone o tele ja que obria la boca encantat.

Vam decidir que en comptes d'agafar el cotxet aniríem amb el tricicle i així intentaríem que aprengués d'una vegada per totes a pedalejar, però és més fàcil moures a l'estil "Pedro Picapiedra" i malgrat els nostres intents, la seva tossuderia va guanyar.

La part dels micos el va fascinar, sobretot perquè n'hi havia un, que emprenyat, es posava dret i picava contra el vidre. Ell es feia el valent acostant-se al vidre però quan veia que un dels simis s'apropava, un riure nerviós l'envaïa i fugia corrents. L'havíem d'empènyer a veure més animals sinó s'hagués quedat davant d'aquella gàbia.
Quan es va cansar d'avançar amb el tricicle, va començar a córrer pels camins de terra. I una senyora en sentir que el cridàvem en català ens va parar per preguntar d'on érem. És la segona vegada que ens trobem catalans en aquest zoo i quan ets lluny de casa, et fa il.lusió i de seguida preguntes d'on ets. Els llops blancs no li van fer ni fred ni calor, ell només volia córrer per la passarel.la de fusta i fer soroll. 
Tot d'una, va veure uns ànecs mig endormiscats i s'hi va voler apropar, va intentar anar tan a poc a poc i fer els menys soroll possible, però de seguida van escapar i ell els va perseguir fins que van entrar al tancat dels antílops. Va arribar un moment que ja tant l'hi era veure animals, ell només volia anar a l'enorme àrea de jocs que hi ha a l'entrada. Per sort, el "Libro de la Selva" va funcionar, ja que li vam dir que veuríem el Baloo. Però quan els va veure, de seguida ens va dir que aquells no eren el seu "compadre" ja que eren ossos bruns. Tot i així, es va quedar encuriosit veient com es posaven drets i es rascaven amb l'enorme tronc. Ni els lleons ni els tigres van fer que canviés d'idea, ell volia jugar. Va ser el moment que vam aprofitar per fer un cafè a les taules de fora mentre ell pujava i baixava el tobogan.
Abans d'anar a veure els rèptils, es va voler despedir del seu amic simi, va pujar al tricicle i tirat pel seu pare vam arribar al Tropicarium. 
Quan va veure els cocodrils dormint amb la boca oberta va ser quasi impossible moure'l d'aquell terrari. Vam arribar just a l'hora que donaven de menjar a tots els insectívors, quin espectacle. En funció de cada rèptil tiraven una quantitat important de grills, els pobres no paraven de carrisquejar davant l'imminent queixalada. En tot això el Martí va deixar el terrari dels cocodrils per quedar-se embadalit davant de les tortugues d'aigua; l'única cosa que el va moure va ser una enorme taràntula i el seu pare es va ocupar d'ensenyar-li com n'era de peluda mentres a mi em recorrien esgarrifances.
No li va fer cap mena de fàstic veure les serpotes com es menjaven els ratolins morts. A la meva àvia li hagués agafat un infart veient aquells tres animals de sang freda obrint la boca desmesuradament. La resta del zoo li va interessar ben poc, ni els pingüins van aconseguir cridar-li l'atenció, ja estava massa cansat i la son el començava a dominar.

La propera vegada que hi anem, que segurament serà l'any que ve, sortirem de casa després de dinar així podrem veure com alimenten a la majoria d'animals i ens estalviarem uns quants dinerons.

Aquest zoo no té res a veure amb el de Barcelona, no us hi espereu trobar elefants o dofins, però a mi m'agrada molt més que el de la ciutat comtal. Està al mig del bosc, els animals tenen lloc per córrer, està molt més ben cuidat i el preu, tot i sent Suïssa, és més correcta.

Es la tercera vez que vamos al Zoo de Servion y esta es la primera vez que Martí disfrutó como un loco.
La primera vez tenía 13 meses y todavía no caminaba, fue un palo porque no quería estar en el carro y sólo quería ir en brazos. La segunda vez fue en abril del año pasado y al llegar, nos encontramos todo el zoo nevado y los animales todavía con el pelaje de invierno.
Esta vez aprovechamos los primeros días de sol y temperaturas cálidas para ir. Salimos de casa en horario catalán y cuando llegamos ya eran casi las 12h, hora de comer! Así que para evitar colas y encontrar una mesa libre, sólo pasar por la puerta fuimos directos al restaurante, con el estómago lleno siempre se visita mejor.

Nos pusimos muy cerca de las ventanas para ver el tigre pasearse, y como estamos en pleno apogeo del "Libro de la Selva", Martí no paraba de decir que era Shere Khan y que él era Mowgli. Aquella ventana con vistas al felino fue mejor que cualquier tableta, smartphone o tele ya que abría la boca ensimismado.

Decidimos que en vez de coger el carro iríamos con el triciclo y así intentaríamos que aprendiera de una vez por todas a pedalear, pero es más fácil moverse al estilo "Pedro Picapiedra" y pese a nuestros intentos, su terquedad ganó.

La parte de los monos le fascinó, sobre todo porque había uno que enfadado, se ponía de pie y golpeaba contra el vidrio. Él se hacía el valiente acercándose al cristal pero cuando veía que uno de los simios se acercaba, una risa nerviosa lo invadía y huía corriendo. Lo tuvimos que empujar para ver más animales sino se hubiese quedado delante de aquella jaula.
Cuando se cansó de avanzar con el triciclo, comenzó a correr por los caminos de tierra. Y una señora al oír que lo llamábamos en catalán nos paró para preguntar de dónde éramos. Es la segunda vez que nos encontramos catalanes en este zoo y cuando estás lejos de casa, te hace ilusión y enseguida preguntas de dónde eres. Los lobos blancos no le hicieron ni frío ni calor, él sólo quería correr por la pasarela de madera y hacer ruido.
De repente, vio unos patos medio adormecidos y se quiso acercar, intentó ir tan despacio y hacer el menor ruido posible, pero enseguida escaparon y él los persiguió hasta que entraron con los antílopes. Llegó un momento que ya tanto le era ver animales, él sólo quería ir a la enorme área de juegos que hay en la entrada. Por suerte, el "Libro de la Selva" funcionó, ya que le dijimos que veríamos a Baloo. Pero cuando los vio, enseguida nos dijo que aquellos no eran su "compadre" ya que eran osos marrones. Aún así, se quedó intrigado viendo como se ponían de pie y se rascaban con el enorme tronco. Ni los leones ni los tigres hicieron que cambiara de idea, él quería jugar. Fue el momento que aprovechamos para tomar un café en las mesas de fuera mientras él subía y bajaba el tobogán.
Antes de ir a ver los reptiles, se quiso despedir de su amigo simio, subió al triciclo y tirado por su padre llegamos al Tropicarium.
Cuando vio los cocodrilos durmiendo con la boca abierta fue casi imposible moverlo de ese terrario. Llegamos justo a la hora que daban de comer a todos los insectívoros, qué espectáculo. En función de cada reptil echaban una cantidad de grillos, los pobres no paraban de rechinar ante el inminente bocado. En todo esto Martí dejó el terrario de los cocodrilos para quedarse embobado ante las tortugas de agua, lo único que le movió fue una enorme tarántula y su padre se ocupó de enseñarle como era de peluda mientras a mí me recorrían unos escalofríos.
No le hizo ningún tipo de asco ver las serpientes como se comían los ratones muertos. A mi abuela le hubiera cogido un infarto viendo esos tres animales de sangre fría abriendo la boca desmesuradamente. El resto del zoo le interesó muy poco, ni los pingüinos lograron llamar su atención, ya estaba demasiado cansado y el sueño le empezaba a dominar.

La próxima vez que vayamos, que seguramente será el año que viene, saldremos de casa después de comer así podremos ver cómo alimentan a la mayoría de los animales y nos ahorraremos un dinerito.

Este zoo no tiene nada que ver con el de Barcelona, no os esperéis encontrar elefantes o delfines, pero a mí me gusta mucho más que el de la ciudad condal. Está en medio del bosque, los animales tienen sitio para correr, está mucho mejor cuidado y el precio, aun siendo Suiza, es más correcto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada