dimecres, 26 de febrer de 2014

Port Aventura


Aquest Nadal també vam anar a Port Aventura, feia més de 10 anys que no hi havia tornat i no recordava que l'entrada fos tan cara. Per sort, sempre fan ofertes, ja sigui amb les cerveses, refrescos, caramels o restaurants fast-food.
El més sorprenent de tot, és que malgrat la crisis vam haver de fer mitja hora de cua per poder comprar les entrades. Hi havia una munió de famílies amb cotxets i evidentment, tothom anava cap a les atraccions destinades als petits, és a dir, a SésamoAventura. 
Ja sabíem que el Martí era massa petit i que podria pujar a pocs llocs, però el que no m'imaginava és que a la part destinada als nens només tingués dret a dues atraccions. Era difícil de fer-li entendre que no podia pujar als avions del Coco perquè només medeix 92cm, ell es veia com els altres nens i això dels centímetres li semblava un sopar de duro. Sé que les restriccions són per seguretat, però no entenc perquè no els deixen pujar acompanyats d'un adult sobretot si es tracte d'anar dins una vagoneta. Per tant, si els vostres nens no fan 1 metre d'alçada quedeu-vos a casa! 

Després de 20 minuts de cua vam poder pujar al cotxe que ens faria recórrer la granja de l'Elmo. Com acostuma a succeir, passes més estona a la fila que no pas dins de l'atracció, i amb un nen l'espera es fa eterna. Però una vegada darrera al volant, i amb els seus pares de passatgers, tot eren somriures i alegria.
Volíem veure un espectacle però l'anfiteatre ja estava ple i ens havíem de tornar a esperar, així que quan vam sentir el xiulet del tren vam anar-hi corrents amb el Martí més feliç que un gínjol.
En arribar al Far West el primer que vam recordar el Maurici i jo va ser una experiència que vam viure en un parc d'Arizona fa 6 anys i vam decidir que si aquí també ho feien, repetiríem la vivència. Així que quan vam veure el fotògraf, vam entrar-hi per disfressar-nos d'època. Als USA ens havíem vestit de noia de saloon i de sherif, però amb un nen de quasi tres anys no era molt judiciós envoltar-lo de meuques. Per tant, ens vam fer una foto familiar, els meus homes vestits de soldats i jo de senyora de la casa, és a dir, un vestit llarg amb un mirinyac, i com a complements una pamela i un bolso poc pràctic. No vam riure tant com als Estats Units però la cara del Martí no tenia pèrdua, es va deixar fer sense dir ni mu i la veritat és que estava guapíssim vestit de mini-soldat. La broma és una mica cara, crec que 19€, però tenim un bon record a les estanteries del despatx.

Després vam pujar tots tres al caroussel que hi ha al bell mig del Far West, és tan divertit tornar a l'infància d'alt d'un cavall i no haver-se de preocupar del què diran... Imagineu-vos la quantitat de gent que hi havia que només es veien cotxets i no va quedar ni un sol cavall lliure!
Quan va veure el Woody, la mascota del parc, s'hi va acostar sense por i es va deixar fotografiar. Evidentment, no genera la mateixa atenció que el Mickey i no hi ha ni cues ni empentes.

Com us podeu imaginar, en tots aquests parcs t'esperen amb els braços oberts a l'hora de dinar. La qualitat del menjar té molt a desitjar i et foten un cop de pal que et deixa sec. Vam anar en un dels restaurants i la veritat és que l'atenció al nen va ser fantàstica: colors, dibuixos per pintar, pitet i un got super xulo que el vam pagar amb escreix amb el preu del seu menú.
Amb l'estòmac ben ple, vam anar en una de les altres poques atraccions on el nen podia pujar tot sol: els autos de xoc. Déu meu, com vam arribar a riure! Ens pensàvem que hauria d'anar amb el seu pare, però el que vigilava ens va dir que arribaria al pedal sense problemes. I ja el veieu assentat com un mil homes dins d'un búfal amb les mans al volant i apunt per l'acció, i nosaltres ben aprop per si l'havien de rescatar. Vam acabar plorant de tant riure, ell serio i donant voltes sobre si mateix sense parar; no es va moure gaire del punt d'origen mentre els seus pares estaven enriolats i li cridàvem que havia de girar el volant cap a l'altre costat.

Després vam decidir que era el moment de comença a veure algun espectacle, i en vam veure dos. El primer va ser l'espectacle dels ocells a la Polynèsia, divertídissim perquè l'animador era un bromista nat, el Martí no entenia les seves bromes però abaixava el cap cada vegada que un ocell volava aprop seu.
Llavors vam anar corrents cap a la Xina per veure un altre espectacle amb bombolles de sabó; realment impressionant. En aquest l'animadador no tenia tanta verborrea però ens va deixar esmaperduts. El Martí no es va moure del seu seient durant els dos l'espectacles i això pot voler dir dues coses: o que li va agradar o que estava mort de son.
No sé si encara els fan o només eren per l'època de Nadal, però realment valen la pena.

Després de fer algunes de les poques atraccions que hi han a la Xina per nens petits, vam anar a Mèxic perquè pujés a l'última atracció dedicada a la seva edat. Però quan l'estàvem deslligant del cotxet, el tiu ens va dir que ja hi havia pujat, cosa que era mentida. A Mèxic hi havia el Père Noël i vam al.lucinar amb la cua que hi havia, més de 30 minuts. Però si fins fa no gaire aquest bon home no existia en terres catalanes?!?! A més a més, no trobavem massa adient el seu emplaçament. Des de quan viu a Mèxic? Una altra cosa que ens va sorprendre va ser el dinar que organitzaven amb els follets del Pare Nadal, on la broma et sortia caríssima i no hi havia ni una sola plaça lliure.

En fi, que vam passar un dia genial i vam poder comprovar que ja se'ns ha passat l'edat de pujar a les atraccions més bèsties tot i que sabem, que d'aquí no gaires anys, haurem d'acompanyar-hi al nen. Arribat el dia, imagino que ho farem a sorts perquè si ara em moriria dalt del Shambhala no sé què poden arribar a inventar d'aquí uns anys.

A part d'anar a Port Aventura per fer una activitat els tres i sortir una mica dels àpats familiars eterns, també hi vam anar per comprovar si el Martí podria aguantar a Disney, i la conclusió va ser que sense migdiades ho veiem fotut.


Éstas Navidades también fuimos a Port Aventura, hacía más de 10 años que no había vuelto y no recordaba que la entrada fuera tan cara. Por suerte, siempre hacen ofertas, ya sea con las cervezas, refrescos, caramelos o restaurantes fast-food.
Lo más sorprendente de todo, es que a pesar de la crisis tuvimos que hacer media hora de cola para poder comprar los entradas. Había una multitud de familias con carros y evidentemente, todo el mundo iba hacia las atracciones destinadas a los pequeños, es decir, a SésamoAventura.
Ya sabíamos que Martí era demasiado pequeño y que podría subir a pocos lugares, pero lo que no me imaginaba es que en la parte destinada a los niños sólo tuviera derecho a dos atracciones. Era complicado hacerle entender que no podía subir a los aviones de Coco porque sólo mide 92cm, él se veía como los demás niños y eso de los centímetros le parecía un cuento. Sé que las restricciones son por seguridad, pero no entiendo porqué no los dejan subir acompañados de un adulto sobre todo si se trata de ir dentro de una vagoneta. Por lo tanto, si vuestros niños no llegan al 1 metro de altura quedaros en casa!

Después de 20 minutos de cola pudimos subir al coche que nos haría recorrer la granja de Elmo. Como suele suceder, pasas más tiempo en la cola que no dentro de la atracción, y con un niño la espera se hace eterna. Pero una vez tras el volante, y con sus padres de pasajeros, todo eran sonrisas y alegría.
Queríamos ver un espectáculo pero el anfiteatro ya estaba lleno y teníamos que volver a esperar, así que cuando oímos el silbato del tren fuimos corriendo con Martí más contento que unas castañuelas.
Al llegar al Far West lo primero que recordamos  Maurici y yo fue una experiencia que vivimos en un parque de Arizona hace 6 años y decidimos que si aquí también lo hacían, repetiríamos la vivencia. Así que cuando vimos el fotógrafo, entramos para disfrazarnos de época. En los USA nos habíamos vestido de chica de saloon y de shérif  pero con un niño de casi tres años no era muy juicioso rodearlo de pelanduscas.  Por lo tanto, nos hicimos una foto familiar, mis hombres vestidos de soldados y yo de señora de la casa, es decir, un vestido largo con un miriñaque, y como complementos una pamela y un bolso poco práctico. No nos reímos tanto como en Estados Unidos pero la cara de Martí no tenía pérdida, se dejó hacer sin decir ni mu y la verdad es que estaba guapísimo vestido de mini- soldado. La broma es algo cara, creo que 19€, pero tenemos un buen recuerdo a las estanterías del despacho. 

Después subimos los tres en el tiovivo que hay en medio del Far West, es tan divertido volver a la infancia encima de un caballo y no tener que preocuparse del qué dirán... Imaginaos la cantidad de gente que había que sólo se veían carritos y no quedó ni un solo caballo libre!
Cuando vio a Woody, la mascota del parque, se acercó sin miedo y se dejó fotografiar. Evidentemente, no genera la misma atención que el Mickey y no hay ni colas ni empujones.

Como os podéis imaginar, en todos estos parques te esperan con los brazos abiertos a la hora de comer. La calidad de la comida deja mucho que desear y te dan un palo que te dejan tieso. Fuimos en uno de los restaurantes y la verdad es que la atención al niño fue fantástica : colores, dibujos para pintar, babero y un vaso super chulo que lo pagamos con creces con el precio de su menú.
Con el estómago lleno, fuimos en una de las otras pocas atracciones donde el niño podía subir sólo: los autos de choque. Dios mío, cómo llegamos a reírnos! Pensamos que debería ir con su padre, pero el vigilante nos dijo que llegaría al pedal sin problemas. Y ya lo veis asentado como un mil hombres dentro de un búfalo con las manos en el volante y listo para la acción, y nosotros muy cerca por si teníamos que rescatarlo. Acabamos llorando de tanto reír, él serio y dando vueltas sobre sí mismo sin parar, no se movió mucho del punto de origen mientras sus padres estaban alborozados y le gritábamos que debía girar el volante hacia el otro lado.

Después decidimos que era el momento de ver algún espectáculo, y vimos dos. El primero fue el espectáculo de los pájaros en la Polynesia, divertidísimo porque el animador era un bromista nato, Martí no entendía sus bromas pero bajaba la cabeza cada vez que un pájaro volaba cerca de él.
Entonces fuimos corriendo hacia China para ver otro espectáculo con pompas de jabón; realmente impresionante. En éste el animadador no tenía tanta verborrea pero nos dejó patitiesos. Martí no se movió de su asiento durante los dos el espectáculos y esto puede significar dos cosas : o que le gustó o que estaba muerto de cansancio.
No sé si todavía los hacen o sólo eran para la época de Navidad, pero realmente valen la pena.

Después de hacer algunas de las pocas atracciones que hay en China para niños pequeños, fuimos a México para que subiera a la última atracción dedicada a su edad  Pero cuando le estábamos desatando del carro, el tío nos dijo que ya había subido, lo que era mentira. En México había el Père Noël y nos alucinó la cola que había, más de 30 minutos. Pero si hasta hace no mucho este buen hombre no existía en tierras catalanas!?!? Además, no encontrábamos demasiado adecuado su emplazamiento. Desde cuando vive en México? Otra cosa que nos sorprendió fue la comida que organizaban con los duendes de Papá Noel, donde la broma te salía carísima y no había ni una sola plaza libre. 

En fin, que pasamos un día genial y pudimos comprobar que ya se nos ha pasado la edad de subir a las atracciones más bestias aunque sabemos que dentro de no muchos años, deberemos acompañar al niño. Llegado el día, imagino que lo haremos a suertes porque si ahora me moriría en el Shambhala no sé qué pueden llegar a inventar en unos años.

Aparte de ir a Port Aventura para hacer una actividad los tres y salir un poco de las comidas familiares eternas, también fuimos para comprobar si Martí podría aguantar en Disney, y la conclusión fue que sin siestas lo vemos chungo, muy a mi pesar.

1 comentari:

  1. Hola,

    Acabo de descobrir el teu blog. Coneixes Patufets al món? Des de la setmana passada que hem començat a fer-nos ressò de blogs que parlen d'experiències familiars de catalans que viuen a l'estranger. Si vols participar-hi, escriu-nos un missatge i t'ho explico una mica més. patufetsmon@gmail.com

    http://patufetsalmon.wordpress.com/category/articles/

    Marta

    ResponElimina