dijous, 6 de febrer del 2014

Musée d'histoire Naturelle


El millor dels nens a aquestes edats és que pots repetir activitats o museus i ells, tenen la sensació que hi van per primera vegada, el problema el tenen els pares, que ja sabem quantes rajoles o escales hi han.

Feia quasi un any que vam anar al Museu d'Història Natural de Ginebra i també era un dia gris i plujós, així que aprofitan que ara hi tenen una exposició temporal sobre els ocells, hi vam tornar anar.

Resulta curiós veure com també evoluciona la seva manera de visitar el museu, feia un any només corria de diorama a diorama, nerviós per descobrir més coses o repetint els sons dels animals que veia. Amb quasi tres anys, la feina era nostre d'arrencar-lo d'un diorama i seguir avançant. Es quedava embadalit i era capaç d'observar el més petit detall, veia animalons entre les fulles que nosaltres se'ns havien passat per alt.
L'altre diferència important és que ara escala i puja a qualsevol lloc, i quan ens distrèiem ja el teníem enfilat fent el mico.
Aquell dia vaig passar una gran vergonya; quan érem a la tercera planta, on s'explica la geologia, va veure uns nens més grans enfilats en un globo terraqui i li feien donar voltes, com era d'esperar, una vegada els nens van marxar, ell va voler fer el mateix. En aquestes, que mentre intentava pujar amb les seves petites cames i donar voltes al globo, un nen més petit s'acosta i ell baixa d'una revolada i li dóna una espenta que el tira a terra, mentre jo i l'altre mare ens quedàvem estupefactes. Em volia fondre, no és la primera vegada que ens demostra que té un caràcter fort i que nos es deixa intimidar ni per grans ni petits, però allò era massa. Per sort tot es va arreglar amb un "pardon" del nen. I després el Martí va passar a una altra cosa tot i que no li treia els ulls de sobre.


El proper tema que el va fascinar van ser unes columnes basàltiques, ja li podia explicar què eren i com estaven formades, gràcies als meus anys a la carrera de geologia, que ell hi veia una confortable cadira. I així el vam tenir una bona estona fins que va sentir la paraula dinosaures.

Després vam anar a veure l'exposició temporal sobre els ocells que està molt ben feta. En una sala hi ha tot de columnes i quan t'hi acostes sents els soroll que fan diferents aus. Llavors tens tot un seguit de plomes que pots tocar i també teles amb cascos per sentir-hi documentals. Com ja va passar al Museu Olímpic de Lausanne, aquí també es va col.locar com va poder el casc per poder sentir el què deia la bona dona.
Vam aconseguir que vingués dient-li que hi havien ous, i així era, una sala allargada amb les parets repletes d'imatges d'ous. Al costat hi ha una petita sala fosca, on el nen no va tenir cap problema per entrar-hi, on s'hi veuen les aus extingides, com ara el Dodo, recreant un cementiri. El més sorprenent és que un escalfred em va recórrer l'esquena allà dins i el Martí estava la mar de tranquil.

A la segona planta hi han col.locat una àrea de jocs on vaig poder evitar un altre conflicte pels pèls. El tema central són els ocells, amb llibres i jocs per totes les edats. Es va sentir atret per uns ocellets de fusta de diferents colors, on cada part anava imantada, i per sort la nena que hi estava jugant l'hi va deixar el seu lloc abans de que la poca paciència del Martí s'hagués exhaurit.

No vam fer totes les plantes, no era el nostre objectiu, senzillament vam dedicar més temps allà on el nen disfrutava. I mentre ell corria per una espècie de casa gran de fusta que hi ha a la primera planta, nosaltres admiràvem a la tortuga Jano, el símbol del museu. El seu nom ve donat pel déu romà de dos caps, i és que aquesta tortuga, igual que el déu, té dos caps (és la primera foto de l'article)

És la tercera vegada que visitem el museu, ja no ens interessen ni els animals ni les pedres, ara disfrutem veient com canvia la percepció del nen a mesura que es va fent gran.

Fitxa tècnica

Horari
Dimarts a diumenge de 10h a 17h

Preus
Gratuït
Adreça
1 route de Malagnou 1208 Genève



Lo mejor de los niños a estas edades es que puedes repetir actividades o museos y ellos, tienen la sensación de que lo descubren por primera vez, el problema lo tienen los padres, que ya sabemos cuántas baldosas o escalones hay.

Hacía casi un año que fuimos al Museo de Historia Natural de Ginebra y también era un día gris y lluvioso, así que aprovechando que ahora tienen una exposición temporal sobre los pájaros, volvimos a ir.

Resulta curioso ver como evoluciona su manera de visitar el museo, hacía un año sólo corría de diorama a diorama, nervioso para descubrir más cosas o haciendo los sonidos de los animales que veía. Con casi tres años, teníamos dificultades para arrancarlo de un diorama y seguir avanzando. Se quedaba embobado y era capaz de observar el más mínimo detalle, veía animales entre las hojas que a nosotros se nos habían pasado por alto.
La otro diferencia importante es que ahora escala y sube a cualquier lugar, y cuando nos descuidábamos ya lo teníamos subido haciendo el mono.
Ese día pasé una gran vergüenza, cuando estábamos en la tercera planta, donde se explica la geología, vio a unos niños mayores encima de un globo terráqueo que le hacían dar vueltas, como era de esperar, una vez los niños se marcharon, él quiso hacer lo mismo. En estas, que mientras intentaba subir con sus pequeñas piernas y dar vueltas al globo, un niño más pequeño se acerca y él baja en un segundo y le da un empujón que lo tira al suelo, mientras yo y la otra mamá nos quedábamos patidifusas. Me quería morir, no es la primera vez que nos demuestra que tiene un carácter fuerte y que nos se deja intimidar ni por grandes ni pequeños, pero aquello era demasiado. Por suerte todo se arregló con un "pardon" del niño. Y luego Martí pasó a otra cosa aunque no le quitaba los ojos de encima.

La próxima cosa que le fascinó fueron unas columnas basálticas, ya le podía explicar qué eran y cómo estaban formadas, gracias a mis años en la carrera de geología, que él veía una confortable silla. Y así lo tuvimos un buen rato hasta que oyó la palabra dinosaurios.

Después fuimos a ver la exposición temporal sobre los pájaros, la verdad es que está muy bien hecha. En una sala hay un montón columnas y cuando te acercas oyes el ruido que hacen diferentes aves. Entonces tienes una serie de plumas que puedes tocar y también teles con cascos para oír documentales. Como ya ocurrió en el Museo Olímpico de Lausana, aquí también se colocó como pudo el casco para poder oír lo que decía la buena mujer.
Logramos que viniera diciéndole que habían huevos, y así era, una sala alargada con las paredes repletas de imágenes de huevos. Al lado hay una pequeña sala oscura, donde el niño no tuvo ningún problema para entrar, se ven las aves extinguidas, como el Dodo, recreando un cementerio. Lo más sorprendente es que a mi me recorrió un escalofrío la espalda allí dentro y Martí estaba la mar de tranquilo.

En la segunda planta han colocado un área de juegos donde pude evitar otro conflicto por los pelos. El tema central son los pájaros, con libros y juegos para todas las edades. Se sintió atraído por unos pajaritos de madera de diferentes colores, donde cada parte iba imantada, y por suerte la niña que estaba jugando le dejó su lugar antes de que la poca paciencia de Martí se hubiera agotado.

No hicimos todas las plantas, no era nuestro objetivo, sencillamente dedicamos más tiempo allí donde el niño disfrutaba. Y mientras él corría por una especie de casa grande de madera que hay en la primera planta, nosotros admirábamos a la tortuga Jano, el símbolo del museo. Su nombre viene dado por el dios romano de dos cabezas, y es que esta tortuga, al igual que el dios, tiene dos cabezas (es la primera foto del artículo)

Es la tercera vez que visitamos el museo, ya no nos interesan ni los animales ni las piedras, ahora disfrutamos viendo cómo cambia la percepción del niño a medida que se va haciendo mayor.

Ficha técnica

Horario
Martes a domingos de 10h a 17h

Precios
Gratuito
Dirección
1 route de Malagnou 1208 Genève

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada