dimarts, 4 de febrer de 2014

Cosmocaixa


Aquestes vacances a Sabadell, a part d'estar amb la família, vam fer un parell de sortides. Una d'elles va ser idea de la meva cosina, i la veritat és que la va encertar de ple!
El ritme de vida de Catalunya és diferent del que portem nosaltres aquí i quan se'ns fan les 10 del matí i el més calent és a l'aigüera, ens posem nerviosos ja que queden pocs minuts abans el nen no es comenci a posar neguitós.
Així que vam quedar trobar-nos directament al que per mi sempre serà el Museu de la Ciència. Potser feia vint anys que no hi havia tornat i em sembla que l'han canviat de dalt a baix, o tinc molt mala memòria.
El primer que em va sorprendre quan vaig començar a mirar la pàgina web és que el preu de l'entrada és força econòmic, sobretot en veure què et fan pagar en altres llocs. Només són quatre euros i tens 2 hores de parking gratuït, i si ets client de la Caixa, l'entrada és gratuïta però pagues el parking.
Amb aquesta entrada visites el museu i després et pots inscriure a diferents activitats a preus bastant ajustats.
En arribar, aquell dissabte després de les festes de Nadal, hi havia una cua impressionant; crec que mitja Barcelona i rodalies havia tingut la mateixa idea.
Teníem el nen una mica KO a causa dels dinars copisos i la falta de son, així que mentre els altres nens baixaven l'interminable rampa en forma de cargol corrents, el meu s'ho mirava assentat al cotxet amb al Mic ben agafat.
El pèndol de Foucault el va tenir embadalit durant 15 minuts ben bons, va agafar al Mic i es va quedar mirant el va i ve del pèndol fins que va caure una de les peces.

Després, tot van ser corredises, tocant tot el que podia tocar i agafant el que podia i el que no; com per exemple hi va haver un moment que va agafar una piloteta que formava part d'un dels experiments, i se la volia emportar per jugar. Ja us podeu imaginar com en va ser de difícil que la deixés al seu lloc.

Com era d'esperar, el Bosc Inundat també el va captivar; de seguida va agafar un seient a primera fila al costat de la seva cosina segona (no sé si aquest és el parentesc correcte,  és la filla de la meva cosina i en aquest nivell tot es complica). El que més el va impressionar quan vam entrar dins del bosc, no va ser la calor o les monstruoses aranyes, sinó la colònia de formigues! Sobretot veure-les com carregaven troços de fulles en fila índia.

Com era d'esperar i amb els seus antecedents, vam sortir del museu amb un nyanyo al front, però va passar un matí divertit perquè ho podia tocar quasi tot sense que l'haguéssim de renyar.

Si sou de Barcelona i rodalies, o aneu a Barcelona i us fa mal temps (que també seria mala sort), us recomano una petita parada al Cosmocaixa, fins i tot un nen de quasi 3 anys va disfrutar encara que evidentment, no va entendre el motiu pel qual el pèndol es mou o el per què de molts experiments. Però l'objectiu era que s'ho passés bé i ho vam aconseguir, no només pel museu en si sino per descobrir-lo amb una nena i no només amb adults.


Estas vacaciones en Sabadell, aparte de estar con la familia, hicimos un par de salidas. Una de ellas fue idea de mi prima, y la verdad es que acertó de lleno!
El ritmo de vida de Cataluña es diferente del que llevamos nosotros aquí y cuando se nos hacen las 10 de la mañana y todo está por hacer, nos ponemos nerviosos ya que quedan pocos minutos antes de que el niño se empiece a poner nervioso.
Así que quedamos en encontrarnos directamente al que para mí siempre será el Museo de la Ciencia. Quizás hacía veinte años que no había vuelto y me parece que lo han cambiado de arriba abajo, o tengo muy mala memoria.
Lo primero que me sorprendió cuando empecé a mirar la página web es que el precio de la entrada es bastante económico, sobre todo al ver qué te hacen pagar en otros lugares. Sólo son cuatro euros y tienes 2 horas de parking gratuito, y si eres cliente de la Caixa, la entrada es gratuita pero pagas el parking.
Con esta entrada visitas el museo y luego te puedes inscribir en diferentes actividades a precios bastante ajustados.
Al llegar, aquel sábado tras las fiestas Navideñas, había una cola impresionante, creo que media Barcelona y alrededores tuvo la misma idea.
Teníamos el niño algo KO a causa de los almuerzos copisos y la falta de sueño, así que mientras los otros niños bajaban la interminable rampa en forma de caracol corriendo, se lo miraba sentado en el carro con el Mic bien agarrado.
El péndulo de Foucault lo tuvo embelesado durante 15 minutos largos, cogió a Mic y se quedó mirando el vaivén del péndulo hasta que cayó una de las piezas.

Después, todo fueron carreras, tocando todo lo que podía tocar y cogiendo lo que podía y lo que no; como por ejemplo hubo un momento en que cogió una pelotita que formaba parte de uno de los experimentos, y se la quería llevar para jugar. Ya os podéis imaginar cómo fue de difícil que la dejara en su lugar.

Como era de esperar, el Bosque Inundado también le cautivó; enseguida cogió un asiento en primera fila junto a su prima segunda (no sé si este es el parentesco correcto, es la hija de mi prima y a este nivel todo se complica). Lo que más le impresionó cuando entramos en el bosque, no fue el calor o las monstruosas arañas, sino la colonia de hormigas! Sobre todo verlas como cargaban trozos de hojas en fila india.

Como era de esperar y con sus antecedentes, salimos del museo con un chichón en la frente, pero pasó una mañana divertida porque podía tocar casi todo sin que lo hubiéramos de regañar.

Si eres de Barcelona o alrededores, o vais a Barcelona y os hace mal tiempo (que también sería mala suerte), os recomiendo una pequeña parada en el Cosmocaixa, incluso un niño de casi 3 años disfrutó aunque evidentemente, no entendió el motivo por el cual el péndulo se mueve o el por qué de muchos experimentos. Pero el objetivo era que se lo pasara bien y lo conseguimos, no sólo por el museo en sí sino por descubrirlo con una niña y no sólo con adultos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada