dimecres, 6 de març de 2013

Museu de la Ciència de BarcelonaL'última vegada que vaig anar al Museu de la Ciència encara rebia aquest nom, era una adolescent i ens hi va portar l'institut per veure el bosc inundat de l'Amazona.

Recordo que no era un museu com els altres i tinc algunes imatges ben presents com el pèndul de Foucault a l'entrada, que amb el seu moviment oscil.latori fa caure les barres; l'humitat dins la sala on hi ha el bosc inundat, o poder posar les mans sobre de la làmpada de Nikola Tesla.

Hi trobarem un munt d'activitats i la ciència es convertirà en un joc. 

A la sala Clik els més petits desperteran la seva curiositat per la ciència mitjançant les olors, les sensacions i el tacte.
En el taller "Toca, Toca" guiats per un monitor, podràs sentir la natura amb els cinc sentits.
Al Planetari Bombolla els més petits descobrirant l'astronomia


ACTIVITAT
Toca Toca
Flash
Clik
Planetari Bombolla
Preu
2€
2€
1,50€
1,50€
Horaris
Caps de setmana i festius a les 11h, 13h, 14h, 15h i 17h
Entre setmana
Caps de setmana i festius de 12h a 16h
Caps de setmana i festius a les 11h, 14h i 18h
Per a nens
A partir de 3 anys
Entre 7 i 9 anys
Entre 3 i 6 anys
Entre 3 i 8 anys


Però el que m'ha cridat l'atenció per escriure aquest article és que des del 8 de març fins el 26 de març hi ha una exposició temporal sobre el CERN, i el CERN és el motiu pel qual estic exiliada. 

Pels que no sapigueu què és el CERN, és el Centre Europeu per la Recerca Nuclear, i a on hi ha el Gran Col.lisionador d'Hadrons (LHC). Per molts de vosaltres us seguirà sonant a xino però i si us dic que és aquí on es va crear la "world wide web" per Tim Berners-Lee al 1991?!?!  Potser també us deu dir alguna cosa el Bosó de Higgs o la partícula de Déu, que va omplir les notícies l'estiu de l'any passat. O les llegendes urbanes del suposat forat negre que crearia el CERN quan es poses en marxa el LHC.

Aquest gran col.lisionador de partícules està situat a la frontera francosuïssa en un túnel subterrani de 27km de circumferència a 100 metres sota terra. En aquest moment s'està estudiant l'origen de les partícules i també què pot constituir la matèria fosca de l'Univers, intentant recrear les condicions del Big Bang.

Segurament aquesta exposició no és pels més menuts de casa però segur que el museu no els deixarà indiferents!

Una bona sortida pels dies de pluja o pels dies calorosos d'estiu!

Fitxa tècnica del Museu
Obert de dimarts a diumenge de 10h a 20h.
L'entrada és de 3€; tarifa reduïda pels nens a partir de 7 anys i estudiants de 2€; gratuït pels menors de 7 anys, jubilats i aturats.
Entrada gratuïta cada 1r diumenge de mes
Els clients de "La Caixa" tenen un 50% de descompte tan en l'entrada com en les activitats dels museu
Adreça: C/Isaac Newton 26, Barcelona. Tel. 93 212 60 50 ( El parking SABA Cosmocaixa ofereix 2h gratuïtes amb l'entrada del museu)

La última vez que fui al Museo de la Ciencia todavía recibía este nombre, era una adolescente y nos llevó el instituto para ver el bosque inundado del Amazonas.

Recuerdo que no era un museo como los demás y tengo algunas imágenes grabadas en la memoria como el péndulo de Foucault en la entrada, que con su movimiento oscilatorio tira las barras; la humedad dentro de la sala donde se encuentra el bosque inundado, o poder poner las manos encima de la lámpara de Nikola Tesla.

Encontraremos un montón de actividades y la ciencia se convertirá en un juego.

En la sala Clik los más pequeños despertar su curiosidad por la ciencia mediante los olores, las sensaciones y el tacto.
En el taller "Toca, Toca" guiados por un monitor, podrás sentir la naturaleza con los cinco sentidos.
El Planetario Burbuja los más pequeños descubrirán la astronomía.

ACTIVIDAD
Toca Toca
Flash
Clik
Planetari Bombolla
Precio
2€
2€
1,50€
1,50€
Horario
Fines de semana y festivos a las 11h, 13h, 14h, 15h y 17h
Entre semana
Fines de semana y festivos de 12h a 16h
Fines de semana y festivos a las 11h, 14h y 18h
Para niños
A partir de 3 años
Entre 7 y 9 años
Entre 3 y 6 años
Entre 3 y 8 años


Pero lo que me ha llamado la atención para escribir este artículo es que desde el 8 de marzo hasta el 26 de marzo hay una exposición temporal sobre el CERN, y el CERN es el motivo por el cual estoy exiliada.

Para los que no sepáis qué es el CERN, es el Centro Europeo para la Investigación Nuclear, y donde está el Gran Colisionador de Hadrones (LHC). Para muchos de vosotros os seguirá sonando a chino pero, ¿y si os digo que es aquí donde se creó la "world wide web" por Tim Berners-Lee en 1991?Quizá también os debe decir algo el Bosón de Higgs o la partícula de Dios, que llenó las noticias del verano del año pasado. O las leyendas urbanas del supuesto agujero negro que crearía el CERN cuando se pusiera en marcha el LHC.

Este gran colisionador de partículas está situado en la frontera franco-suiza en un túnel subterráneo de 27km de circunferencia a 100 metros bajo tierra. En este momento se está estudiando el origen de las partículas y también qué puede constituir la materia oscura del Universo, intentando recrear las condiciones del Big Bang.

Seguramente esta exposición no es para los más pequeños de casa pero seguro que el museo no os dejará indiferentes!

Una buena salida para los días de lluvia o los días calurosos de verano!

Ficha técnica del Museo
Abierto de martes a domingo de 10h a 20h
La entrada es de 3€; tarifa reducida para niños mayores de 7 años y estudiantes de 2€; gratuita para los menores de 7 años, jubilados y parados.
Entrada gratuita cada 1r domingo de mes.
Los clientes de "La Caixa" tienen un descuento del 50% tanto en la entrada como en las actividades del museo.
Dirección: C/ Isaac Newton 26, Barcelona. Tel. 93 212 60 50 ( El parking SABA Cosmocaixa oferece 2h gratuitas con la entrada del museo)


La dernière fois que je suis allée au Musée de la Science recevez encore ce nom, j'était une adolescente et le lycée nous y avait amener pour voir la forêt inondée de l'Amazonie.

Je me souviens que ce n'était pas un musée comme les autres et j'ai quelques images dans la mémoire comme le pendule de Foucault dans l'entrée, dont mouvement oscillatoire fait tomber les barres; l'humidité dans la pièce où il y à la forêt inondée, ou pouvoir mettre ses mains sur la lampe de Nikola Tesla.

Vous y trouverez des nombreuses activités et la science deviendra un jeu.

Dans la salle Clik les plus petits éveilleront leur curiosité scientifique à travers les odeurs, les sensations et le toucher.
Dans l'atelier "Toca, Toca" guidée par un moniteur, vous pouvez sentir la nature avec les cinq sens.
Le Planétarium "Bombolla" permet de découvrir l'astronomie.

ACTIVITÉ
Toca Toca
Flash
Clik
Planetari Bombolla
Prix
2€
2€
1,50€
1,50€
Horaires
Weekends et jours féries à 11h, 13h, 14h, 15h et 17h
En semaine
Weekends et jours féries de 12h a 16h
Weekends et jours féries à 11h, 14h et 18h
Pour les enfants
A partir de 3 ans
Entre 7 et 9 ans
Entre 3 et 6 ans
Entre 3 et 8 ans


Mais ce qui a attiré mon attention pour écrire cet article, c'est que à partir du 8 Mars et jusqu'au 26 Mars il y a une exposition temporaire sur le CERN, et le CERN est la raison pour laquelle je suis exilée.

Pour ceux qui ne savent pas qu'est ce que c'est CERN, est le Centre Européen pour la Recherche Nucléaire, et où il y a le Large Hadron Collider (LHC). Pour beaucoup d'entre vous c'est du chinois mais, et si je vous dis que c'est là que la "World Wide Web" est née grâce à Tim Berners-Lee en 1991? Peut-être vous dit quelque chose le boson de Higgs ou la particule de Dieu, qui a rempli les journaux l'été dernier. Ou la légende urbaine des trous noirs que le CERN pouvait créer en mettant en route le LHC.

Ce grand collisionneur de particules est situé sur la frontière franco-suisse dans un tunnel de métro 27 km de circonférence, à 100 mètres sous terre. Ils étudient l'origine des particules et aussi ce que peut être la matière noire de l'univers, en essayant de recréer les conditions du Big Bang.

Certes, cet exposition n'est pas pour les plus petits, mais ce musée ne vous laissera pas indifférents!

Une bonne idée  pour les journées de pluie ou pour les journées chaleureuses d'été!

Fiche technique du Musée
Ouvert du mardi au dimanche de 10h à 20h
L'entrée est de 3€; tarif réduit pour les enfants de plus de 7 ans et étudiants 2€; gratuit pour les enfants de moins de 7 ans, retraités et chômeurs.
Entrée gratuite chaque 1r dimanche du mois
Les clients de "La Caixa" bénéficient d'une réduction de 50% pour l'entrée et aussi les activités du musée.
Adresse: C/ Isaac Newton 26, Barcelona. Tel 93 212 60 50 (le parking SABA Cosmocaixa offre 2h gratuites avec l'entrée du musée) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada