dimarts, 30 d’abril del 2013

Parc de Sauvabelin


El Parc de Sauvabelin es troba al cap damunt de Lausanne, i quan s'hi arriba costa de creure que estiguem a la ciutat, tot és silenci, i només queda trencat pel soroll de les aus.

El llac situat al centre del parc d'animals és artificil, el van crear al 1887 per ampliar els espais lúdics de la ciutat. A les tardes (13h-18h30), quan el temps ho permet, es poden llogar petites barques de rems per 5CHF durant 30 minuts, i compartir les aigües amb tortugues, peixos, oques, cignes, ànecs...
A més a més, a l'entrada del parc d'animals hi trobem un enorme container amb pa sec per poder-lo donar a les aus, que s'acosten quan senten el "crec" del pa trencant-se en bocins. El més perillós és que, amb l'emoció del moment, algún nen no caigui dins l'aigua per fer companyia als ànecs.

També hi trobem altres animals suïssos poc coneguts com el porc llanut, que resulta ser un animal calmat i sociable. Ens donen la benvinguda unes cabres que sembla que portin botes, com el gat del famós conte; i unes vaques grises que són bones productores de llet. Acaben d'animar l'espai les ovelles, conills i gallines.
No gaire lluny del llac, entremig dels arbres, decobrim una zona de jocs que queda tancada per tal d'evitar el perill que representa tenir l'aigua tan aprop.

Per calmar la gana, el parc ens proposa tres tipus de serveis:
- Un restaurant: L'auberge de sauvabelin on els preus dels plats oscil.len entre els 20 i 30 francs suïssos
- Un xiringuito: La pinte à fromages, que ens proposa plats típics durant tot el dia
- Una àrea de picnic situada davant del restaurant, equipada amb taules.

Una mica més enllà de l'àrea de picnic hi trobem la Tour de Sauvabelin, una torre de fusta de 35 metres d'alçada, que ofereix al visitant una vista inimaginable del llac Léman, els prealps i de Lausanne. El més curiós de tot és la seva escala en cargol amb 302 graons.
Agafeu força per pujar-hi, sobretot si heu de portar el nen a coll o dins la motxilla, però us asseguro que quedar-se sense alè us serà recompensat per les vistes. En cas de mal temps o forts vents la torre pot estar tancada.

Un indret totalment desconegut per nosaltres fins l'any passat i que va resultar ser un gran descobriment!

Fitxa tècnica
Parc de Sauvabelin: Obert tot l'any, accés gratuït
Tour de Sauvabelin: obert a l'hivern de 9h a 17h i a l'estiu, de 9h a 21h. Accés gratuït

El Parque de Sauvabelin se encuentra encima de Lausanne, y cuando se llega parece mentira de que aún estemos en la ciudad, todo es silencio, y sólo queda roto por el ruido de las aves.

El lago situado en el centro del parque de animales es artificil, lo crearon en 1887 para ampliar los espacios lúdicos de la ciudad. Por las tardes (13h-18h30), cuando el tiempo lo permite, se pueden alquilar pequeñas barcas de remos por 5CHF durante 30 minutos, y compartir las aguas con tortugas, peces, gansos, cisnes, patos ...
Además, a la entrada del parque de animales encontramos un enorme container con pan seco para poderlo dar a las aves, que se acercan cuando oyen el ruido del pan rompiéndose en pedazos. Lo más peligroso es que, con la emoción del momento, algún niño caiga en el agua para hacer compañía a los patos.

También encontramos otros animales suizos poco conocidos como el cerdo lanudo, que resulta ser un animal calmado y sociable. Nos dan la bienvenida unas cabras que parece que lleven botas, como el gato del famoso cuento, y unas vacas grises que son buenas productoras de leche. Acaban de animar el espacio las ovejas, conejos y gallinas.
No muy lejos del lago, entre los árboles, descubrimos una zona de juegos que queda cerrada para evitar el peligro que representa tener el agua tan cerca.

Para calmar el hambre, el parque nos propone tres tipos de servicios:
- Un restaurante: L'auberge de sauvabelin donde los precios de los platos oscilan entre los 20 y 30 francos suizos
- Un chiringuito: La pinte à fromages que nos propone platos típicos durante todo el día
- Un área de picnic situada delante del restaurante, con mesas.

Un poco más allá del área de picnic encontramos la Tour de Sauvabelin, una torre de madera de 35 metros de altura, que ofrece al visitante una vista inimaginable del lago Lemán, los Prealpes y de Lausanne. Lo más curioso de todo es su escalera de caracol con 302 escalones.
Coged fuerza para subir, sobre todo si tenéis que llevar al niño en brazos o en la mochila, pero os aseguro que quedarse sin aliento os será recompensado por las vistas. En caso de mal tiempo o fuertes vientos la torre puede estar cerrada.

Un lugar totalmente desconocido para nosotros hasta el año pasado y que resultó ser un gran descubrimiento!

Ficha técnica
Parque de Sauvabelin: Abierto todo el año, acceso gratuito
Tour de Sauvabelin: abierto en invierno de 9h a 17h y en verano, de 9h a 21h. Acceso gratuito


Le parc de Sauvabelin se trouve au sommet de Lausanne, et quand vous y arrivé il parait incroyable car nous sommes encore dans la ville, tout est silencieux, on entend seulement les oiseaux.

Le lac situé dans le centre du parc animalier est artificil, il a été créé en 1887 pour élargir les zones de loisirs de la ville. À l'après-midi (13h-18h30), lorsque le temps le permet, vous pouvez louer des petits bateaux à rames pour 5CHF pendant 30 minutes et partager les eaux avec les tortues, les poissons, les oies, les cygnes, les canards ...
En plus, à l'entrée du parc animalier on trouve un énorme récipient avec du pain sec pour donner aux oiseaux, qui viennent quand ils entendent le bruit du pain. La chose la plus dangereuse est que, avec l'excitation du moment, un enfant peut tomber dans l'eau pour nager avec les canards.

Nous trouvons également trouvé d'autres animaux suisses comme les porcs laineux, qui se trouve être un animal calme et sociable. Les chèvres nous reçoivent et on dirait qu'elles portent des bottes, comme le célèbre histoire du chat; et des vaches grises  qu'elles sont de bons producteurs de lait. Il y a aussi des moutons, des lapins et des poules.
Non loin du lac, ombragé par les arbres, on découvre une aire de jeux qui est fermé pour éviter le danger d'avoir l'eau si proche.

Pour calmer la faim, le parc propose trois types de services:

- Un restaurant: L'auberge de sauvabelin, où les prix part plat sont d'entre 20 et 30 francs suisses
- Une buvette: La pinte à Fromages 
- Une aire de pique-nique devant le restaurant, avec des tables.

Juste au-delà de la zone de pique-nique, nous avons la Tour de Sauvabelin, une tour en bois de 35 mètres de haut, qui offre aux visiteurs une vue inimaginable sur le lac Léman, les Préalpes et Lausanne. Le plus curieux est son escalier en colimaçon avec 302 marches.
Rassembler des forces pour y monter, surtout si vous devez porter votre enfant dans les bras ou dans le sac à dos, mais je vous assure que haleter, vous sera récompensé par la vue. En cas de mauvais temps ou de vents violents la tour peut être fermé.

Un lieu totalement inconnu pour nous jusqu'à l'année dernière et s'est avéré être une grande découverte!

Fiche technique
Parc de Sauvabelin: Ouvert toute l'année, gratuite.
Tour de Sauvabelin: l'hiver de 9h à 17h et en été, de 9h à 21h. Accès gratuit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada