dimecres, 3 d’abril de 2013

Budapest amb un nen de 8 mesos, Budapest avec un bébé de 8 mois

Sempre havíem anat de viatge pel nostre aniversari de casats, i després de pensar-ho molt, vam decidir que hi aniríem però amb un nen de 8 mesos! 

Estàvem indecisos entre Praga i Budapest, i el que ens va fer acabar de decidir va ser el preu perquè  al mes d'octubre, el clima és igual de dolent en les dues ciutats.

Vam passar 5 dies a Budapest amb un nen i el més impressionant de tot, és que tothom ens confonia per natius i ens parlaven en hongarès, llengua que evidentment no dominem. 

Com sempre, vaig posar dins la maleta tots els bòlquers necessaris, la llet, els "potitos", les compòtes..., en fi, tots els àpats del nen. Per sorpresa, a la ciutat hi han milers de petits supermercats, i en tots ells hi vam trobar els mateixos productes que jo havia portat de manera clandestina. I una vegada més, vaig pagar l'aigua Evian a preu d'or però més barata que a Creta.
Així doncs, tot i ser l'europa de l'est, tenen qualsevol cosa que poguem trobar a l'europa de l'oest.

La ciutat no està disenyada ni per les persones amb mobilitat reduïda o per anar-hi amb cotxets. Vam acabar baldats de pujar i baixar voreres, de pujar i baixar al metro, que per cert és el segon metro més antic del món. En definitiva, enlloc hi han rampes o ascensors, i malgrat que en les escales mecàniques hi hagin senyals prohibint l'accés als cotxets, no ofereixen cap altre opció.
Per tant, si hi aneu, agafeu el voltaren i que la vostra parella us fagi massatges cada dia al vespre perquè acabareu rendits!
Vam visitar tot el que volíem veure, ni la pluja ni el cotxet ens ho van impedir. Fins i tot vam fer la visita guiada a l'òpera i al Parlament, això sí, carretejant nen i cotxet i amb les mirades dels altres turistes, la majòria de reprovació. Però no perquè tinguis un nen t'has de quedar a casa o anar a hotels "all inclusive"!

Fins i tot vam anar a les termes Szécheny, on els tres ens vam posar el banyador per anar a les piscines exteriors. La temperatura exterior era de 7°C i les instal.lacions recordaven a l'època comunista, ens vam canviar en una mini taquilla-vestuari, on hi feia una calor horrorosa. Vam poder llogar tovalloles tot i que més que tovalloles eren llençols d'hospital.
Corrents ens vam posar dins de la piscina de 32°C on hi havien àrees de jacuzzi, crec que erem els únics estrangers i els locals es miraven el nen, era el més petit de tots els que estàvem en remull.
També vam provar la piscina de 37°C on els jubilats mataven el temps jugant a escàcs. Us haig de dir que és una foto robada, perquè quan la vaig voler repetir, per si de cas, una mica més i em maten!
Ràpid vam embolicar el nen en els llençols i vam anar-nos a canviar. Quan tens un fill, primer és ell i després ja tindràs temps d'ocupar-te d'un mateix. Així que mentre nosaltres passàvem fred i gotajàvem, vam abrigar l'hereu de casa. Una bona experiència que tornaria a repetir amb nen, o sense, però amb autèntiques tovalloles!

No us perdeu el Mercat Central Nagycsarnok on podreu dinar els plats típics hungaresos al primer pis, comprar souvenirs o passejar entre les parades de fruita, verdures i carn!

Sense cap mena de dubte és una bona destinació per un cap de setmana llarg. Si hi voleu anar i voleu més informació ja sigui d'indrets turístics o restaurants, no dubteu en posar-vos en contacte amb mi!
Siempre habíamos ido de viaje por nuestro aniversario de casados, y después de pensarlo mucho, decidimos que iríamos, pero con un niño de 8 meses!

Estábamos indecisos entre Praga y Budapest, y lo que nos hizo terminar de decidir fue el precio ya que en el mes de octubre, el clima es igual de malo en las dos ciudades.

Pasamos 5 días en Budapest con un niño y lo más impresionante de todo, es que todos nos confundían por nativos y nos hablaban en húngaro, lengua que evidentemente no dominamos.

Como siempre, puse en la maleta todos los pañales necesarios, la leche, los "potitos", las compotas ..., en fin, todas las comidas del niño. Pero por sorpresa, en la ciudad hay miles de pequeños supermercados, y en todos ellos encontramos los mismos productos que yo había llevado de manera clandestina. Y una vez más, pagué el agua Evian a precio de oro pero más barata que en Creta.
Así pues, a pesar de ser la Europa del este, tienen cualquier cosa que podamos encontrar en la Europa del oeste.

La ciudad no está diseñada ni para las personas con movilidad reducida ni para ir con cochecitos. Acabamos baldados de subir y bajar aceras, de subir y bajar al metro, que por cierto es el segundo metro más antiguo del mundo. En definitiva, en lugar hay rampas o ascensores, y a pesar de que en las escaleras mecánicas hay señales prohibiendo el acceso a los cochecitos, no ofrecen otra opción.
Por lo tanto, si vais, coged voltaren y que vuestra pareja os haga masajes cada día por la noche porque acabaréis rendidos!
Visitamos todo lo que queríamos ver, ni la lluvia ni el cochecito nos lo impidieron. Incluso hicimos la visita guiada a la ópera y el Parlamento, eso sí, carreteando niño y cochecito y con las miradas de los otros turistas, la mayoría de reprobación. Pero no porque tengas un niño debes quedar en casa o ir a hoteles "all inclusive"!

Incluso fuimos a las termas Szechenyi, donde los tres nos pusimos el bañador para ir a las piscinas exteriores. La temperatura exterior era de 7 ° C y las instalaciones recordaban a la época comunista, nos cambiamos en una mini taquilla-vestuario, donde hacía un calor horrible. Pudimos alquilar toallas aunque más que toallas eran sábanas de hospital.
Corriendo nos pusimos dentro de la piscina de 32 ° C donde habían áreas de jacuzzi, creo que éramos los únicos extranjeros y los locales se miraban el niño, era el más pequeño de todos los que estábamos en remojo.
También probamos la piscina de 37 ° C donde los jubilados mataban el tiempo jugando al ajedrez. Tengo que decir que es una foto robada, porque cuando la quise repetir, por si acaso, un poco más y me matan!
Rápido envolvimos al niño en las sábanas y nos fuimos a cambiar. Cuando tienes un hijo, primero es él y luego ya tendrás tiempo de ocuparte de uno mismo. Así que mientras nosotros pasábamos frío y goteábamos, abrigamos al heredero. Una buena experiencia que volvería a repetir con niño, o sin él, pero con auténticas toallas!

No os perdáis el Mercado Central Nagycsarnok donde podréis comer los platos típicos húngaros en el primer piso, comprar souvenirs o pasear entre los puestos de fruta, verduras y carne!

Sin duda es un buen destino para un fin de semana largo. Si queréis ir y tener más información ya sea de lugares turísticos o restaurantes, no dudéis en poneros en contacto conmigo!Nous avions toujours parti pour notre anniversaire de mariage, et après une dure réflexion, nous avions décidé que nous irions, mais avec un bébé de 8 mois!

Nous étions indécis entre Prague et Budapest, et ce qui nous a fait décider était le prix car en Octobre, le temps est tout aussi mauvais dans les deux villes.

Nous avons passé 5 jours à Budapest avec un enfant et le plus impressionnant de tout, c'est que les gens croyaient que nous étions du pays et ils nous parlaient en hongroise, langue que évidemment on ne maîtrise pas.

Comme toujours, j'ai mis dans la valise toutes les couches nécessaires, le lait, le petits pots, les compotes... Bref, tous les repas du bébé. Mais par surprise, dans la ville il y a des milliers de petits supermarchés, et on avait trouvé les mêmes produits que j'avais porté de façon clandestine. Et encore une fois, j'ai payé l'Evian à prix d'or, mais moins cher que à Crète.
Ainsi, même si c'est l'Europe de l'est, nous trouvons les mêmes chose que en Europe occidentale.

La ville n'a pas été conçu pour les personnes handicapés ou pour aller avec des poussettes. Nous finissons éreintés de monter et descendre les trottoirs, de monter et descendre pour aller au métro, qui est d'ailleurs le deuxième plus ancien du monde. Bref, nulle part il y a des rampes ou des ascenseurs et si il y a des escaliers mécaniques, même si c'est interdit aux poussettes ils n'offrent pas d'autres options.
Par conséquent, si vous y allez, prenez avec vous le voltaren et que votre partenaire vous fasse de massage tous les soirs parce que vous finirez épuisés!
Nous avons visité tout ce que nous voulions voir, ni la pluie, ni la poussette nous n'a empêché. Nous avons même fait le tour guidé de l'Opéra et le Parlement, oui, avec le bébé, la poussette et les regards des autres touristes, la plupart de réprobation. Mais ce n'est pas parce que vous avez un enfant que vous devrez rester à la maison ou aller dans des hôtels «all inclusive»!

Nous sommes même allés aux bains Széchenyi, où on nous trois on s'est mis le maillot de bain pour aller aux piscines extérieures. La température extérieure était de 7 ° C et les installations rappelaient à l'époque communiste, nous nous sommes changés dans un mini casier-garderobe, où il faisait terriblement chaud. Nous avons pu louer des serviettes mais elles ressemblaient plutôt aux draps  d'hôpital.
En courant nous nous sommes mis dans la piscine de 32°C, où il y a des espaces avec des jacuzzis, je crois que nous étions les seuls étrangers et le locales regardaient le bébé, car il était le plus petit dans l'eau.
On a essayé également la piscine de 37 ° C où les retraités tuaient leur temps en jouant aux échecs. Je dois vous dire que c'est une photo volée, parce que quand j'ai voulu la répéter, juste au cas où, un peu plus et ils me tuent!
Rapide nous avons enveloppé le bébé dans les draps et nous sommes aller changé. Lorsque vous avez un enfant, c'est d'abord lui et puis si on a du temps on de prends soin de soi-même. Ainsi, alors que nous avions froid, on habillait l'héritier. Une bonne expérience, a répéter avec des enfants ou sans, mais avec des serviettes réels!

Ne manquez pas le Marché Central Nagycsarnok où vous pouvez manger des plats typiques hongrois au premier étage, acheter des souvenirs ou flâner parmi les marchants de fruits, de légumes et de viande!

Certainement une bonne destination pour un long week-end. Si vous voulez y aller et avoir plus de renseignements de restaurants ou de sites touristiques, n'hésitez pas à me contacter!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada