dijous, 25 d’abril de 2013

Maison du Blé et du Pain


A només 15 minuts de Lausanne trobem el poble d'Echallens. Un petit poble que passaria desapercebut sino hi hagués el Museu del Blat i el Pa al bell mig de la plaça del poble.

No és un dels museus més apasionants però en ell s'hi poden aprendre coses, com ara que tota aquesta regió de Suïssa encara es cultiven cereals, i no només per alimentar al bestiar. La visita comença per un vídeo en el segon pis, i fins i tot tenen un vídeo destinat als nens.
També coneixerem els diferents tipus de cereals i quins són els utilitzats per fer el pa: el blat, el sègol i l'ordi; i els podrem veure de ben aprop. Com també els materials per moldre el blat i les eines, i com han evolucionat al llarg dels anys.

I tal i com faria un moliner podrem separar un gra de blat per treuren tres parts amb utilitats diferents.


  • De la seva beina se'n treu el segó que serà utilitzat per alimentar el bestiar o per fer el pa integral
  • Amb l'ametlla es fa la farina pel pa o pels pastissos
  • Amb el germen del blat es poden fer productes de bellesa, olis...
Però el millor de la visita és fer un Brunch a "Le fournil de Cérès", on podreu degustar pans fets de manera tradicional, les típiques trenes, croissants... acompanyats de melmelades, xarcuteria, ous, formatges de la regió... Tot productes frescos i cassolans. Només per això val la pena pujar fins a Echallens. A part del brunch també tenen un menú amb altres productes, excepte el diumenge que només serveixen aquest gran esmorzar. És millor reservar ja que de 11h a 12h és quan hi tenen més gent.
El que més em va desagradar és que ens van fer pagar 2CHF per cada any dels nostres fills. Hi vam anar amb una altra parella que tenen una nena d'un any i mig i el nostre, que té dos anys. Així que ens van clavar 5,5CHF pels dos i no van menjar quasi res i a més a més, no ens van servir ni 6 ous, ni 6 iogurts, ni 6 croissants.... sinó que de tot només n'hi havia per 4, els quatre adults (32CHF).
Va ser l'únic punt que va fer que s'enrarís l'àpat.

Ben aprop hi ha La petite ferme on hi podreu comprar els iogurts cassolans, que són per llepar-se els dits, que serveixen al brunch, entre d'altres productes; els més típics el formatge tan per fer una raclette o una fondue.

Amb l'estòmac ben ple sempre podeu acostar-vos a la Ferme du Château a St. Barthélemy o baixar al llac.
A sólo 15 minutos de Lausanne encontramos el pueblo de Echallens. Un pequeño pueblo que pasaría desapercibido sino tuviera el Museo del Trigo y el Pan en medio de la plaza del pueblo.

No es uno de los museos más apasionantes pero en él se pueden aprender cosas, como que toda esta región de Suiza aún se cultivan cereales, y no sólo para alimentar al ganado. La visita comienza por un vídeo en el segundo piso, e incluso tienen uno destinado a los niños.
También conoceremos los diferentes tipos de cereales y cuáles son los utilizados para hacer el pan: el trigo, el centeno y la cebada, y los podremos ver de cerca. Así como los materiales para moler el trigo y las herramientas, y cómo han evolucionado a lo largo de los años.

Y tal y como haría un molinero podremos separar un grano de trigo para sacar tres partes con utilidades diferentes.
  • De su vaina se saca el salvado que será utilizado para alimentar el ganado o para hacer el pan integral.
  • Con la almendra se hace la harina para el pan o los pasteles.
  • Con el germen del trigo se pueden hacer productos de belleza, aceites ...
Pero lo mejor de la visita es hacer un Brunch en "Le Fournil de Cérès", que sirve panes hechos de manera tradicional, las típicas trenzas, croissants ... acompañados de mermeladas, charcutería, huevos, queso de la región ... Todo productos frescos y caseros. Sólo por eso vale la pena subir hasta Echallens. Aparte del brunch también tienen un menú con otros productos, excepto el domingo, que sólo sirven este gran desayuno. Es mejor reservar ya que de 11h a 12h es cuando tienen más gente.
Lo que más me desagradó es que nos hicieron pagar 2CHF por cada año de nuestros hijos. Fuimos con otra pareja que tienen una niña de un año y medio y el nuestro, que tiene dos años. Así que nos clavaron 5,5 CHF por los dos y no comieron casi nada y además, no nos sirvieron ni 6 huevos, ni 6 yogures, ni 6 croissants .... sino que de todo sólo era para 4, los cuatro adultos (32CHF).
Fue el único punto que hizo que se enrareciera la comida.

Muy cerca está La petite ferme donde podréis comprar los yogures caseros, que son para chuparse los dedos, que sirven en el brunch, entre otros productos; los más típicos el queso tan para hacer una raclette o una fondue.

Con el estómago lleno siempre podéis acercaros a la Ferme du Château St. Barthélemy o bajar al lago.


À seulement 15 minutes de Lausanne nous trouvons le petit village d'Echallens. Une petite ville qui passerait inaperçu si il n'avait le Musée du Blé et du Pain au milieu de la place du village.

Il n'est pas un des musées les plus intéressants, mais on peut apprendre des choses comme que dans toute cette région de la Suisse les céréales sont encore cultivés, et non seulement pour nourrir le bétail. La visite commence avec une vidéo,  au deuxième étage, et même il n'y a une pour les enfants.
On pourra connaître les différents types de céréales et les quels ont utilise pour faire le pain: le blé, le seigle et l'orge, et nous pourrions les voir de près. Et aussi des matériaux pour moudre le blé et les outils, et comment ils ont évolué au fil des ans.

Et comme le feriez un meunier, vous pouvez séparer le grain de blé en trois partis avec utilités différents.

  • De son enveloppe ils font le son pour l'alimentation du bétail ou pour la fabrication du pain complet.
  • Avec l'amande ils font la farine, por le pain ou la pâtisserie
  • Avec le germe ils font des produits beauté, de l'huile..


Mais la meilleure partie de la visite est faire un brunch à "Le Fournil de Cérès" où font le pain de manière traditionnelle, les typiques tresses, croissants ... le tout accompagné des confitures, viandes, œufs, fromage de la région ... Tous des produits frais et fait maison. Seulement pour ça vaut la peine de monter jusqu'à Echallens. A part le brunch ils ont aussi un menu avec d'autres produits, sauf le dimanche où ils ne servent que ce grand petit déjeuner. Il est préférable de réserver en plus, de 11h à 12h, c'est quand ils ont plus de gens.
Ce que je n'ai pas aimé c'est que ils nous ont fait payer 2CHF pour chaque année de nos enfants. Nous sommes allés avec un autre couple qu'ils ont une fille d'un an et demi et le nôtre, qu'il a deux ans. Donc, nous avons du payer 5.5 CHF pour les deux et ils n'ont presque rien mangé et en plus, ils nous n'ont pas servi 6 œufs, ou 6 yaourt, ou 6 croissants .... sinon que tout c'était pour 4, les quatre adultes (32CHF).
C'était le seul point qui a fait que tout se soit bien passé-

A proximité vous trouverez La petite ferme où vous pourriez acheter des yaourts faits maison, qui sont délicieux, et ils sont servis lors du brunch, entre autres produits; le plus typiques le formage pour la raclette ou la fondue.

Avec l'estomac plein, vous pouvez aller à la Ferme du Château à Saint-Barthélemy ou sur le lac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada