dilluns, 8 de juliol del 2013

Chemin de Fer-Musée Blonay-Chamby


Aquest dissabte vam descobrir un indret ideal pels nens que els hi agradan els trens i els fanàtics de les locomotores! No entenc per què no té més concurrència perquè l'experiència s'ho val.

No hi ha massa publicitat ni cartells on indiquin com arribar al Chemin de Fer-Musée Blonay-Chamby, però preguntant s'hi arriba.

No és el típic museu avorrit, amb trens en miniatura, sense gaire interès si no ets un entès del tema; és un indret per reviure el passat, quan les locomotores eren el transport més utilitzat, quan van revolucionar el món amb les seves màquines de vapor.

Només arribar a l'estació de Blonay et sents transportat a principis del s. XX; al costat de l'estació actual, a on les màquines han substituït les taquilles per comprar els billets; hi trobem una "caseta", petita, amb dos caps d'estació vestits amb les típiques gorres i els xiulets penjats del coll.

La visita al museu comença aquí, perquè no s'hi pot arribar en cotxe, només en tren i no en qualsevol tren, sinó en vehicles històrics. Els billets són de cartró, com els d'abans i el revisor (pica-totxos) te'l demana i t'hi fa el foradet, com fa no gaires anys. Abans de pujar al tren, contemplem com el maquinista fa tot de maniobres i canvis de via per col.locar la locomotora en el sentit de la marxa.

El recorregut dura 20 minuts entremig d'arbres, vaques i les vistes del llac. I com a banda sonora el xiulet del tren.

Una vegada al museu, entremig de moltes vies, hi ha dues naus on s'hi acumulen locomotores i vagons d'èpoques molt diferents (1840-1970); tots ells en el passat havien fet algun recorregut per Suïssa i ara fan les delícies dels petits i de molts adults.

Podreu pujar en un tren de vapor i veure com hi tenen la pala amb una galleda de carbó; veure un vagó jardinera; descobrir un vagó restaurant, els vagons dividits per classes o el vagó on el treballador de correus distribuia les cartes en petites estanteries de fusta.
Els nostres avis van viure en primera persona totes aquelles màquines i com es van anar modernitzant amb els anys, però per nosaltres és història.

Una vegada hagueu pujat a tots els vagons podeu fer un mos al café-restaurant. Hi tenen un menú correctíssim i a un preu més que raonable.

Val la pena baixar amb el tren de vapor; el maquinista porta unes ulleres com el "Doc" de la pel.lícula "Regreso al futuro". Tot és d'època perquè fins i tot els treballadors van vestits com abans, i s'hi pot veure com el carboner, amb la cara ben negre, posa el carbó dins de la màquina, que sembla una sauna. Una experiència única, un viatge al passat, on el soroll de la màquina et transporta en altres temps.

El billet és vàlid tot el dia, si voleu podeu fer viatges amunt i avall i en cap moment viatjareu en el mateix tipus de vagó.

No sé qui va disfrutar més de tots, però la cara d'al.lucinat del Martí valia tot l'or del món.

Fitxa tècnica

Adults
Nens 6-16 anys
Museu i viatge en tren  sense límits
20CHF
10CHF


Per cert, els dissabtes a les 11h35 només hi ha viatge en tren de vapor si és l'últim dissabte de mes.
Este sábado descubrimos un lugar ideal para los niños que les gustan los trenes y los fanáticos de las locomotoras! No entiendo por qué no tiene más concurrencia porque la experiencia lo vale.

No hay demasiada publicidad ni carteles donde indiquen cómo llegar al Chemin de Fer-Musée Blonay-Chamby, pero preguntando se llega.

No es el típico museo aburrido, con trenes en miniatura, sin mucho interés si no eres un entendido del tema, es un lugar para revivir el pasado, cuando las locomotoras eran el transporte más utilizado, cuando revolucionaron el mundo con sus máquinas de vapor.

Nada más llegar a la estación de Blonay te sientes transportado a principios del s. XX; al lado de la estación actual, donde las máquinas han sustituido las taquillas para comprar los billetes; encontramos una "caseta", pequeña, con dos jefes de estación vestidos con las típicas gorras y los silbatos colgados del cuello.


La visita al museo comienza aquí, porque no se puede llegar en coche, sólo en tren y no en cualquier tren, sino en vehículos históricos. Los billetes son de cartón, como los de antes y el revisor te lo pide y te hace el agujero, como hace no muchos años. Antes de subir al tren, contemplamos como el maquinista hace un montón de maniobras y cambios de vía para colocar la locomotora en el sentido de la marcha.
El recorrido dura 20 minutos en medio de árboles, vacas y las vistas del lago. Y como banda sonora el silbido del tren.

Una vez en el museo, en medio de muchas vías, hay dos naves donde se acumulan locomotoras y vagones de épocas muy diferentes (1870-1940), todos ellos en el pasado habían hecho algún recorrido por Suiza y ahora hacen las delicias de los pequeños y de muchos adultos .

Podréis subir en un tren de vapor y ver cómo tienen la pala con un cubo lleno de carbón; ver un vagón jardinera; descubrir un vagón restaurante, los vagones divididos por clases o el vagón donde el trabajador de correos distribuía las cartas en pequeñas estanterías de madera.
Nuestros abuelos vivieron en primera persona todas aquellas máquinas y cómo se fueron modernizando con los años, pero para nosotros es historia.

Una vez que hayáis subido a todos los vagones podéis comer algo en el café-restaurante. Tienen un menú correctísimo y a un precio más que razonable.

Vale la pena bajar con el tren de vapor, el maquinista lleva unas gafas como el "Doc" de la película "Regreso al futuro". Todo es de época porque incluso los trabajadores van vestidos como antes, y se puede ver como el carbonero, con la cara negra, pone el carbón dentro de la máquina, que parece una sauna. Una experiencia única, un viaje al pasado, donde el ruido de la máquina te transporta a otros tiempos.

El billete es válido todo el día, si queréis podéis subir y bajar de la estación al museo y en ningún momento viajaréis en el mismo tipo de vagón.

No sé quien disfrutó más de todos, pero la cara de alucinado de Martí valía todo el oro del mundo.


Ficha técnica

Adultos
Niños 6-16 años
Museo y viaje en tren  sin límites
20CHF
10CHF












Por cierto, los sábados a las 11h35 sólo hay viaje en tren de vapor si es el último sábado del mes


Ce samedi, nous avons découvert un endroit idéal pour les enfants qui aiment les trains et ains les fans des locomotives! Je ne comprends pas pourquoi il n'y a plus de concurrence parce que l'expérience vaut la peine.

Il n'y a pas beaucoup de publicité ou d'indications pour arriver au Chemin de Fer-Musée Blonay-Chamby, mais il ne faut pas hésiter à demander.

Ce n'est pas un musée ennuyeux ou le typique avec des trains en miniatures, sans grand intérêt si vous n'êtes pas un connaisseur du sujet. C'est un endroit pour y revivre le passé, lorsque les locomotives étaient le transport plus utilisé, lorsque elles ont révolutionné le monde avec ses machines à vapeur.

Quand vous arrivez à la gare de Blonay, vous êtes transporté  au  siècle XX. À côté de la gare actuelle, où les machines ont remplacé les guichets pour acheter des billets, vous trouverez une petite "maison" avec deux chefs de gare habillés avec les typiques chapeaux et de sifflets autour de leurs cous.

La visite du musée commence ici, parce que vous pouvez pas y arriver en voiture, sinon avec train et pas n'importe quel train, des véhicules historiques. Les billets sont en carton, comme avant, et le réviseur y fait un trou comme il y a quelques années. Avant de monter dans le train, vous pouvez regarder comme conducteur fait beaucoup de manœuvres et de changements de voies afin de placer la locomotives dans le sens de la marche.
Le voyage dure 20 minutes entre des arbres, des vaches et des vues sur le lac. Et la bande sonore est le sifflet du train.

Une fois dans le musée, au milieu de nombreuses voies, il y a deux halles remplis de locomotives et des wagons de différentes périodes (1870-1940).

Vous pouvez monter dans un train à vapeur et voir la pelle avec un seau plein de charbon;  découvrir un wagon-restaurant, les wagons divisés par classe ou le wagon où le facteur distribuait le courrier dans de petites étagères en bois.
Nos grands-parents ont vécu en première personne toutes ces machines et comment ce sont modernisées au fil des années, mais pour nous, c'est de l'histoire.

Une fois que vous êtes monté dans tous les wagons vous pouvez manger quelque chose dans le café-restaurant. Ils ont un menu très correct et un prix raisonnable.

Il faut descendre à la gare de Blonay en train à vapeur. Tout est comme au passé, que même les travailleurs sont habillés comme avant, et on peut voir comment le charbonnier, avec le visage noir, met du charbon dans la machine, qui ressemble une sauna. Une expérience unique, un voyage dans le passé, où le bruit de la locomotive vous transporte à une autre époque.

Le billet est valable toute la journée, si vous voulez, vous pouvez monter et descendre de la gare au musée toute la journée, et vous n'allez pas voyager dans le même type de wagon.

Je ne sais pas a qui lui a plu le plus, mais le visage halluciné de Martí valait tout l'or du monde.



Adultes
Enfants 6-16 ans
Musée et voyage sans limites
20CHF
10CHF














Par ailleurs, le samedi à 11h35 seulement il y a le train de vapeur si c'est le dernier samedi du mois.

3 comentaris:

  1. Hola Anna, Felicitats pel blog!! T'he conegut a travès de catalans a Suissa fa poc temps, gràcies per explicar les teves vivències i anècdotes, no tinc nens però llegir-te fa que t'adonis de com es pot complicar una sortida!!
    A Catalunya hi ha mammaproof una web on et recomanen llocs adaptats per nens. I si vius aprop de Lausanne, no sé si coneixes al Centre Català de tant en tant organitzen tallers/celebracions de festes com Sant Joan (la més recent) /conferències....http://www.catalansasuissa.org/

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies! No coneixia la pàgina de mammaproof, ara li donaré una ullada. Crec que ens vam conéixer a la festa de St. Joan que va organitzar el Casal Català de Lausanne.
    El teu comentari m'anima a seguir endavant!

    ResponElimina
  3. Osti Anna és veritat!!! Jjjajjja records a la family!

    ResponElimina