divendres, 12 de juliol de 2013

Parc de la Grange


No gaire lluny del Jet d'Eau trobem el Parc de la Grange, al quedar una mica lluny del centre i del parking del Mont Blanc, no hi anem massa sovint; em sembla que en 9 anys hi he anat 5 vegades, però hem descobert que és ideal pels nens.

La part que queda més a tocar del llac està plena de zones amb gespa on quan fa sol sempre s'hi veu gent amb banyador fent la sargantana, famílies que organitzen un picnic i nens jugant a pilota.

A la dreta de l'entrada i trobem la zona dels rosers, és preciós i perillós anar-hi amb nens! 
Mentre passeges entre els diferents tipus de rosers la flaire d'aquestes flors t'acompanya. Nosaltres hi vam anar aquest diumenge i les roses estaven en el seu màxim esplendor.
Per tal d'evitar problemes, duiem el nen lligat al tricicle però aviat va voler baixar i aquí van començar les nostres preocupacions. La poca gent que passejava, agafava la tija de la flor per acostar-la al nas i quedar impregnat de la seva olor. El Martí, però, allargava la mà i alguns pètals quedaven entre els seus ditets. Tan debó s'hagués punxat amb alguna de les seves espines perquè hagués entès, "a les males", que no s'havien de tocar.

Per evitar més maldecaps, crits i rabietes, vam allunyar-lo del perill i vam anar cap a la part alta del parc, on es concentren els jocs infantils i la "pataugeoire"(bassa). 
Hi trobem jocs per totes les edats, encara que no sé per què, els petits sempre volen anar al lloc dels grans. Just al costat de la bassa, hi ha el tobogan en forma d'elefant i els gronxadors pels més menuts.

No gaire lluny hi han les restes romanes d'una vila, heu de tenir molta imaginació per veure el què representen aquelles pedres.

Ben aprop hi ha el Teatre de l'Orangerie, on només hi ha representacions l'estiu i n'hi ha per tots els gustos i públics. S'hi fan funcions de teatre, de dansa contemporània, titelles, música, contes...
Escribint jo també descobreixo activitats que desconeixia.

El parc també té un xiringuito, on cada dia fan un "plat du jour" (plat del dia) i hi podreu anar a fer un gelat.

Sense haver de sortir al carrer, el parc queda unit al Parc des Eaux Vives amb poc interés pels nens, davant de l'hotel hi ha un enorme espai verd però a diferència de l'altre parc, aquí no hi ha ni tobogans ni gronxadors.

Com sempre, el més difícil serà trobar un lloc per aparcar. Davant dels dos parcs hi han zones d'aparcament però els caps de setmana estan molt sol.licitades.

Gaudiu del passeig!


No muy lejos del Jet d'Eau encontramos el Parque de la Grange, al quedar un poco lejos del centro y del parking del Mont Blanc, no vamos demasiado a menudo, me parece que en 9 años he ido 5 veces, pero hemos descubierto que es ideal para los niños.

La parte que queda más cercana al lago está llena de zonas con césped donde cuando hace sol siempre se ve gente con bañador haciendo la lagartija, familias que organizan un picnic y niños jugando a la pelota.

A la derecha de la entrada y encontramos la zona de los rosales, es precioso y peligroso ir con niños!
Mientras paseas entre los diferentes tipos de rosales el aroma de estas flores te acompaña. Nosotros fuimos este domingo y las rosas estaban en su máximo esplendor.
Para evitar problemas, llevábamos el niño atado en el triciclo pero pronto quiso bajar y ahí comenzaron nuestras preocupaciones. La poca gente que paseaba, cogía el tallo de la flor para acercarla a la nariz y quedarse impregnado de su olor. Pero Martí alargaba la mano y algunos pétalos quedaban entre sus deditos. Ojalá se hubiera pinchado con alguna de sus espinas porque hubiera entendido, "a las malas", que no las debía tocar.

Para evitar más problemas, gritos y rabietas, tuvimos alejarlo del peligro y fuimos hacia la parte alta del parque, donde se concentran los juegos infantiles y la "pataugeoire" (balsa).
Encontramos juegos para todas las edades, aunque no sé por qué, los pequeños siempre quieren ir al lugar de los grandes. Justo al lado de la balsa, está el tobogán en forma de elefante y los columpios para los más pequeños.

No muy lejos hay los restos romanos de una villa, debes tener mucha imaginación para ver lo que representan esas "piedras".

Muy cerca está el Teatro de la Orangerie, donde sólo hay representaciones en verano y hay para todos los gustos y públicos. Se hacen funciones de teatro, de danza contemporánea, títeres, música, cuentos ...
Escribiendo yo también descubro actividades que desconocía.

El parque también tiene un chiringuito, donde cada día hacen un "plat du jour" (plato del día) y podréis ir a tomar un helado.

Sin tener que salir a la calle, el parque queda unido al Parque des Eaux Vives con poco interés para los niños; frente al hotel hay un enorme espacio verde pero a diferencia del otro parque, aquí no hay ni toboganes ni columpios .

Como siempre, lo más difícil será encontrar un lugar para aparcar. Enfrente de los dos parques hay zonas de aparcamiento pero los fines de semana están muy solicitadas.

Disfrutad del paseo!Pas loin du Jet d'Eau on trouve le Parc de la Grange, il est un peu loin du centre ville et du parking du Mont-Blanc, et nous n'y sommes pas allés souvent, je crois que en 9 ans, j'y suis allée 5 fois, mais nous avons constaté que c'est idéal pour les enfants.

La partie la plus proche du lac est plein de pelouses et quand il fait beau, vous y verrez toujours des gens en maillot de bain, des familles qu'ont organisé un pique-nique et des enfants jouent au ballon.

À droite de l'entrée on y trouve la la roseraie, très beau et dangereux d'y aller avec les enfants!
En vous promenant entre les différents types de roses le parfum de ces fleurs vous accompagne. Nous y sommes allés ce dimanche et les roses étaient en pleine floraison.
Pour éviter des problèmes, nous avons attaché notre fils dans le tricycle mais il n'a pas tenu très longtemps et nos préoccupations ont commencé  Les quelques personnes qui marchaient, prenaient la tige de la fleur pour se la rapprocher au nez et rester imprégné par le parfum. Mais Martí prenait la rose dans la main et aussi quelques pétales. J'aurais bien aimé qu'il se pique avec les épines car au moins il aura compris pour quoi il ne pouvait pas la toucher. 

Pour éviter d'autres problèmes, des cris et des crises de colère, nous nous avons éloigné du danger, vers la partie haut du parc, où se trouvent les terrains de jeux et la pataugeoire.
On trouve des jeux pour tous les âges, mais je ne sais pas pourquoi, les petits veulent toujours aller à l'endroit où ils sont le grands. Juste à côté de la pataugeoire, il y a le toboggan en forme d'éléphant et les balançoires pour les plus petits.

Non loin de là se trouvent les vestiges d'une villa romaine, vous devez avoir beaucoup d'imagination pour voir ce qu'ils représentent ces «pierres».

A proximité se trouve le Theatre de la Orangerie, où il n'y a que des représentations en été et pour tous les goûts et le public. Ils font des pièces de théâtre, danse contemporaine, marionnettes, musique, contes ...
Quand j'écris je découvre aussi des activités inconnues.

Le parc possède également une buvette, où chaque jour ils font un «plat du jour» et vous pourriez prendre une glace.

Sans devoir sortir du parc, nous nous pouvons rendre au Parc des Eaux Vives avec peu d'intérêt pour les enfants. En face de l'hôtel il y a un grand espace vert, mais contrairement à l'autre parc, ici il n'y a pas des toboggans ou des balançoires.

Comme toujours, la partie la plus difficile sera de trouver une place de parking. Devant les deux parcs,  il y a des places de stationnement mais le week-end sont très prisés.

Profiter de la balade!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada