dijous, 25 de juliol del 2013

Lucerne: 2n Dia


Els nostres amics ja havien marxat cap a un altre país, els hi tocava Itàlia i la primera parada era Venècia.
Nosaltres volíem aprofitar els 260km que havíem fet per fer una mica de turisme. Com sempre, la prioritat és que el nen disfruti i vam decidir anar al Mont Rigi agafant primer un vaixell, després un telefèric i finalment, un cremallera.

Tant transport va fer que la broma ens surtís per un ull de la cara! Només el vaixell i el telefèric eren 84CHF/persona, almenys el nen no va pagar res, però resulta caríssim això d'inovar.

Decidits, vam pujar al primer pis per poder gaudir millor de les vistes i tot i ser les 9h del matí el sol començava a apretar. No erem els únics que havíem tingut aquesta idea, i aviat tots els bancs van acabar plens. Però quan el revisor va començar a demanar els billets, molts turistes van començar a desaparèixer, i nosaltres vam ser un d'ells. El billet que teníem era de segona classe i estàvem a primera; si volíem podíem pagar 9CHF més per persona i ens quedàvem a primera, però aquell vaixell tampoc era el Titanic i vam decidir baixar a segona, amb la resta de mortals. Quan ho vam fer, al bell mig ens vam trobar amb les màquines i el Martí es va quedar fascinat amb el seu moviment. A ell tan li feia que les vistes des de fora fossin precioses, només tenia ulls per la sala de màquines.

Per agafar el telefèric vam baixar a Weggis, un poblet encantador i el problema era que ningú ens havia dit que havíem de caminar 15 minuts poble amunt tibant d'un cotxet. Vam arribar extenuats i a més a més, per acabar-ho d'adobar, els últims metres ens esperàvem unes escalinates.
Una vegada a dins de "l'ou", el nen va voler sortir del cotxet i de puntetes, mirava per la finestra; tenia més por jo que ell, sobretot cada vegada que sentia com aquella endromina ens gronxava a centenars de metres del terra.
El telefèric et deixa a Rigi Katbad, a 1453m, i si es vol seguir l'ascensió es pot fer o bé caminant, o bé amb el cremallera. Com que la motxilla del nen s'havia quedat al cotxe, vam decidir que continuaríem pel mètode més còmode però també el més car. Perquè malgrat que nosaltres pensàvem que amb els 84CHF que havíem pagat teníem accés a tots els transports, resulta que no en teníem prou per fer el cim. Així que vam tornar a treure la cartera per pagar 24CHF més per persona.
L'últim tram del trajecte no va durar ni 20 minuts però des de Lucerna fins al Rigi Kulm (1800m), vam necessitar quasi 2 hores. Si el dia és clar, es disfruta d'una meravellosa panoràmica de 360°. Diuen que arribes a veure Alemanya o França, la veritat és que em sembla que has d'anar ben equipat amb uns prismàtics i posar-hi molt de la teva part.
Des de l'estació del cremallera pots arribar a l'antena per dos camins; un és més curt però també més empinat i l'altre, una mica més llarg però ideal si l'has de pujar arrossegant cotxet i nen per separat.
Es poden fer un munt d'excursions si vas preparat per l'ocasió, però no érem els únics que anàvem de domingueros; com a mínim anàvem ben calçats.
No té preu seure en algún dels bancs o directament a terra per gaudir de les vistes. Miris allà a on miris són impressionants, i de la mateixa manera que des de Lucerna es veu l'antena del Mont Rigi; des del Mont Rigi es veu Lucerna tot i que a ull nu no s'arriba a distingir cap monument emblemàtic de la ciutat.

A més a més, hi trobem un hotel i un restaurant, és ideal menjar a la terrassa gaudint de les vistes. Fins i tot, ens vam haver de posar els jerseis perquè tot i el bon temps, de vegades es girava un ventet.

Els trens de tornada surten a cada hora, per tant no s'hi ha d'anar amb presses però tot et lliga a la perfecció amb els altres transports. A més a més, hi surten dos cremalleres diferents: el blau que va fins a Arth-Goldau; i el vermell que va fins a Vitznau amb parada a Rigi Katbad per agafar el telefèric.

A mesura que anàvem baixant la temperatura s'anava fent més sofocant, fins arribar a Weggis on tothom va esperar el vaixell a l'ombra. Érem els primers que feiem cua per entrar a l'embarcació però fins i tot a Suïssa la gent no respecte res, i va ser només obrir la cadena que la gent es va convertir en una allau humana, i com la majoria de vegades, la gent més gran era la pitjor. Després diuen que el jovent que puja són maleducats. En fi, curiositats de la vida, la tornada la vam fer amb el mateix vaixell que ens havia portat al matí i com que ja sabien de la diferència de classes, ens vam amuntegar amb els de segona classe. El Martí estava exhaust i per tant, insuportable, i va acabar castigat al cotxet mentre feiem el viatge de tornada i anava tirant tot el que podia.

A part de les vistes del Mont Pilatus, un local ens va fer descobrir la petita Rio, amb el seu Crist i una mini platja a la qual només pots accedir per un camí.



Havíem dit de parar-nos al Museu Suís del Transport, que diuen que és ideal pels nens, però ja havíem gastat prou i a més a més, ens esperàvem tres hores de tornada a casa. Així que ho vam deixar per la propera vegada que els nostres amics de "down under" facin una parada en terres helvètiques.
Nuestros amigos ya se habían ido a otro país, les tocaba Italia y la primera parada era Venecia.
Nosotros queríamos aprovechar los 260km que habíamos hecho para hacer un poco de turismo. Como siempre, la prioridad es que el niño disfrute y decidimos ir al Mont Rigi cogiendo primero un barco, luego un teleférico y finalmente, un cremallera.

Tanto transporte hizo que la broma nos saliese por un ojo de la cara! Sólo el barco y el teleférico eran 84CHF/persona, al  menos el niño no pagó nada, pero resulta carísimo eso de innovar.

Decididos subimos al primer piso para poder disfrutar mejor de las vistas y aún siendo las 9 de la mañana el sol empezaba a apretar. No éramos los únicos que habíamos tenido esta idea, y pronto todos los bancos terminaron llenos. Pero cuando el revisor empezó a pedir los billetes, muchos turistas empezaron a desaparecer, y nosotros fuimos uno de ellos. El billete que teníamos era de segunda clase y estábamos en primera, si queríamos podíamos pagar 9CHF más por persona y nos quedábamos en primera, pero aquel barco tampoco era el Titanic y decidimos bajar a segunda con el resto de los mortales. Cuando lo hicimos, en medio nos encontramos con las máquinas y Martí se quedó fascinado con su movimiento. A él tanto le daba que las vistas fueran preciosas, sólo tenía ojos para la sala de máquinas.

Para coger el teleférico bajamos a Weggis, un pueblo encantador y el problema era que nadie nos había dicho que teníamos que andar 15 minutos pueblo arriba tirando de un cochecito. Llegamos extenuados y además, por si fuera poco, los últimos metros nos esperaban unas escalinatas.
Una vez dentro del "huevo", el niño quiso salir del cochecito y de puntillas, miraba por la ventana; tenía más miedo yo que él, sobre todo cada vez que sentía como aquella endromina nos mecía a cientos de metros del suelo .
El teleférico te deja a Rigi Katbad, a 1453m, y si se quieres seguir la ascensión se puede hacer o bien andando, o bien con el cremallera. Como la mochila del niño había quedado en el coche, decidimos que seguiríamos por el método más cómodo pero también el más caro. Porque a pesar de que nosotros pensábamos que con los 84CHF que habíamos pagado teníamos acceso a todos los transportes, resulta que no teníamos suficiente para llegar a la cumbre. Así que volvimos a sacar la cartera para pagar 24CHF más por persona.

El último tramo del trayecto no duró ni 20 minutos pero desde Lucerna hasta el Rigi Kulm (1800m), necesitamos casi 2 horas. Si el día es claro, se disfruta de una maravillosa panorámica de 360 ​​°. Dicen que llegas a ver Alemania o Francia, la verdad es que me parece que tienes que ir bien equipado con unos prismáticos y poner mucho de tu parte.
Desde la estación del cremallera puedes llegar a la antena por dos caminos, uno es más corto pero también más empinado y el otro, un poco más largo pero ideal si tienes que subir arrastrando cochecito y niño por separado.
Se pueden hacer un montón de excursiones si vas preparado por la ocasión, pero no eramos los únicos que íbamos de domingueros. Como mínimo íbamos bien calzados.
No tiene precio sentarse en alguno de los bancos o directamente en el suelo para disfrutar de las vistas. Mires allí donde mires son impresionantes, y de la misma manera que desde Lucerna se ve la antena del Monte Rigi; desde el Monte Rigi se ve Lucerna aunque a simple vista no se llega a distinguir ningún monumento emblemático de la ciudad.

Además, encontramos un hotel y un restaurante, es ideal comer en la terraza disfrutando de las vistas. Incluso, tuvimos que ponernos los jerseys porque a pesar del buen tiempo, a veces había un vientecillo.

Los trenes de vuelta salen a cada hora, por lo tanto no hay que ir con prisas pero todo te corresponde a la perfección con los otros transportes. Además, salen dos cremalleras diferentes: el azul que va hasta Arth-Goldau, y el rojo que va hasta Vitznau con parada en Rigi Katbad para coger el teleférico.

A medida que íbamos bajando la temperatura se iba haciendo más sofocante, hasta llegar a Weggis donde todos esperamos el barco a la sombra. Éramos los primeros que hacíamos cola para entrar en la embarcación pero incluso en Suiza la gente no respeta nada, y fue sólo abrir la cadena que la gente se convirtió en una alud humana, y como la mayoría de las veces, la gente mayor era la peor. Después dicen que la juventud son maleducados. En fin, curiosidades de la vida, la vuelta la hicimos con el mismo barco que nos había llevado por la mañana y como ya sabíamos de la diferencia de clases, nos amontonamos con los de segunda clase. Martí estaba exhausto y por lo tanto, insoportable, y terminó castigado en el cochecito mientras hacíamos el viaje de vuelta e iba tirando todo lo que podía.

Aparte de las vistas del Monte Pilatus, un local nos hizo descubrir la pequeña Rio, con su Cristo y una mini playa a la que sólo puedes acceder por un camino.

Habíamos dicho de parar al Museo Suizo del Transporte  que dicen que es ideal para los niños, pero ya habíamos gastado bastante y además, nos esperábamos tres horas de vuelta a casa. Así que lo dejamos para la próxima vez que nuestros amigos de "down under" hagan una parada en tierras helvéticas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada