divendres, 19 de juliol del 2013

Lucerne: 1r Dia


Aquest cap de setmana el vam passar a Lucerna, no era la primera vegada que hi anàvem tot i que queda a quasi 3h de Ginebra. Però pel Martí era la primera visita a la ciutat, i no hi vam anar perquè sí, sinó per retrobar-nos amb uns amics de Sydney que estan fen un viatge per Europa.
Per nosaltres era més fácil i barat anar fins a Lucerna que no pas anar fins a Sydney, i la veritat és que la ciutat és preciosa.

Ens va sorprendre que la ciutat fos una parada en un tour per Europa, perquè no sé si recordeu la sèrie "Oh! Europa" de Dagoll Dagom, però el seu viatge és igual: una nit en un país i l'endemà en un altre, un autocar ple de turistes anglòfons amb un planning ben intens.

Lucerna està a la riba del Llac dels Quatre Cantons i aprop del Mont Piatus i Rigi. Es considera la ciutat més turística de Suïssa i la veritat, és que és magnífica.
La visita de la ciutat és fa ràpid, però es necessita més temps si es vol pujar al Mont Pilatus, al Rigi o agafar un vaixell.

Si aneu amb un cotxet us fareu un tip de pujar i baixar escales, ja sigui per arribar a la ciutat vella, per creuar algún dels famosos ponts o per pujar l'escalinata d'alguna església. A més a més, la vora del llac no està protegida amb cap barana, per tant hi ha el risc que el nen vagi a fer companyia als ànecs i als cignes.

No podeu marxar de Lucerna sense veure:
- El Kapellbrücke, el pont de la capella, el pont de fusta més vell d'Europa que creua el riu Reuss. En el centre del pont trobem el Wassertum (Torre de l'Aigua), que és un dels símbols de la ciutat. És una torre octogonal de pedra d'uns 30 metres d'alçada.
- Altes Rathaus (l'antic Ajuntament) amb la seva torre quadrada.
- Mussegmauer (la muralla) recorre tot el casc històric de Lucerna i encara es conserven les nou torres de defensa.
- Löwendenkmall (el monument al lleó) és una escultura tallada sobre una paret de roca de la ciutat, per commemorar la mort de 700 mercenaris de la Guardia Suïssa al 1792, durant la Revolució Francesa quan defensaven el Palau de les Tulleries de Paris.
- Les places del casc antic de la ciutat hi trobareu les cases històriques i adornades amb frescs.

Devant del centre de cultura i congresos hi ha una font, amb sortidors, seria com la font de Muntjuïc però en mida petita; i quan el nen va veure els xorros d'aigua no parava de dir que era el Jet d'Eau.

Com us podeu imaginar, menjar o prendre alguna cosa al costat del riu o del llac et deixa sec. Poques vegades la qualitat dels plats concorda amb els preus. Les vistes són precioses, sí, però os recomano que us informeu via "tripadvisor" o altres.

Passar una nit en aquesta ciutat també et treu el singlot, però pels nostres amics de "down under" valia la pena quedar-se a l'hotel.

Continuarà....




Este fin de semana lo pasamos en Lucerna, no era la primera vez que íbamos aunque queda a casi 3h de Ginebra. Pero para Martí era la primera visita, y no fuimos porque sí, sino para reencontrarnos con unos amigos de Sydney que están haciendo un viaje por Europa.
Para nosotros era más fácil y barato ir hasta Lucerna que ir hasta Sydney, y la verdad es que la ciudad es preciosa.

Nos sorprendió que la ciudad fuera una parada en un tour por Europa, porque no sé si recordáis la serie "Oh! Europa" de Dagoll Dagom, pero su viaje es igual: una noche en un país y al día siguiente en otro , un autocar lleno de turistas anglófonos con un planning bien cargado.

Lucerna está a la orilla del Lago de los Cuatro Cantones y cerca del Monte Piatus y Rigi. Se considera la ciudad más turística de Suiza y la verdad, es que es magnífica.
La visita de la ciudad se hace rápido, pero se necesita más tiempo si se quiere subir al Monte Pilatus, al Rigi o coger un barco.

Si vais con un carro os hartareis de subir y bajar escaleras, ya sea para llegar a la ciudad vieja, para cruzar alguno de los famosos puentes o para subir la escalinata de alguna iglesia. Además, el borde del lago no está protegido con ninguna barandilla, por tanto existe el riesgo de que el niño acompañe a los patos y a los cisnes.

No os podeis ir de Lucerna sin ver:
- El Kapellbrücke, el puente de la capilla, el puente de madera más viejo de Europa que cruza el río Reuss. En el centro del puente encontramos el Wassertum (Torre del Agua), que es uno de los símbolos de la ciudad. Es una torre octogonal de piedra de unos 30 metros de altura.
- Altes Rathaus (el antiguo Ayuntamiento) con su torre cuadrada.
- Mussegmauer (la muralla) recorre todo el casco histórico de Lucerna y aún se conservan las nueve torres de defensa.
- Löwendenkmall (el monumento al león) es una escultura tallada sobre una pared de roca de la ciudad, para conmemorar la muerte de 700 mercenarios de la Guardia Suiza en 1792, durante la Revolución Francesa cuando defendían el Palacio de las Tullerías de París.
- Las plazas del casco antiguo de la ciudad se encuentran las casas historicas y adornadas con frescos.

Delante del centro de cultura y congresos hay una fuente, con surtidores, sería como la fuente de Muntjuïc pero en tamaño pequeño, y cuando el niño vio los chorros de agua no paraba de decir que era el Jet d'Eau.

Como os podéis imaginar, comer o tomar algo junto al río o del lago te deja tieso. Pocas veces la calidad de los platos concuerda con los precios. Las vistas son preciosas, sí, pero os recomiendo que os informéis vía "tripadvisor" u otros.

Pasar una noche en esta ciudad también te quita el hipo, pero para nuestros amigos de "down under" valía la pena quedarse en un hotel.

Continuará ....


Ce week-end nous l'avons passé à Lucerne, ce n'était pas la première fois même si il est à 3 heures de Genève. Mais pour Martí c'était la première visite, et nous y étions pour retrouver des amis de Sydney qui faisaient un voyage en Europe.
Pour nous, c'était plus facile et moins cher d'aller à Lucerne que aller à Sydney, et la vérité est que la ville est belle.

Lucerne est à la rive du lac de quatre cantons et près de Mont Piatus et Rigi. Elle est considérée comme la ville la plus touristique de la Suisse et la vérité est qu'elle est magnifique.
Visiter Lucerne ne prend pas beaucoup de temps, mais si vous voulez aller au mont Pilatus, Rigi ou prendre un bateau il faut prévoir un week-end.

Si vous y allez avec la poussette, vous n'arrêterez pas de monter et descendre les escaliers, que ce soit pour se rendre à la vieille ville, traverser l'un des célèbres ponts ou monter les marches d'une église. En plus, le bord du lac n'est pas protégé par une barrière et il y a le risque que l'enfant aie nager avec les canards et les cygnes.

Les choses à ne pas manquer:
Kapellbrücke, le pont de la Chapelle, le plus vieux pont en bois d'Europe qui traverse la rivière Reuss. Au centre du pont on trouve le Wassertum (la tour d'eau), qui est l'un des symboles de la ville. Il s'agit d'une tour octogonale en pierre d'environ 30 mètres de haut.
- Altes Rathaus (ancien hôtel de ville) avec sa tour carrée.
- Mussegmauer (le mur) traverse la vieille ville de Lucerne, et préserve encore neuf tours.
- Löwendenkmall (le monument du Lion) est une sculpture taillée sur une paroi rocheuse de la ville pour commémorer la mort de 700 mercenaires de la Garde suisse en 1792, pendant la Révolution française lorsqu'ils défendaient le palais des Tuileries à Paris.
- Dans les places de la vieille ville on trouve les maisons historiques ornés de fresques.

En face du centre de culture et des congrès il y a une fontaine à jets, et quand mon fils a vu les jets il disait que c'était le Jet d'Eau.

Comme vous pouvez vous imaginer, manger ou boire près de la rivière ou du lac ce n'est pas donné. La qualité des plats rarement est cohérent avec le prix. Les vues sont belles, oui, mais je vous conseille de vous informer sur "tripadvisor" ou autres.

Passer une nuit dans cette ville vous laissera aussi sans un rond, mais pour nos amis du "down under" valait le cout de rester dans un hôtel.

A suivre ....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada