divendres, 31 de maig del 2013

Passaport Big Bang


Aquest diumenge el Martí i jo anirem al Passaport Big Bang, s'hi esperen més de 5.000 persones i al meu home li toca treballar.

A part del rally en VTT de 54km o la bicicletada en família per la qual us hi heu d'inscriure a la següent adreça www.passeportbigbang.org, a partir de les 14h de la tarda hi hauran animacions a 10 punts diferents, entre França i Suïssa; totes gratuïtes i per totes les edats.

El "site de Prévessin" obrirà les portes al públic a les 9h del matí i és aquí a on començarà la bicicletada. A més a més, hi haurà el concert de l'associació K Mi Sol, una gimcana i a partir de les 14h els operadors del LHC explicaran com fan funcionar el més gran accelerador del món.

A l'etapa "Neutrinos", a partir de les 14h, es podrà observar Orion, hi haurà una degustació de productes italians, i els científics del CERN us faran descobrir els neutrins, les partícules fantasma que viatgen fins Itàlia.

A l'etapa Atlas, al Jardí del Globe a partir de les 14h, podreu construir amb legos, trobar-vos amb diferents rèptils, i els físics del CERN us descobriran el gegant ATLAS.

A l'etapa Precisió, al Jardí Robinson a partir de les 14h, us podreu inicià a les arts marcials, jugar a bàsquet (a partir de 5 anys), i els treballadors del CERN us ensenyaran les tècniques de mesura d'alta precisió.

A l'etapa LHCb, a Ferney Voltaire a partir de les 14h, us podreu emportar una foto de record gràcies al club de foto del CERN, experimentar i divertir-se amb la matèria, i els científics del CERN us faran descobrir la seva experiència amb l'animatèria.

A l'etapa de Criogènia, a Ornex a partir de les 14h, el laboratori de criogènia us ensenyarà com la matèria es transfoma amb el fred, el Physiscope de l'Universitat de Ginebra us farà levitar sobre d'un patinet; entre d'altres activitats.

A l'etapa Environnement, a Versonnex a partir de les 14h, la Creu Roja Francesa organitza animacions i iniciacions als primers auxilis, el cor extraescolar de Versonnex farà una representació a les 14h, el Solar Club Cern us descobrirà el potencial de l'energia solar, els especialistes del CERN contestaran les vostres preguntes relacionades amb el medi ambient i la seguretat.

A l'etapa CMS, a Cessy a partir de les 14h, podreu construir amb els blocs Kapla,  el club de fitness del CERN us iniciarà al fitness i a la zumba; entre d'altres activitats.

A l'etapa acceleració, a Échenevex a partir de les 14h, es podran fer passejades amb bicicletes elèctriques (a partir de 14 anys), els científics del CERN us explicaran els secrets de l'accelerador que teniu als vostres peus.

A l'etapa Alice, entre Sergy i Saint Genis a partir de les 14h, podreu descobrir els instruments de vent, el club fitness del CERN organitzarà un passeig en marxa nòrdica de 15km, sortida a les 14h; els científics de l'experiment ALICE us portaran al país de les partícules.

No he marcat totes les activitats que fan a cada etapa, sinó les que a mi em semblaven més interessants, podeu trobar més informació a la següent pàgina http://passeport-big-bang.web.cern.ch/fr

Hi haurà servei de restauració en tres llocs diferents, al CMS, al Jardí du Globe i al "site" Prévessin.

Cap plaça de pàrking està prevista en les diferents etapes, només al "site" Prévessin. Perquè l'objectiu d'aquest dia és utilitzar la bici o les cames; fins i tot podeu reservar una bici a Meyrinroule 48h abans. Aquí us deixo el link per veure a on són els parkings més propers de cada etapa http://passeport-big-bang.web.cern.ch/fr/les-sites-de-linauguration

Em bellugaré entre dos llocs, Prévessin i l'Atlas, potser ens trobem! I a la nit penjaré les fotos al facebook, espero les vostres.

Este domingo Martí y yo iremos al Pasaporte Big Bang, se esperan más de 5.000 personas y a mi marido le toca trabajar.

Aparte del rally en VTT de 54km o el paseo en familia con familia para el cual os tenéis que inscribir en la siguiente dirección www.passeportbigbang.org, a partir de las 14h de la tarde habrá animaciones en 10 puntos diferentes, entre Francia y Suiza; todas gratuitas y para todas las edades.

El "site de Prévessin" abrirá las puertas al público a las 9h de la mañana y es aquí donde empezará la carrera en bici. Además, habrá el concierto de la asociación K Mi Sol, una gincana y a partir de las 14h, los operadores del LHC explicarán como hacen funcionar el mayor acelerador del mundo.

En la etapa "Neutrinos", a partir de las 14h, se podrá observar Orion, habrá una degustación de productos italianos, y los científicos del CERN os harán descubrir los neutrinos, las partículas fantasma que viajan hasta Italia.

En la etapa Atlas, en el Jardín del Globe a partir de las 14h, podréis construir con legos, encontrar diferentes reptiles, y los físicos del CERN os descubrirán el gigante ATLAS.

En la etapa Precisión, en el Jardín Robinson a partir de las 14h, os podréis iniciar a las artes marciales, jugar al baloncesto (a partir de 5 años), y los trabajadores del CERN os enseñarán las técnicas de medición de alta precisión.

En la etapa LHCb, en Ferney Voltaire a partir de las 14h, os podréis llevar una foto de recuerdo gracias al club de foto del CERN, experimentar y divertirse con la materia, y los científicos del CERN os harán descubrir su experiencia con la antimateria.

En la etapa de Criogenia, a Ornex a partir de las 14h, el laboratorio de criogenia os enseñará cómo la materia se transforma con el frío, el Physiscope de la Universidad de Ginebra os hará levitar sobre un patinete; entre otras actividades.

En la etapa Environnement, a Versonnex a partir de las 14h, la Cruz Roja Francesa organiza animaciones e iniciaciones a los primeros auxilios, el coro extraescolar de Versonnex hará una representación a las 14h, el Solar Club Cern os descubrirá el potencial de la energía solar, y los especialistas del CERN contestarán sus preguntas relacionadas con el medio ambiente y la seguridad.

En la etapa CMS, a Cessy a partir de las 14h, podréis construir con los bloques Kapla, el club de fitness del CERN os iniciará al fitness y a la zumba; entre otras actividades.

En la etapa aceleración, a Échenevex a partir de las 14h, se podrán hacer paseos en bicicletas eléctricas (a partir de 14 años), los científicos del CERN os explicarán los secretos del acelerador que tenéis a vuestros pies.

En la etapa Alice, entre Sergy y Saint Genis a partir de las 14h, podréis descubrir los instrumentos de viento, el club fitness del CERN organizará un paseo en marcha nórdica de 15km, salida a las 14h, y los científicos del experimento ALICE os llevarán al país de las partículas.

No he marcado todas las actividades que hacen en cada etapa, sino las que a mí me parecían más interesantes, podéis encontrar más información en la siguiente página http://passeport-big-bang.web.cern.ch/fr

Habrá servicio de restauración en tres sitios diferentes, en CMS, el Jardín du Globe y en el "site" Prévessin.

Ninguna plaza de parking está prevista en las diferentes etapas, sólo al "site" Prévessin. Porque el objetivo de este día es utilizar la bici o las piernas, e incluso podéis reservar una bici en Meyrinroule 48 horas antes. Aquí os dejo el link para ver a dónde están los parkings más cercanos de cada etapa http://passeport-big-bang.web.cern.ch/fr/les-sites-de-linauguration




Me moveré entre dos lugares, Prévessin y el Atlas, quizás nos encontremos! Y por la noche colgaré las fotos en facebook, espero las vuestras.


Ce dimanche Marti et moi nous irons au Passeport Big Bang, qui attend plus de 5.000 personnes et mon mari doit travailler.

En dehors du rallye 54 km VTT ou les randonnées pour famille où vous devez vous inscrire à l'adresse suivante www.passeportbigbang.org, à partir de 14h, il y aura des animations en 10 points différents, entre la France et la Suisse, tout gratuite et pour tous les âges.

Le "site de Prévessin" ouvrira les portes au public à 9 h et c'est là que le rallye commencera. En outre, il y aura un concert de l'association K Mi Sol, une gymkhana, et a partir de 14h, les opérateurs du LHC expliqueront comment ils font fonctionner le plus grand accélérateur du monde.

A l'étape "Neutrinos", à partir de 14h,  vous pourriez admirer Orion, il y aura une dégustation des produits italiennes, et les scientifiques du CERN vous feront découvrir les neutrinos, des particules fantômes qui se déplacent jusqu'à l'Italie.

A l'étape Atlas, au jardin d'Globe à partir de 14h, vous pouvez construire avec des legos, voir des nombreux reptiles, et les physiciens du CERN vous découvriront le géant Atlas.

l'étape précision, au jardin Robinson à partir de 14h, vous pourriez vous initier aux arts martiaux, basket (à partir de 5 ans) et les travailleurs du CERN vous montreront les techniques de mesure de haute précision.

A l'étape LHCb, à Ferney Voltaire à partir de 14h, vous pouvez vous prendre une photo souvenir grâce au club photo CERN photo, expérimenter et s'amuser avec la matière, et les scientifiques du CERN vous feront découvrir leur expérience avec l'antimatière.

A l'étape cryogénie, à Ornex à partir de 14h, le laboratoire de cryogénie va vous apprendre comment la matière se transforme avec le froid, PhysiScope de l'Université de Genève vous fera léviter sur une trottinette; entre autres activités.

A l'étape Environnement, à Versonnex à partir de 14h, la Croix-Rouge française organise des animations et des initiations aux premiers secours, le choeur Versonnex-école fera une représentation à 14h, le CERN Solar Club vous fera découvrir le potentiel de l'énergie solaire, et les spécialistes du CERN répondront aux questions liées à l'environnement et la sécurité.

A l'étape CMS, à Cessy à partir de 14h, vous pouvez construire avec des blocs Kapla, le club fitness du CERN vous initiera au zumba et au fitness; entre autres activités.

A l'étape accélération, à Échenevex à partir 14h, on pourra faire des randonnées en vélo électrique (à partir de 14 ans), les scientifiques du CERN vous expliqueront les secrets de l'accélérateur que vous avez à vous pieds.

A l'étape Alice, entre Sergy et Saint Genis à partir de 14h, vous pourriez découvrir les instruments à vent, le fitness club du CERN  organisera une balade de 15 km en marche nordique, départ à 14h; et les scientifiques vous expliqueront l'expérience ALICE et aller au pays de particules.

Je n'ai pas noté toutes les activités qu'ils font dans chaque étape, mais les que me semblaient plus intéressant, vous pouvez trouver plus d'informations sur la page suivante http://passeport-big-bang.web.cern.ch/fr

Il y aura des services de restauration dans trois sites différents dans CMS, le Jardin du Globe et au site Prévessin.

Aucune place de parking n'est prévue sur les différents sites, seulement dans le site Prévessin. Car le but de cette journée est d'utiliser le vélo ou les jambes, et on peut même réserver un vélo grâce à Meyrinroule 48 heures à l'avance.  Sur ce lien vous trouverez les parkings à proximité de chaque site pour après s'y rendre à pied http://passeport-big-bang.web.cern.ch/fr/les-sites-de-linauguration de scène



Je vais être entre deux sites, Prévessin et Atlas, peut-être on va s'y rencontrer! Après je vais mettre les photos sur facebook, j'espère les vôtres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada