dijous, 9 de maig del 2013

Aplec de la Salut


El segon dilluns de maig és festiu a Sabadell, és l'aplec de la Mare de Déu de la Salut. 

Recordo que quan era petita hi anava amb els meus avis, de vegades caminant des de Sabadell, altres, amb el 124, un cotxe prehistòric equipat amb un seient de boles de fusta pel conductor. Llavors era un autèntic infern trobar lloc per aparcar i  una vegada a la Salut, era obligada la visita a la Mare de Déu i llavors tocava ballar sardanes o anar a buscar aigua a la font. Tot i que això de ballar sardanes és un gran dir, ja que ens dedicàvem a fer saltets intentant imitar als grans.

Pel què sembla, aquest aplec ha canviat molt en 20 anys i ara no només hi ha misses i sardanes. A més a més, aquest any s'ha unit el 316è aplec amb la Sabadell Festa i Tradició. Així doncs les activitats començaran aquest divendres fins dilluns, i es realitzaran entre Sabadell i la Salut.

Prepareu-vos pel correfoc de dissabte, els trabucaires el diumenge, els gegants, les visites guiades a la Torre de l'Aigua, sardanes, castellers.... i evidentment, les misses. En aquest link hi trobareu el programa d'activitats http://www.sabadell.cat/es/fitxa-agenda/21302-agenda-1062604

Imagino que serà una mini-festa major però sense fira, ho potser també hi hauran autoxocs?!?!

Disfruteu!

El segundo lunes de mayo es festivo en Sabadell, es el encuentro de la Virgen de la Salud.

Recuerdo que cuando era pequeña iba con mis abuelos, a veces caminando desde Sabadell, otros, con el 124, un coche prehistórico equipado con un asiento de bolas de madera para el conductor. Después era un infierno encontrar sitio para aparcar y una vez en la Salut, era obligada la visita a la Virgen y luego tocaba bailar sardanas o ir a buscar agua a la fuente. Aunque esto de bailar sardanas es un gran qué, ya que nos dedicábamos a dar saltitos intentando imitar a los grandes.

Pero por lo que parece, esta fiesta ha cambiado mucho en 20 años y ahora no sólo hay misas y sardanas. Además, este año se ha unido el 316è "aplec" con la Sabadell Fiesta y Tradición. Así pues las actividades comenzarán este viernes hasta el lunes, y se realizarán entre Sabadell y la Salut.

Preparaos para el correfoc del sábado, los trabucares del domingo, los gigantes, las visitas guiadas a la Torre del Agua, sardanas, castellers .... y evidentemente, las misas. En este link encontrareis el programa de actividades http://www.sabadell.cat/es/fitxa-agenda/21302-agenda-1062604

Imagino que será una mini-fiesta mayor pero sin feria, o a lo mejor también habrá autochoques?!?!

Disfrutad!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada