dimecres, 22 de maig de 2013

Mine de sel à Bex


Un altre cap de setmana sota la pluja! El problema és què fer quan plou.
Doncs podeu anar al aquaparc, a les coves de Vallorbe, a la maison Cailler, al Museu d'Història Natural de Ginebra, al Papiliorama... o a les Mines de Sal de Bex.

I aquí és a on vam anar fa dos caps de setmana, ja que sembla que tots els astres s'hagin posat d'acord perqué fagi mal temps el cap de setmana.

No s'hi pot anar així com així, s'ha de fer la reserva per internet de dia i hora, perquè les places són limitades. La visita té una durada de dues hores, penseu-hi perquè nosaltres ens vam trobar que quan era l'hora de menjar del nen encara erem dins de la mina!

La mina es segueix explotant i només una petita part es pot visitar acompanyats per un guia. En el nostre cas, va ser la Nathalie la que ens va explicar les curiositat de la mina i va conduir el trenet, que és el que més li va agradar al nen.

Potser us penseu que no és una visita massa adaptada per nens, però vaig quedar gratament sorpresa perquè les explicacions de la Nathalie eren planeres i feia participar als nens, amb preguntes senzilles com ara quins animals viuen a la mina. I evidentment, els adults ens feien gràcia algunes de les seves respostes, doncs un dels nens va respondre a aquesta pregunta dient que hi vivien ogres.
Després d'endinsar-se a la cova, amb la guia es visiten galeries i ens explica la història de la mina, de com la llegenda diu que va ser un ramat de cabres les que van descobrir la sal, ja que preferien l'aigua d'un rierol que era salada.

Per acabar, els nens podran fer de miners i picar la pedra amb un martell, transportar les pedres en motxilles, moure vagonetes i fins i tot provar la sal.

Prepareu-vos a sortir bruts com els miners d'antany, els meus pantalons negres es van transformar en blancs. A la mateixa pàgina de la mina ja us aconsellen d'anar-hi amb bambes i us adverteixen que la temperatura de la mina és sempre de 17°C, així que si hi aneu a l'estiu, penseu en agafar un jersei! Tingeu en compte que no us deixeran entrar amb el cotxet, així que agafeu el portanadons, el foulard o la motxilla.

Si hi aneu abans de dinar o quan acabeu la visita us ha entrat la gana, a pocs metres hi ha un restaurant, L'Auberge du Bouillet.

Disfruteu!

Fitxa tècnica

Horari
Abril a octubre
De dimarts a diumenge (reservar horari per internet)
Juliol i agost
De dilluns a diumenge (reservar horari per internet)
Preus
Adults
20CHF
Nens 5-15 anys
12CHF
Menors de 5 anys
Gratuït
Adreça
Musée de la Mine de Sel de Bex, 1880 Bex


Otro fin de semana bajo la lluvia! El problema es qué hacer cuando llueve.
Pues podeis ir al aquaparc, en las cuevas de Vallorbe, en la maison Cailler, en el Museo de Historia Natural de Ginebra, al Papiliorama ... o a las Minas de Sal de Bex.

Y aquí es donde fuimos hace dos fines de semana, ya que parece que todos los astros se hayan puesto de acuerdo para que haga mal tiempo el fin de semana.

No se puede ir así como así, se tiene que hacer la reserva por internet de día y hora, porque las plazas son limitadas. La visita tiene una duración de dos horas, tenedlo en cuenta porque nosotros nos encontramos que cuando era la hora de comer del niño aún estábamos dentro de la mina!

La mina se sigue explotando y sólo una pequeña parte se puede visitar acompañados por un guía. En nuestro caso, fue Nathalie la que nos explicó las curiosidades de la mina y condujo el tren, que es lo que más le gustó al niño.

Quizá penséis que no es una visita demasiado adaptada para niños, pero quedé gratamente sorprendida porque las explicaciones de Nathalie eran llanas y hacía participar a los niños, con preguntas sencillas como qué animales viven en la mina. Y evidentemente, los adultos nos hacían gracia algunas de sus respuestas, pues uno de los niños respondió a esta pregunta diciendo que vivían ogros.
Después de adentrarse en la cueva, con la guía se visitan galerías y nos cuenta la historia de la mina, de cómo la leyenda dice que fue un rebaño de cabras las que descubrieron la sal, ya que preferían el agua de un arroyo que era salada.

Para terminar, los niños podrán hacer de mineros y picar la piedra con un martillo, transportar las piedras en mochilas, mover vagonetas e incluso probar la sal.

Preparaos para salir sucios como los mineros de antaño, mis pantalones negros se transformaron en blancos. En la misma página de la mina ya os aconsejan de ir con zapatillas de deporte o montaña y os advierten que la temperatura de la mina es siempre de 17 ° C, así que si vais en verano, coged un jersey! Pensad que no os dejaran entrar con el carro, así que coged el portabebés, el fular o la mochila.

Si vais antes de comer o cuando termine la visita os ha entrado hambre, a pocos metros hay un restaurante, El Auberge du Bouillet.

Disfrutad!Ficha técnica

Horario
Abril a octubre
De martes a domingos (reservad el horario por internet)
Julio y agosto
De lunes a domingo (reservad el horario por internet)
Precio
Adultos
20CHF
Niños 5-15 años
12CHF
Menores de 5 años
Gratuito
Dirección
Musée de la Mine de Sel de Bex, 1880 Bex


Un autre week-end sous la pluie! Le problème est : qu'est ce qu'on fait quand il pleut?
Eh bien, vous pouvez aller à l'Aquaparc, ou aux Grottes de Vallorbe, à la maison Cailler, le musée d'histoire naturelle de Genève, au Papiliorama ... ou aux Mines de Sel de Bex.

Et c'est là que nous sommes allés il y a deux semaines, car on dirait que toutes les astres ont décidé qu'il fasse du mauvais temps le week-end.

On ne peut pas y aller comme ça, on doit faire la réservation en ligne du jour et l'heure, car les places sont limitées. La visite dure deux heures, pensez-y parce que quand il était l'heure de manger nous étions encore à l'intérieur de la mine!

La mine est encore en activité et seulement une petite partie peut être visité avec un guide. Dans notre cas, c'était Nathalie qui nous a expliqués des curiosités de la mine et a conduit le petit train, et c'est ça que mon fils a préféré.

Vous pourriez penser que ce n'est pas une visite adaptée pour les enfants, mais j'ai été agréablement surpris de constater que les explications de Nathalie étaient faciles et elle faisait participer les enfants, avec des questions simples telles quels animaux vivent dans la mine. Et évidemment, les adultes on a rigolait avec certaines de ses réponses, car l'un des enfants a répondu à cette question en disant que les ogres vivant dans la mine.
Après avoir entré dans le milieu de la grotte, le guide nos fait visiter les galeries et raconte  l'histoire de la mine, comment la légende dit que un troupeau de chèvres a découvert le sel, car ils préféraient l'eau d'un ruisseau qui était salée .

Finalement, les enfants pourront faire des mineurs et hachez la pierre avec un marteau, porter les pierres dans des sacs à dos, déplacer les wagonnet et même goûter le sel.

Préparez-vous à vous salir comme les mineurs d'autrefois, mes pantalons noirs sont devenus blancs. Sur le site de la mine et ils vous conseillent d'y aller avec des baskets et vous avertissent que la température de la mine est toujours de 17 ° C, donc si vous y allez en été, prenez un pull! On ne peut pas y accéder avec la poussette, donc prenez le porte-bebés, le foulard ou le sac à dos.

Si vous y allez avant de manger ou quand vous terminez la visite vous avait faim, à quelques mètres il y a un restaurant, l'Auberge du Bouillet.

Amusez-vous!
Horaires
Avril à octobre
De mardi à dimanche (réserver l'heure par internet)
Juillet et août
De lundi à dimanche (réserver l'heure par internet)
Prix
Adults
20CHF
Enfants 5-15 ans
12CHF
Moins de 5 ans
Gratuite
Adress
Musée de la Mine de Sel de Bex, 1880 Bex

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada