dimecres, 9 d’octubre de 2013

Manualitats


Sento aquest silenci tan llarg, aquesta última setmana he estat molt liada amb la trobada de catalans a Ginebra i amb la possible creació d'un centre.
D'activitats pel nen n'hem fet però si us explico que el diumenge amb el Centre Català de Lausanne vam anar als bombers i els nens van poder apagar focs, l'únic que faré serà fer-vos la babarota i la idea del blog no és aquesta.

Avui em ve de gust parlar-vos de manualitats que també és una activitat divertida que podem fer a casa amb els nostres bitxos. Primer de tot, dir-vos que sóc una negada amb les tisores, el dibuix no és el meu fort i no tinc gens d'imaginació per les arts plàstiques. Però no es tracta de fer una exposició sinó de passar una bona estona amb els nostres nens i tenir-los entretinguts ara que els dies comencen a ser més curts i ja no ve tan de gust estar al carrer. Heu sentit les notícies? Demà ja es preveu neu a partir de 1000 metres!!!!

No sé si recordeu les activitats que fèieu quan ereu petits a la guardaria o a l'escola. Jo en recordo algunes, sobretot la de les maleïdes boletes de paper que s'havien d'enganxar i o bé queien o bé es quedaven enganxades als dits. Us enrecordeu del dibuixos que fèiem amb el punxó? La teoria era fer la silueta en puntets però al final acabava sent un enorme forat.

Donar-li un punxó al Martí podria ser un suïcidi, a més a més, no sé si aquí en trobaria. Però l'altre dia vam fer una cosa la mar de divertida. La tardor ja s'ha instal.lat i les fulles han començat a caure, així que li vaig dir que faríem un dibuix de la tardor o com diu ell "tarrrdorrr". Vam agafar una bossa i vam anar a recollir fulles de tot tipus però ben seques, i una vegada a casa les "vam" enganxar en una cartolina. Això de la cola va ser un espectacle, ho volia fer ell sol i va acabar amb les mans ben enganxoses; a més a més, no entenia que havia de posar la cola en un costat, girar la fulla i apretar-la per enganxar-la a la cartolina, ell ho feia però sense girar la fulla, i evidentment la fulla li quedava enganxada a les mans. Em pensava que era una cosa senzilla per la seva edat i vaig veure que no, però ens ho vam passar molt bé recollint fulles.

Ahir vam agafar el cartró del rotllo de paper de wàter i vam fer un pop! Jo m'encarregava de les estisores i després de dibuixar uns ulls i una boca, ell es va dedicar a complementar-ho. Li va pintar unes ungles, unes orelles, cabell, peus... i va acabar sent un pop abstracte que volava per casa, perquè senyors, els pops, segons el Martí, volen!

El següent pas serà recollir fulles, pintar-les amb pintures i fer-les servir com a tampons. Pot passar de tot, potser m'acaba canviant la decoració de la seva habitació!

Aquí us deixo una web amb idees http://fiestasycumples.com/manualidades-otoales-creaciones-con-hojas/ , algunes són senzilles d'altres requereixen un nivell avançat i molta paciència.

El més complicat serà trobar el material, aquí no hi han Abacus i tot és caríssim! Però m'han dit que a la Coop Brico Loisirs hi podeu trobar moltes coses encara que el més econòmic és omplir la maleta quan baixeu a casa.

Per qualsevol manualitat us recomano màxima paciència, per vosaltres pot resultar molt senzill però per ells.... Deixeu-los que facin volar la imaginació!

Per cert, quin tipus de manualitats feu amb els vostres nens? Potser entre tots farem que les tardes d'hivern siguin menys llargues.

Siento este silencio tan largo, esta última semana he estado muy liada con el encuentro de catalanes en Ginebra y con la posible creación de un centro.
Hemos hecho actividades para el niño pero si os cuento que el domingo con el Centro Catalán de Lausana fuimos a los bomberos y los niños pudieron apagar fuegos, lo único que haré será daros envidia y la idea del blog no es ésta.

Hoy me apetece hablaros de manualidades que también es una actividad divertida que podemos hacer en casa con nuestros bichos. Primero de todo, deciros que soy una negada con las tijeras, el dibujo no es mi fuerte y no tengo nada de imaginación para las artes plásticas. Pero no se trata de hacer una exposición sino de pasar un buen rato con nuestros niños y tenerlos entretenidos ahora que los días empiezan a ser más cortos y ya no apetece tanto estar en la calle. Habéis oído las noticias? Mañana ya se prevé nieve a partir de 1000 metros!!

No sé si recordáis las actividades que hacíais cuando erais pequeños en la guardaría o en la escuela. Yo recuerdo algunas, sobre todo la de las malditas bolitas de papel que se tenían que pegar y o bien caían o se quedaban pegadas a los dedos. Os acordáis de los dibujos que hacíamos con el punzón? La teoría era hacer la silueta en puntitos pero al final acababa siendo un enorme agujero.

Darle un punzón a Martí podría ser un suicidio, además, no sé si aquí encontraría. Pero el otro día hicimos una cosa la mar de divertida. El otoño ya se ha instalado y las hojas han empezado a caer, así que le dije que haríamos un dibujo del otoño o como dice él "tarrrdorrr" (en catalán). Cogimos una bolsa y fuimos a recoger hojas de todo tipo pero bien secas, y una vez en casa las "pegamos" en una cartulina. Lo del pegamento fue un espectáculo, lo quería hacer él solo y terminó con las manos bien pegajosas ; además, no entendía que tenía que poner el pegamento en un lado, girar la hoja y apretarla para engancharla en la cartulina, él lo hacía pero sin girar la hoja, y evidentemente la hoja se le quedaba pegada en las manos. Pensaba que era algo sencillo para su edad y vi que no, pero nos lo pasamos muy bien recogiendo hojas.

Ayer cogimos el cartón de un rollo de papel higiénico y hicimos un pulpo! Yo me encargaba de las tijeras y después de dibujar unos ojos y una boca, él se dedicó a complementarlo. Le pintó las uñas, orejas, pelo, pies... y terminó siendo un pulpo abstracto y que volaba por casa, porque señores, los pulpos, según Martí, vuelan!

El siguiente paso será recoger hojas, pintarlas con pinturas y usarlas como tampones. Puede pasar de todo, puede que me acabe cambiando la decoración de su habitación!

Aquí os dejo una web con ideas http://fiestasycumples.com/manualidades-otoales-creaciones-con-hojas/, algunas son sencillas otras requieren un nivel avanzado y mucha paciencia.

Lo más complicado será encontrar el material, aquí no hay Abacus (tiendas típicas en Catalunya) y todo es carísimo  Pero me han dicho que en la Coop Brico Loisirs se pueden encontrar muchas cosas aunque lo más económico es llenar la maleta cuando bajéis en casa.

Para cualquier manualidad os recomiendo máxima paciencia, para vosotros puede resultar muy sencillo pero para ellos .... Dejad que hagan volar la imaginación!

Por cierto , ¿qué tipo de manualidades hacéis con vuestros niños? Quizás entre todos haremos que las tardes de invierno sean menos largas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada