dimarts, 22 d’octubre de 2013

Jardin Alpin: sortim després de la pluja!Han passat quasi quince dies des de l'última entrada i no tinc una bona excusa. La veritat és que els últims dos caps de setmana no hem fet res d'especial, el temps no acompanyava, teníem mandra i falta de idees noves. Perquè sí, jo també em quedo sense idees, potser és per culpa d'aquest dies humits que em remullen les neurones.

Aquest diumenge vam fer com els cargols; quan va parar de ploure vam anar a saltar bassals. Els adults ho veiem com una rucada però a ells els hi encanta; nosaltres mai ens posaríem dins d'un toll d'aigua però ells s'hi senten atrets com les mosques a la mel.

Com que havíem deixat els sogres a l'aeroport, vam decidir parar al Jardin Alpin perquè el nen s'esbargís una mica i arribés ben cansat a casa.
Pels qui no hi hagueu estat mai, és un petit parc però que fa el fet per passar-hi una estoneta, una tarda trista de diumenge. Com sempre, el més difícil serà aparcar el cotxe sobretot el cap de setmana; no perquè el parc estigui ple de gent sinó perquè al voltant està ple de pisos.

Era la primera vegada que hi anava a la tardor, i mentre el nen corria entre els immensos arbres, nosaltres vam gaudir dels canvis de colors dels arbres, els parterres de fulles i els minsos ratjos de sol del capvespre.

Tot i ser petit, el parc té uns quants animals que segur que faran les delícies dels nens. Aquesta vegada, no hi havien cérvols, o estaven amagats però si que hi havien un munt de cabres eixuplugades i unes oques gegants que trencaven el silenci amb els seus crits. A la que veien que algú s'acostava a la reixa, elles també s'apropaven per veure si els hi donaven un tros de pa, i us puc ben dir que no paraven de reclamar. Ben aprop de les gallines, ànecs, oques i altres aus hi ha una àrea de jocs pels més petits. I aquí va ser on el Martí va quedar xop!
Per primera vegada va pujar amb un gronxador de nen gran, aquí no hi ha aquells on els nens queden completament agafats. La vam explicar el sistema i feia anar les seves petites cames amunt i avall per agafar embranzida. Sempre m'ha encantat volar pels aires, així que com que no hi havia més nens em vaig posar al gronxador que quedava lliure, i mare i fill anàvem amunt i avall al mateix ritme.
Us he dit que va acabar mullat com un poll, i la culpa la va tenir el tobogan. Li vam ensenyar que estava ple d'aigua però a ell tan li feia, així que es va dedicar a eixugar-lo amb el cul.
Aquest és el problema d'anar a un parc amb jocs després de que hagi plogut; o et lies la "manta al cap" i et dius que tan és que acabi xop o no pares de dir-li que no pot jugar i acabeu tots amb males cares. També hi ha una tercera opció, comprar a l'H&M o C&A una mena de "peto" de plàstic com els que porten els pescadors de riu. Què no inventaran!

Han pasado casi quince días desde la última entrada y no tengo una buena excusa. La verdad es que los últimos dos fines de semana no hemos hecho nada especial, el tiempo no acompañaba, teníamos pereza y falta de ideas nuevas. Porque sí, yo también me quedo sin ideas, quizás es por culpa de estos días húmedos que me remojan las neuronas.

Este domingo hicimos como los caracoles, cuando paró de llover salimos para saltar charcos. Los adultos lo vemos como una tontería pero a ellos les encanta, nosotros nunca nos pondríamos en un charco de agua pero ellos se sienten atraídos como las moscas a la miel.

Como habíamos dejado los suegros en el aeropuerto, decidimos parar en el Jardin Alpin para que el niño se distrayera un poco y llegara bien cansado en casa.
Para los que no habéis estado nunca, es un pequeño parque pero que es ideal para pasar un rato, una tarde triste de domingo. Como siempre, lo más difícil será aparcar el coche, sobre todo el fin de semana, no porque el parque esté lleno de gente sino porque alrededor está lleno de pisos.

Era la primera vez que iba en otoño, y mientras el niño corría entre los inmensos árboles, nosotros disfrutamos de los cambios de colores de los árboles, los parterres de hojas y los débiles rayos de sol del atardecer.

A pesar de ser pequeño, el parque tiene unos cuantos animales que seguro que harán las delicias de los niños. Esta vez, no estaban los ciervos, o estaban escondidos, pero si que había un montón de cabras y unas ocas gigantes que rompían el silencio con sus gritos. A la que veían que alguien se acercaba a la reja, ellas también se acercaban para ver si se les dabas un trozo de pan, y os puedo decir que no paraban de reclamar. Muy cerca de las gallinas, patos, gansos y otras aves hay un área de juegos para los más pequeños. Y ahí fue cuando Martí quedó empapado!
Por primera vez subió en un columpio de niño grande, aquí no hay aquellos donde los niños quedan completamente cogidos. Le explicamos el sistema y él subía sus pequeñas piernas arriba y abajo para coger impulso. Siempre me ha encantado volar por los aires, así que como no había más niños me puse en el columpio que quedaba libre, y madre e hijo íbamos arriba y abajo al mismo ritmo.
Os he dicho que terminó mojado como un pollo, y la culpa la tuvo el tobogán. Le enseñamos que estaba lleno de agua pero a él tanto le daba, así que se dedicó a secarlo con el culo.
Este es el problema de ir a un parque con juegos después que haya llovido, o te lías la manta a la cabeza y te dices que tanto te da que termine empapado o no paras de decirle que no puede jugar y termináis todos con malas caras. También hay una tercera opción, comprar en el H&M o C&A una especie de peto de plástico como los que llevan los pescadores de río. Qué no inventarán !

Ça fait presque quinze jours depuis la dernière entrée et je n'ai pas une bonne excuse. La vérité est que les deux derniers week-ends nous n'avons rien fait de spécial, le temps n'était pas beau, nous étions feignants et on n'avait pas des nouvelles idées. Parce que oui, même mois parfois je ne sais pas quoi faire, peut-être c'est à cause des cet humidité que mes neurones sont trempés.

Ce dimanche on a fait comme les escargots, nous sommes sortis quand la pluie a cessé et nous sommes allés à sauter des flaques d'eau. Pour les adultes c'est une connerie mais les enfants adorent ça, nous ne mettrions jamais nos pieds dans une flaque d'eau, mais eux ils sont attirés comme des mouches à la miel. 

Comme on avait laissé la belle-famille à l'aéroport, nous avons décidé de s'arrêter au Jardin Alpin.
Pour ceux qui ne le connaissent pas, c'est un petit parc idéal pour traîner un triste dimanche après-midi. Comme toujours, le plus difficile est garer la voiture, en particulier le week-end, pas parce que le parc soit bondé mais parce qu'autour il y a plein des bâtiments.

C'était la première fois que j'y suis allée en l'automne, et pendant que Martí courrait entre les arbres immenses, nous avons apprécié les couleurs changeantes des arbres, les lits de feuilles et les faibles rayons du soleil.

En dépit d'être petit, le parc dispose de quelques animaux qui feront ravir les enfants. Cette fois, il n'y avait pas des cerfs, ou ils étaient cachés, mais s'il y avait beaucoup de chèvres et deux oies géants qui brisaient le silence avec leurs cris. À côté des poulets, canards, oies et d'autres oiseaux il y a une aire de jeux pour les enfants. Et c'est là que Martí a fini trempé!
Pour la première fois il est monté dans un balançoire pour les grands, ici il n'y a pas celles où les enfants sont totalement pris. Nous lui avons expliqué le système et il montait ses petites jambes vers le haut et vers le bas pour prendre de l'élan. J'ai toujours aimé voler et comme il n'y avait pas d'autres enfants, je suis monté dans l'autre balançoire, et mère et fils montaient et descendaient au même temps.
Je vous ai dit qu'il a fini mouillé comme un poulet, c'était la faute du toboggan. Nous lui avions montré qu'il était plein d'eau, mais pour lui ce n'était pas grave, et il le séchait avec ses fesses.
C'est le problème d'aller dans un parc des jeux après la pluie, ou vous vous en tapez qu'il finisse trempé ou vous n'arrêtent pas de lui dire qu'il ne peux pas jouer et finissez tous de mauvais humeur. Il y a aussi une troisième option, vous pouvez acheter chez H&M ou C&A une sorte de salopette en plastique comme celui que portent les pêcheurs de rivière. Ils inventent tout!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada