dijous, 10 d’octubre de 2013

Course de l'Escalade


Alguns de vosaltres sabeu què és la Course de l'Escalade i d'altres ho desconeixeu completament. Us escric sobre aquesta tradicional carrera ara perquè la data límit d'inscripció és l'1 de novembre.

Comencem amb una mica d'història! La cursa es celebra el cap de setmana abans de la festa que commemora l'Escalade. I què és l'Escalade? Doncs és la victòria de la República de Ginebra sobre les tropes del Duc de Savoie la nit del 11 al 12 de desembre del 1906.

La mítica cursa dura tot el dia i recorre la "vielle-ville" de Ginebra. Tothom hi està convidat, petits i grans, i pels que em coneixeu una miqueta, ja us imagineu que sempre l'he viscuda com espectadora! Segons l'edat i el sexe el recorregut varia en número de quilòmetres, pels més petits és 1,8km, pels adolescents 2,3km, per les dones 4,7km i pels homes 7,2km.

No cal ser Usain Bolt per participar-hi, i si el que voleu és riure una estona amb un grup d'amics o amb tota la família, us podeu inscriure a la cursa de la "Marmite" que comença a les 18h30 i on tothom va disfressat. La cursa és de 3,4km i no hi ha cap mena de classificació, l'objectiu no és arribar el primer a la meta sinó lluir la millor difressa.

Al ser Ginebra un cantó protestant no celebren el carnestoltes i aprofiten aquest dia i el cap de setmana de l'Escalade (els nens) per convertir-se en princeses o animals ferotges.
El Parc de Bastions s'omple i moure's amb cotxet és complicadíssim però l'ambient és espectacular. L'únic problema és que la cursa és el desembre, aquest any serà el dissabte dia 7, i per tant a les 17h ja és fosc i les probabilitats de mal temps són enormes. Aquest serà el tercer any que el meu home hi participarà, el primer any plovia, el segon feia un fred de mil dimonis i potser aquest any nevarà. Això si, aquest any li compraré una semarreta de color "pistatxu", tipus Tata Martino, perquè entre que és fosc, el miler de participants i que tots van de negre, sembla una munió d'escarbats i veure'l per animar-lo és complicat.

Potser algún dia ens animem a participar a la cursa de la "Marmite", tots tres corrent disfrassats però de moment, em conformo en animar als participants i gaudir de la xauxa.


Algunos de vosotros sabéis qué es la Course de l'Escalade y otros lo desconocéis completamente. Os escribo sobre esta tradicional carrera ahora porque la fecha límite de inscripción es el 1 de noviembre.

Empezamos con un poco de historia! La carrera se celebra el fin de semana antes de la fiesta que conmemora la Escalade. Y qué es el Escalade? Pues es la victoria de la República de Ginebra sobre las tropas del Duque de Saboya la noche del 11 al 12 de diciembre de 1906.

La mítica carrera dura todo el día y recorre la "vielle -ville" de Ginebra. Todo el mundo está invitado, pequeños y mayores, y por los que me conocéis un poquito, ya os imagináis que siempre la he vivido como espectadora! Según la edad y el sexo el recorrido varía en número de kilómetros, para los más pequeños es 1,8 km, los adolescentes 2,3 km, para las mujeres 4,7 km y los hombres 7,2 km.

No hace falta ser Usain Bolt para participar, y si lo que queréis es reír un rato con un grupo de amigos o con toda la familia, os podéis inscribir en la carrera de la "Marmite" que empieza a las 18h30 y donde todos van disfrazados. La carrera es de 3,4 km y no hay ningún tipo de clasificación, el objetivo no es cruzar la meta el primero sino lucir el mejor disfraz.

Al ser Ginebra un cantón protestante no celebran el carnaval y aprovechan este día y el fin de semana de la Escalade (los niños) para convertirse en princesas o animales feroces.
El Parque de Bastiones se llena y moverse con un carrito es complicadísimo pero el ambiente es espectacular. El único problema es que la carrera es en diciembre, este año será el sábado día 7, y por tanto a las 17h ya es oscuro y las probabilidades de mal tiempo son enormes. Este será el tercer año que mi marido participa, el primer año llovía, el segundo hacía un frío de mil demonios y quizá este año nevará. Eso si, este año le compraré una camiseta de color pistacho, tipo Tata Martino, porque entre que es de noche, el millar de participantes y que todos van de negro, parecen una multitud de escarabajos y verlo para animarle es complicado .

Tal vez algún día nos animamos a participar en la carrera de la "Marmite", los tres corriendo disfrazados pero de momento, me conformo en animar a los participantes y disfrutar de la fiesta.


Certains d'entre vous connaissez la Course de l' Escalade et d'autres pas. Je vous écris au sujet de cette course traditionnelle maintenant parce que la date limite d'inscription est le 1er Novembre.

Nous commençons par un peu d'histoire ! La course se déroule le week-end précédant la fête commémorant l' Escalade. Et c'est quoi l'Escalade ? C'est la victoire de la République de Genève sur les troupes du duc de Savoie dans la nuit du 11 au 12 Décembre 1906.

La course mythique dure toute la journée et couvre la " Vielle ville " de Genève. Tout le monde est invité, petits et grands, et ceux qui me connaissent un peu, vous vous imaginerez que je l'ai toujours vécu en tant que spectatrice! Selon l'âge et le sexe le nombre de kilomètres varie, pour les enfants est de 1,8 km, pour les adolescents 2,3 km, pour les femmes 4,7km et pour les hommes 7,2 km.

Il ne faut pas être Usain Bolt pour y participe , et si ce que vous voulez c'est rire un peu avec un groupe d'amis ou avec toute la famille, vous pouvez vous inscrire à la course de la « Marmite » à partir de 18h30 et où tous vont déguisés. La course est de 3,4km et il n'y a aucun type de classification, le but n'est pas de franchir la ligne d'arrivée en premier, mais de porter le meilleur costume.

Etant donné que le canton de Genève est protestant ne fêtent  pas le carnaval et profitent de cette journée et du week-end de l'Escalade (enfants) pour devenir princesses ou des animaux féroces.
Le Parc des Bastions se rempli et se déplacé en poussette est compliquée, mais l'atmosphère est spectaculaire. Le seul problème est que la course est en Décembre, cette année aura lieu le samedi 7, et donc à 17h fait nuit et les chances de mauvais temps sont énormes. Ce sera la troisième année que mon mari y participe, la première année il a plu, la deuxième il faisait un froid terrible et peut-être cette année, il va neiger. Mais cette année je vais lui acheter une chemise de couleur pistache, comme Tata Martino, parce qu'il fait nuit, il y a un millier de participants et que tous vont noirs, on dirait une multitude d'scarabées, et le voir pour l'encourager est compliquée.

Peut-être un jour, on participera dans la course de la "Marmite", les trois courant déguisés mais pour l'instant, je suis contente d'encourager les participants et profiter de la fête.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada