divendres, 22 de febrer del 2013

Excursió amb raquetes, Excursión con raquetas, Excursion en raquettes


El cap de setmana ja és aquí! A Catalunya es preveu fred i neu, al Pays de Gex i a la Suissa veïna segurament el sol estarà amagat darrera l'espesa capa de boira que ens acompanya des de fa uns dies, creant un mar de núvols.

Potser aquest no serà el millor cap de setmana per fer una excursió amb raquetes però aquí deixo anar l'idea!

No us puc parlar de totes les pistes perquè jo mateixa m'hi acabo d'iniciar, però la veritat és que és una bona manera de compartir l'esport amb el vostre fill. Això si, ell anirà com un rei dins de la seva motxilla, gaudint del paisatge.

L'excursió no pot ser molt llarga perquè la postura que tenen els nens dins de la motxilla no és la més adecuada. Però depèn de l'edat el podeu anar treint perquè disfruti de la neu, o tal i com fa el meu, se la mengi ;-)

Us puc parlar de dos llocs: el Col de la Faucille i la Vattay. Anem per punts:

Col de la Faucille: el recorregut és de 5,5km i al final es gaudeix d'una magnífica vista dels Alps, el llac Léman i Ginebra. El recorregut està senyalitzat com a tal i és gratuït, només cal llogar les raquetes i els pals.

La Vattay: hi ha tres recorreguts diferents tots ells considerats fàcils però de diferent durada: 1h30, 2h i 3h. Al final del recorregut llarg es pot admirar la vista dels Alps i el llac Léman. La pista està senyalitzada i és un indret tranquil per contra, per entrar-hi s'han de pagar 5€/persona i el lloguer de les raquetes és també de 5€.


En el nostre cas, el nen no va voler adormir-se i va estar jugant amb el meu cabell o amb el gorro del seu pare. Onze quilos a l'esquena es noten moltíssim al cap d'uns minuts i tot i fer-me la valenta, l'endemà no em podia ni moure. No eren les cames el que em feien mal, sinó l'esquena. Però l'experiència va ser enriquidora i vam carregar piles gaudint de neu fresca i paisatges blancs. El millor de tot? Que mentre nosaltres gaudíem del sol d'hivern, el Pays de Gex i Ginebra estaven sota un mar de núvols.

Us adjunto uns quants links de diferents zones on es poden fer excursions amb raquetes!

A disfrutar!

Catalunya:

http://es.wikiloc.com/rutas/raquetas/espana/catalunya

Pays de Gex:

http://www.monts-jura.com/dossiers/dossier_172_pietons+raquettes+neige.html

Suissa:

http://www.st-cergue-tourisme.ch/multimedia/docs/2009/10/159_2f.pdf

http://www.sentiers-raquettes.ch/default.asp?l=f&c=3&s3=66

http://www.st-cergue-tourisme.ch/fr/themes/raquettes-promenades-hivernales-1216-0

Haute-Savoie:

http://www.lescontamines.com/raquettes-haute-savoie.html

http://www.legrandbornand.com/fiche-presentation_activite_prestation-63-FR-E-sitraSTR132167-sitraLOI391324-LOISIRS.html


Por fin es viernes! En Cataluña se prevé frío y nieve, en el Pays de Gex y en la Suiza vecina seguramente el sol estará escondido detrás del espesa niebla que nos acompaña desde hace unos días, creando un mar de nubes.

Quizás este no será el mejor fin de semana para hacer una excursión con raquetas pero aquí dejo ir la idea!

No puedo hablar de todas las pistas porque yo misma me acabo de iniciar, pero la verdad es que es una buena manera de compartir el deporte con tu hijo. Eso si, él irá como un rey dentro de su mochila, disfrutando del paisaje.

La excursión no puede ser muy larga porque la postura que tienen los niños dentro de la mochila no es la más adecuada. Pero depende de la edad lo podéis sacar para que disfrute de la nieve, o tal y como hace el mío, se la coma ;-)

Os puedo hablar de dos lugares: el Col de la Faucille y la Vattay. Vamos por puntos:

Col de la Faucille: el recorrido es de 5,5 km y al final se disfruta de una magnífica vista de los Alpes, el lago Léman y Ginebra. El recorrido está señalizado y es gratuito, sólo hay que alquilar las raquetas y los palos.

La Vattay: hay tres recorridos diferentes todos ellos considerados fáciles pero de diferente duración: 1h30, 2h y 3h. Al final del recorrido largo se puede admirar la vista de los Alpes y el lago Léman. La pista está señalizada y es un lugar tranquilo pero para acceder a ella, se deben pagar 5 € / persona y el alquiler de las raquetas que es también de 5 €.

En nuestro caso, el niño no quiso dormirse y estuvo jugando con mi cabello o con el gorro de su padre. Once kilos en la espalda se notan muchísimo y a pesar de hacerme la valiente, al día siguiente no me podía ni mover. No eran las piernas lo que me dolían, sino la espalda. Pero la experiencia fue enriquecedora y cargamos pilas disfrutando de nieve fresca y paisajes blancos. Lo mejor de todo? Que mientras nosotros disfrutábamos del sol de invierno, el Pays de Gex y Ginebra estaba bajo un mar de nubes.

Os adjunto unos cuantos links de diferentes zonas donde se pueden hacer excursiones con raquetas!

A disfrutar!


On est vendredi! Ce WE en Catalogne fera froid et il neigera, dans le Pays de Gex et la Suisse voisine sûrement le soleil sera caché derrière l'épais brouillard qui nous accompagne depuis quelques jours, la créant une mer de nuages.

Surement ce n'est pas le meilleur week-end pour une sortie en raquettes mais je laisse l'idée!


Je ne peux pas parler toutes les pistes, car moi-même je viens de commencer, mais la vérité est que c'est un bon moyen de partager un sport avec votre enfant. Bon, lui il va être comme un roi dans son sac à dos, jouissant du paysage.


La promenade ne peut pas être très longue car la position des enfants dans le sac à dos n'est pas la plus appropriée. Mais selon l'âge de l'enfant, vous pouvez le sortit pour qu'il profite de la neige, ou comme il fait le mien, se la manger ;-)


Je peux vous parler de deux endroits: le Col de la Faucille et Vattay. On va par points:


Col de la Faucille: le parcours est de 5,5 km et à la fin, on peut profiter d'une vue magnifique sur les Alpes, le lac Léman et Genève. Le parcours est balisé et l'accès est gratuit, il vous suffit seulement de louer les raquettes et les bâtons.


La Vattay: il ya trois itinéraires différents, tous considérés comme faciles, mais de durée différente: 1h30, 2h et 3h. A la fin du parcours plus long, on peut admirer la vue sur les Alpes et le lac Léman. La piste est balisé et c'est un endroit calme, mais pour y accéder, vous devez payer 5 € / personne et louer les raquettes par 5 € également.


Dans notre cas, l'enfant ne voulait pas dormir et il jouait avec mes cheveux ou le bonnet de son papa. Onze kilos sur le dos ce n'est pas négligeable et malgré que j'étais courageuse, le lendemain, je ne pouvais pas bouger. J'avais un mal horrible au dos. Mais l'expérience a été enrichissante et on a chargé les batteries. Nous avons profitez de la neige fraîche et des paysages blancs. Le meilleur chose? Pendant qu'on se réjouissait du soleil d'hiver, le Pays de Gex et Genève étaient sous une mer de nuages. 


J'ai joint quelques liens vers différentes zones où vous pourriez faire des raquettes!


Profitez-en!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada