dimecres, 25 de setembre de 2013

Verger de St-Loup


Després d'emportar-nos una gran decepció amb la visita al Parc de Challandes vam decidir de probar sort a la Festa de la Poma que tenia lloc al Verger de St-Loup, i el dia va millorar considerablement.

El verger es troba a les afores de Versoix i als anys cinquanta els terrenys estaven ocupats per blat i colza, però als seixanta hi va haver una reconversió plantant el primer verger de pomes Golden i Starkrimson. L'evolució va continuar i avui tenen més de 20000 pomers i perers, amb una quinzena de varietats.

Hi havia una degustació de pomes i peres, que com és d'imaginar el meu fill va saquejar, i també de sucs de poma, pera i cidre. Vam arribar a l'hora de dinar i el menú era deliciós, es notava que els ingredients utilitzats eren de granja perquè eren d'alló més gustosos.

Amb la panxa ben plena vam fer una visita als cultius, la vista se'ns perdia entremig de centenars de rengleres de pomers, tots ells plens de pomes. La feina va ser nostre perquè el nen no es dediqués a fer la seva pròpia collita i malgrat que les explicacions del propietari eren d'alló més interessants, vam haver de marxar abans de que el Martí en fes una de les seves. Això si, abans de marxar vam comprar pomes de la classe Diwa que mai havia vist ni provat, i el millor suc de poma que he begut mai, i venint de mi que no m'agrada aquest suc, és tot un compliment.

Però no només escric aquesta entrada per fer-vos la babarota, sinó per dir-vos que a partir de mitjans de septembre el verger disposa d'una botiga per anar-hi a comprar directament les pomes, que són les mateixes que després trobarem a la Coop o la Migros.
Tothom coneix les varietats Golden, Royal Gala i Granny Smith, però havieu sentit a parlar mai de les varietats Idared, Jonagold, Topaz, Fuji, Diwa.... Totes elles amb sabors diferents, algunes ideals per fer coques o compotes, i d'altres per menjar-les a mossegades.

La botiga obre de dimarts a divendres de 15h a 18h, i els dissabtes de 9h a 17h. A més a més, hi trobareu sucs de poma frescos, sucs de poma pasteuritzats, sucs de pera pasteuritzats, cidre i peres del tipus Conference i Harrow.

Si sou pomers val la pena d'anar-hi, sobretot per donar vida als productors locals i trobar varietats que mai arriben als grans supermercats.


Después de llevarnos una gran decepción con la visita al Parc de Challandes decidimos probar suerte en la Fiesta de la Manzana que tenía lugar en el Verger de St-Loup, y el día mejoró considerablemente.

El manzanal se encuentra en las afueras de Versoix y en los años cincuenta los terrenos estaban ocupados por trigo y colza, pero en los sesenta hubo una reconversión plantando el primer vergel de manzanas Golden y Starkrimson. La evolución continuo y hoy tienen más de 20.000 manzanos y perales, con una quincena de variedades.

Había una degustación de manzanas y peras, que como es de imaginar mi hijo saqueó, y también de zumos de manzana, pera y cidra. Llegamos a la hora del almuerzo y el menú era delicioso, se notaba que los ingredientes utilizados eran de granja porque eran de lo más sabrosos.

Con la barriga bien llena hicimos una visita a los cultivos, la vista se nos perdía en medio de cientos de hileras de manzanos, todos ellos llenos de manzanas. El trabajo fue nuestro para que el niño no se dedicara a hacer su propia cosecha y pese a que las explicaciones del propietario eran de lo más interesantes, tuvimos que marcharnos antes de que Martí hiciera una de las suyas. Eso si, antes de irnos compramos manzanas de la clase Diwa que nunca había visto ni probado, y el mejor zumo de manzana que he bebido nunca, y viniendo de mí que no me gusta este zumo, es todo un cumplido.

Pero no sólo escribo esta entrada para daros envidia sino para deciros que a partir de mediados de septiembre el manzanal dispone de una tienda para ir a comprar directamente las manzanas, que son las mismas que luego encontraremos en la Coop o la Migros.
Todo el mundo conoce las variedades Golden, Royal Gala y Granny Smith, pero habíais oído hablar de las variedades Idared, Jonagold, Topaz, Fuji, Diwa... Todas ellas con sabores diferentes, algunas ideales para hacer tartas o compotas, y otras para comerlas a mordiscos.

La tienda abre de martes a viernes de 15h a 18h, y los sábados de 9h a 17h. Además, encontrareis zumos de manzana frescos, zumos de manzana pasteurizados, zumos de pera pasteurizados, cidra y peras del tipo Conference y Harrow.

Si os gustan las manzanas vale la pena ir, sobre todo para dar vida a los productores locales y encontrar variedades que nunca llegan a los grandes supermercados.


Après la grosse déception de la visite au Parc de Challandes on a décidé d'aller à la Fête de la Pomme qui se déroulait dans le Verger de St-Loup, et la journée s'est considérablement améliorée.

Le verger est situé à la périphérie de Versoix et dans les années cinquante la terre a été occupée par le blé et le colza, mais dans les années soixante il y a eu une conversion et le premier verger de pommiers Golden et Starkrimson a été planté. L'évolution continue et aujourd'hui ils ont plus de 20.000 pommiers et poirier, avec une quinzaine de variétés.

Il y avait une dégustation de pommes et de poires, qui, comme vous pouvez l'imaginer mon fils n'arrêtait pas de piller, et aussi de jus de pomme, de poire et de la cidre. Nous sommes arrivés pour le déjeuner et le menu était délicieux, on pouvait dire que les ingrédients utilisés étaient de la ferme parce qu'ils étaient super savoureux.

Avec le ventre bien rempli on a fait une visite au verger. C'était dur d'empêcher à Martí qui fasse ça propre récolte et malgré que les explications du propriétaire étaient intéressants, nous avons dû partir avant que Martí ne fasse une bêtise. Mais avant, nous avons acheté des pommes classe Diwa que je n'avait jamais vu ou goûté, et le meilleur jus de pomme que je n'ai jamais bu, et venant de moi que je n'aime pas ce jus, c'est tout à fait un compliment.

Mais je n'écrie pas ce post pour vous donner envie, mais pour vous dire qu'à partir de mi -septembre, le verger a une boutique pour aller acheter des pommes directement, qui sont les mêmes que puis vous trouverez à la Coop ou Migros.
Tout le monde connaît les variétés Golden, Royal Gala et Granny Smith, mais vous avez jamais entendu parler des variétés Idared, Jonagold, Topaz, Fuji, Diwa ... Tous avec des saveurs différentes, dont certaines idéales pour les tartes ou compotes, et d'autres à croquer.

Le magasin est ouvert du mardi au vendredi de 15h à 18h et le samedi de 9h à 17h . Vous y trouverez également du jus de pomme fraîche, jus de pomme pasteurisé, jus de poire pasteurisé, cidre  et poires des variétés Conférence et Harrow.

Si vous aimez les pommes ça vaut la peine d'y aller, surtout pour faire marcher les producteurs locaux et trouver des variétés qui ne sont jamais dans les grands supermarchés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada