dimarts, 17 de setembre de 2013

Services secrets: Château de Morges


 L'activitat que us proposo no és per nens petits sinó per nens una mica més grandets que somiaven o somien en ser l'agent britànic amb llicència per matar, conegut pels seus martinis barrejats però no agitats.

Fins el 30 de novembre al Château de Morges hi trobem una exposició única a Europa, Services Secrets, amb més de 500 peces que expliquen la història dels serveis secrets des del 1940 fins al 1990, la fi de la Guerra Freda.

Per uns moments us podeu creure que esteu a la cova d'en Q amb centenars d'andromines, totes elles ben curioses i sorprenents. Hi trobareu objectes ben estranys com per exemple un kit d'evasió rectal utilitzat per la CIA, cigars foradats per amagar-hi documents, caques de micos amb captors sísmics que utilitzaven els americans a la guerra del Vietnam, càpsules de cianur, anells que es transformen en serretes, alguns codis secrets utilitzats durant la segona Guerra Mundial... 
Radio de la KGB amagada al 1966 en un bosc de Fribourg
Càmara Minox

Mil i un utensilis que farien l'enveja d'en 007, i ens fan veure que alguns dels objectes que aquest utilitza, no són tan descabellats com ens pensàvem. Però també descobrirem que aquest espia que mai es despentina, agafa la mini-càmara Minox al revés a la pel.lícula "Al servicio secreto de su Majestad".


Però apart d'aquesta exposició també hi trobareu 4 museus dins del castell amb vistes al Mont Blanc.
- El museu militar vaudois amb importants col.leccions d'armes antigues i uniformes.
- El museu de l'artilleria, el que més li va agradar al nen, amb tancs, projectils... de diferents èpoques.
- El museu de figures amb 10.000 miniatures que representen guerres que van des de l'egipte dels faraons fins al segle XX.
- El museu de la "gendarmerie vaudoise"

Per cert, no us deixaran entrar amb el cotxet del nen i la veritat és que seria impossible fer la visita degut al miler d'escales, enormes graons i escales de cargol. Per tant, si voleu visitar-lo us hareu de carregar de paciència o preveure un altre mètode de transport. Us asseguro que no va ser gens fàcil, era la tarda, no havia dormit i corria amunt i avall per les sales, intentant aixecar els projectils dels canons... Va ser exhaust però ens va encantar veure l'exposició dels espies, encara que fos cridant cada dos per tres el nom del nen perquè parés de tocar el que no podia tocar, o perquè deixés d'amagar-se.

Fitxa tècnica

Horari

1 de març fins al 30 de novembre
De dimarts a divendres de 10h a 12h i de 13h30 a 17h
1 de març fins al 30 de novembre
Dissabtes i diumenges de 13h30 a 17h
Juliol i agost
Tots els dies de 10h a 17h
Preus
Adults
10CHF
Nens a partir de 6 anys
3CHF
Menors de 6 anys
Gratuït
Adreça
Au château, 1110 Morges
La actividad que os propongo no es para niños pequeños sino para niños algo más mayores que soñaban o sueñan en ser el agente británico con licencia para matar, conocido por sus martinis mezclados pero no agitados .

Hasta el 30 de noviembre en el Château de Morges encontramos una exposición única en Europa, Services Secretos, con más de 500 piezas que cuentan la historia de los servicios secretos desde 1940 hasta 1990, el final de la Guerra Fría.

Por unos momentos os podéis pensar que estáis en la cueva de Q con cientos de trastos, todos ellos muy curiosos y sorprendentes. Encontrareis objetos muy extraños como por ejemplo un kit de evasión rectal utilizado por la CIA, cigarros agujereados para esconder documentos, cacas de monos con captores sísmicos que utilizaban los americanos en la guerra de Vietnam, cápsulas de cianuro, anillos que se transforman en sierras, algunos códigos secretos utilizados durante la segunda Guerra Mundial ...

Mil y un utensilios que harían la envidia de  007, y nos hacen ver que algunos de los objetos que éste utiliza, no son tan descabellados como pensábamos. Pero también descubrimos que este espía que nunca se despeina, coge la mini- cámara Minox al revés en la película "Al Servicio secreto de se Majestad".

Pero aparte de esta exposición también se pueden encontrar 4 museos dentro del castillo con vistas al Mont Blanc .
- El museo militar vaudois con importantes colecciones de armas antiguas y uniformes.
- El museo de la artillería, lo que más le gustó al niño, con tanques , proyectiles ... de diferentes épocas.
- El museo de figuras con 10.000 miniaturas que representan guerras que van desde la época del egipto de los faraones hasta el siglo XX .
- El museo de la " gendarmerie Vaudoise "

Por cierto, no os dejarán entrar con el carro del niño y la verdad es que sería imposible hacer la visita debido al millar de escaleras, enormes escalones y escaleras de caracol. Por lo tanto, si queréis visitarlo os habréis de cargar de paciencia o prever otro método de transporte. Os aseguro que no fue nada fácil, era por la tarde, no había dormido y corría arriba y abajo por las salas, intentando levantar los proyectiles de los cañones ... Fue exhausto pero nos encantó ver la exposición de los espías, aunque fuera gritando cada dos por tres el nombre del niño para que parara de tocar lo que no podía tocar, o para que dejara de esconderse.

Ficha técnica

Horario

1 de marzo hasta el 30 de noviembre
De martes a viernes de 10h a 12h y de 13h30 a 17h
1 de marzo hasta el 30 de noviembre
Sábados y domingos de 13h30 a 17h
Julio y agosto
Todos los días 10h a 17h
Precios
Adultos
10CHF
Niños a partir de 6 años
3CHF
Menores de 6 años
Gratuito
Dirección
Au château, 1110 MorgesL'activité que je vous propose n'est pas pour les enfants mais pour les plus âgés qui ont rêvé ou rêvent d'être l'agent britannique avec un permis de tuer, connu pour ses martinis secoués et non remués.

Jusqu'au le 30 Novembre au Château de Morges on trouve une exposition unique en Europe, Services secrets, avec plus de 500 pièces qui racontent l'histoire des services secrets du 1940 au 1990, la fin de la guerre froide.

Pendant un moment, vous penserez que vous êtes dans la grotte de Q avec des centaines de gadgets, tous très curieux et surprenants. Vous trouverez des objets très étranges comme un kit d'évasion rectal utilisé par la CIA, des faux cigares creux pour cacher des documents, des crottes de singes avec des capteurs sismiques utilisés par les Américains à la guerre du Vietnam, des capsules de cyanure, des bagues qui deviennent une scie, certains codes secrets utilisés pendant la seconde Guerre Mondiale ...

Mille ustensiles qui seraient l'envie de 007, et nous ne voyons que quelques-uns des objets qu'il utilise ne sont pas aussi bizarre que nous le pensions. Mais nous avons aussi découvert que cet espion qui ne se décoiffe jamais, prend l' appareil photo Minox à l'envers dans le film "Au Service Secret de sa  Majesté ".

Mais en dehors de cette exposition on peut également trouver quatre musées dans ce château surplombant le Mont Blanc.
- Le musée militaire vaudois avec d'importantes collections d'armes et d'uniformes d'époque.
- Le musée de l'artillerie avec des chars , des missiles ... de différentes époques .
- Le Musée des figurines avec 10.000 miniatures représentant des guerres allant de l'époque des pharaons jusqu'au XXe siècle.
- Le musée de la "gendarmerie vaudoise"

En plus, ils ne vous laissèrent pas prendre la poussette et la vérité est qu'il serait impossible de faire la visiter à cause des mille marches, des grandes marches et les escaliers en colimaçon. Par conséquent, si vous voulez le visiter, vous devrez vous charger de patience ou vous fournir d'un autre moyen de transport. Je vous assure que ce n'était pas facile, c'était l'après-midi, il n'avait pas dormi et a couru dans toutes les salles, en essayant de lever les projectiles... C'était épuisant, mais on a aimé voir l'exposition des espions, même si il fallait crier son prénom tous les minutes.Horaire

1 de mars jusqu'au 30 de novembre
De mardi à vendredi de 10h à 12h et de 13h30 à 17h
1 de mars jusqu'au 30 de novembre
Samedis et dimanches de 13h30 à 17h
Juillet et août
Tous les jours 10h à 17h
Prix
Adultes
10CHF
Enfants à partir de 6 ans
3CHF
Moins de 6 ans
Gratuite
Adresse
Au château, 1110 MorgesCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada