dimarts, 24 de setembre de 2013

Parc Challandes


Aquest cap de setmana no volíem anar massa lluny i vam estar de sort perquè hi havien activitats a tocar de casa. Però de tant en tant, les coses no surten com ens agradaria, i malgrat que us proposo activitats a la pàgina del facebook, de vegades aquestes ens deceben. Això és el que ens va passar el diumenge quan vam anar a les portes obertes del Parc Challandes.

L'any passat vaig veure que hi havia un parc amb animals a Bellevue, a només 15 minuts de casa, i de seguida me'n vaig informar. Resulta que només el pots visitar una vegada i després t'has de fer membre de l'associació.  No sé per què no hi vam arribar anar mai però aprofitant les portes obertes vam decidir deixar-nos-hi caure.

El parc acull animals perduts, abandonats, o massa joves per rependre la llibertat. Alguns d'ells poden tornar a la natura i d'altres, es queden al parc. El parc alberga linx, panteres, servals, alguns micos, llops, ossos rentadors, diferents aus....

Evidentment, a primer cop d'ull la tasca que fan em sembla brillant però quan veus les instal.lacions... Vaig sortir d'allà empipada, sense entendre com l'Estat de Ginebra permet que els animals visquin d'aquella manera, sense comprendre per què no els traslladen en un indret més òptim.

Només entrar tens la sensació d'estar anxovat i una ferum t'omple les narius. Resulta obvi que el parc no està preparat per acullir visitants; els camins estan fets amb rajoles desaparellades i són estrets, impossible d'anar-hi amb un cotxet i de difícil circulació quan els visitants es paren per observar els animals, ja que el camí queda bloquejat. Algunes de les feres s'han convertit en animals de companyia, com el lleopard de les neus, anomenat Papillon, que quan el crides s'acosta de seguida.

En una casa, hi tenen milers de gàbies unes sobre les altres, amb ocells, ratolins, tortugues... i el tuf aquí és insuportable.

Només vam necessitar 30 minuts per fer el recorregut, està clar que tampoc ens hi vam encantar. A més a més, per més inri, al nen se li va tancar una d'aquelles portes de ferro amb contrapès contra els morros. Estava oberta, ningú la va tocar i de sobte, pum!!! El nen va caure assentat a terra amb un bon nyanyo acompanyat de plors.

A nosaltres no ens hi tornaran a veure però si hi voleu anar, només obren els matins de 9h30 a 12h i la primera visita és gratuïta.

Este fin de semana no queríamos ir demasiado lejos y estuvimos de suerte porque habían actividades cerca de casa. Pero de vez en cuando, las cosas no salen como nos gustaría, y a pesar de que os propongo actividades en la página del facebook, a veces éstas nos decepcionan. Esto es lo que nos pasó el domingo cuando fuimos a las puertas abiertas del Parc de Challandes.

El año pasado vi que había un parque con animales en Bellevue, a sólo 15 minutos de casa, y enseguida me informé. Resulta que sólo lo puedes visitar una vez y luego te tienes que hacer miembro de la asociación. No sé por qué no llegamos a ir nunca pero aprovechando las puertas abiertas decidimos visitarlo.

El parque acoge animales perdidos, abandonados, o demasiado jóvenes para volver en libertad. Algunos de ellos pueden volver a la naturaleza y otros, se quedan en el parque. El parque alberga linces, panteras, cervales, algunos monos, lobos, mapaches, diferentes aves ....

Evidentemente, a primera vista la tarea que hacen me parece brillante pero cuando ves las instalaciones... Salí de allí enfadada , sin entender como el Estado de Ginebra permite que los animales vivan de esa manera, sin comprender por qué no los trasladan en un lugar más adecuado.

Sólo con entrar tienes la sensación de estar como una anchoa y un hedor te llena la nariz. Resulta obvio que el parque no está preparado para acoger visitantes, los caminos están hechos con azulejos y son estrechos, es imposible ir con un carrito y de difícil circulación cuando los visitantes se paran para observar a los animales, ya que el camino queda bloqueado. Algunas de las fieras se han convertido en animales de compañía, como el leopardo de las nieves, llamado Papillon, que cuando lo llamas se acerca enseguida.

En una casa, tienen miles de jaulas unas sobre las otras, con pájaros, ratones, tortugas... y el tufo aquí es insoportable .

Sólo necesitamos 30 minutos para hacer el recorrido, está claro que tampoco nos embobamos. Además, para más inri, al niño se le cerró una de esas puertas de hierro con contrapeso contra los morros. Estaba abierta, nadie la tocó y de repente, pum! El niño cayó sentado en el suelo con un buen chichón acompañado de llantos.

A nosotros no nos volverán a ver pero si queréis ir, sólo abren por las mañanas de 9h30 a 12h y la primera visita es gratuita.


Ce week-end nous ne voulions pas aller trop loin et nous avons eu de la chance parce qu'ils avaient des activités près de chez nous. Mais parfois, les choses ne vont pas comme nous le souhaiterions, et même si je vous propose des activités sur la page facebook, parfois ils nous déçoivent. C'est ce qui s'est passé ce dimanche quand nous sommes allés aux portes ouvertes du Parc de Challandes.

L'année dernière, j'ai vu un parc animalier à Bellevue, à seulement 15 minutes de la maison, et toute suite j'ai regardé sur internet. Il s'avère que vous pouvez le visiter qu'une seule fois et ensuite vous devez devenir membre de l'association. Je ne sais pas pourquoi nous n'y avons pas été, mais profitant les portes ouvertes on a décidé d'y aller.

Le parc accueil des animaux perdus, abandonnés, ou trop jeune pour retourner en liberté. Certains d'entre eux peuvent retourner à la nature et d'autres, restent dans le parc. Le parc héberge des lynx, des panthères, des servals, des singes, des loups, des ratons laveurs, différents oiseaux ....

Évidemment, à première vue, le travail qu'ils font est génial, mais quand vous voyez les installations... Je suis parti en colère, sans comprendre comment l'Etat de Genève permet aux que les animaux vivent de cette façon, ne comprenant pas pourquoi ne sont pas transférés dans un endroit plus approprié.

Quand vous entrez, vous avez le sentiment d'être un anchois et une puanteur remplit vos narines. Il est évident que le parc n'est pas prêt à accueillir les visiteurs, les chemins sont étroites, il est impossible d'y aller avec une poussette et s'y déplacer est difficile lorsque les visiteurs s'arrêtent pour regarder les animaux, parce que le chemin reste bloqué. Certains des animaux sont devenus des animaux domestiques, tels que le léopard des neiges, appelé Papillon, que lorsque vous l'appelez il vient.

Dans une maison, il y a des milliers de cages, avec des oiseaux, des souris, des tortues ... et l'odeur ici est épouvantable.

Nous avons eu besoin de 30 minutes pour faire le tour. En plus, pour aggraver les choses, une de ces portes en fer avec un contrepoids s'est fermé contre mon fils. Elle était ouverte, personne ne l'a touché et tout à coup, boom! Mon fils est tombé assis sur le sol avec une bonne bosse accompagnée de pleurs.

Nous n'y retournerons pas, mais si vous voulez y aller, le parc est ouvert uniquement le matin de 9h30d à 12h et la première visite est gratuite.

4 comentaris:

 1. Jajajjajaja... Nosaltres també hi varem anar... i varem sortir amb la mateixa sensació... quina pudor i quina llàstima d'instal·lacions... De tant en tant, s'arriben a veure coses que no tenen gaire sentit... i que crec que tampoc caldria gaire per millorar-les.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Encara estic escandalitzada i em sorprèn que Suïssa permeti llocs com aquest.

   Elimina
 2. Tambien fui escandalizada por este parque. Una amiga me lo recomendó asi que fuimos una mañana con el nene y unos amigos con su hija. Estava lleno de barro porqué llovió el dia anterior. No pensé llevar las botas, os podeis imaginar como salimos de allá.
  Cuando entramos en la sala donde habian las tortugas, el olor era insuportable. Una mezcla de olor de frutas podridas, de animales, de mierda... Salimos enseguida. Habia una caja pequeña con ratonzitos ... muertos! Estaba a punto de vomitar. Nos quedamos 15 minutos maximo en el "parque". La hija de los amigos con quien fuimos se caio en el barro y la sentamos en una mesa para que estaba fuera, para limpiarla pero se tenia que vijilar donde andabamos porque el césped estaba lleno de mierda de animales. Espero que hagan algo para merjorarse porque la idea inicial es buena.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Pues imagina cómo quedé yo que iba con sandalias! Horroroso, y que peste. La verdad es que no sé cómo permiten que siga abierto. Me tranquiliza saber que no soy la única en pensar que es horrible, a veces tiendo a ser demasiado quisquillosa, No sé si ya has estado, pero el que es muy bonito es el Zoo de Servion.

   Elimina