dilluns, 26 d’agost de 2013

Musée du Léman


Com han anat les vacances? Després d'unes setmanes de silenci vinc carregada d'idees noves per acabar de disfrutar els últims dies d'estiu, encara que precisament aquest cap de setmana s'hagi instal.lat la pluja.

Què podem fer un dissabte plujós? La resposta més senzilla és anar algún lloc cobert, i us proposo el Musée du Léman
Hi havíem passat un miler de vegades i des de fora es veu petit i antic; no hi vèiem cap interés en visitar un museu de barques i fotografies de peixos. Però resulta queen és ideal per anar-hi amb nens, gens avorrit, divertit i didàctic.

La planta baixa farà les delícies dels més petits: hi ha un petit aquari amb els peixos que trobem al llac, podran ser el timoner d'una embarcació de salvament, jugar amb el simulador del Planetsolar...
Sembla fàcil portar una embarcació però resulta que el que és senzill és acabar donant voltes sobre si mateix.

També podrem veure tres sales on el rei és l'emblemàtic vaixell de vapor que navega pel llac Léman. Per gran sorpresa nostra, el que més li va agradar al nen va ser veure la sala de màquines d'un vaixell de vapor i intentar que el gran timó de fusta donés voltes.

A la primera planta hi trobem una exposició temporal (fins el 5 de gener 2014) sobre la navegació al llac léman entre el 1841 i el 1941. A més a més, hi descobrirem amb qui es va basar Hergé per crear el personatge del professor Tornasol, el físic suís Auguste Piccard. No se'ns parla del pare del Tintín però si de tots els descobriments i récords de la família Piccard, i sempre d'una manera amena i podent experimentar.

A l'última planta hi ha el "WaterGames" on se'ns parla dels micropoluants, residus i la biodiversitat del llac, tot de manera interactiva, amb jocs i puzzles per totes les edats. Fins i tot podreu pujar en una taula de surf!


Apart de ser un museu molt ben fet i que no avoreix, el millor és el seu preu! Perquè amb l'entrada tens un any per visitar els dos altres museus de Nyon (el castell i el museu romà)

Aviat arribaran els dies de mal temps on no sabem què fer amb els nens, preneu nota d'aquest museu perquè val molt la pena!

Per cert, podeu anar-hi amb el cotxet perquè hi ha ascensor!

Fitxa tècnica

Horari

Abril a octubre
10h-17h
Novembre a Març
14h-17h
Preus
Adults
8CHF
Fins a 16 anys
Gratuït
Adreça
Quai Louis-Bonnard 8, CH-1260 Nyon


Cómo han ido las vacaciones? Después de unas semanas de silencio vengo cargada de ideas nuevas para terminar de disfrutar los últimos días de verano, aunque precisamente este fin de semana se haya instalado la lluvia.

¿Qué podemos hacer un sábado lluvioso? La respuesta más sencilla es ir algún sitio cubierto, y os propongo el Museo del Lemán.
Habíamos pasado un millar de veces y desde fuera se ve pequeño y antiguo, no veíamos ningún interés en visitar un museo de barcas y fotografías de peces. Pero resulta que es ideal para ir con niños, nada aburrido, divertido y didáctico.

La planta baja hará las delicias de los más pequeños: hay un pequeño acuario con los peces que encontramos en el lago, podréis ser el timonel de una embarcación de salvamento, jugar con el simulador del PlanetSolar ...
Parece fácil llevar una embarcación pero resulta que lo que es sencillo es acabar dando vueltas sobre sí mismo.

También podremos ver tres salas donde el rey es el emblemático barco de vapor que navega por el lago Lemán. Nos llevamos una sorpresa cuando vimos que lo que más le gustó al niño fue ver la sala de máquinas de un barco de vapor y tratar de que el gran timón de madera diera vueltas.

En la primera planta encontramos una exposición temporal (hasta el 5 de enero 2014) sobre la navegación en el Lago Leman entre el 1841 y el 1941. Además, descubriremos con quien se basó Hergé para crear el personaje del profesor Tornasol, el físico suizo Auguste Piccard. No se nos habla del padre de Tintín pero si de todos los descubrimientos y records de la familia Piccard, y siempre de una manera amena y pudiendo experimentar.

En la última planta hay el "WaterGames" donde se nos habla de los micropoluantes, residuos y la biodiversidad del lago, todo de manera interactiva, con juegos y puzzles para todas las edades. Incluso podréis subir en una tabla de surf!

Aparte de ser un museo que está muy bien hecho y que no aburre, lo mejor es su precio! Porque con la entrada tienes un año para visitar los otros dos museos de Nyon (el castillo y el museo romano)

Pronto llegarán los días de mal tiempo donde no sabemos qué hacer con los niños, tomad nota de este museo porque vale la pena!


Por cierto, podéis ir con el carro porque has ascensor!

Ficha técnica
Horario

Abril a octubre
10h-17h
Noviembre a Marzo
14h-17h
Precio
Adultos
8CHF
Hasta los 16 años
Gratuito
Dirección
Quai Louis-Bonnard 8, CH-1260 NyonVous avez passé de bonnes vacances? Après quelques semaines de silence j'ai plein de nouvelles idées pour profiter les derniers jours de l'été, même si juste ce week-end la pluie s'est installé.

Que pouvons-nous faire un samedi pluvieux? La réponse est simple, aller dans un endroit couverte, et je vous suggère le Musée du Léman.
Nous y avions passé un millier de fois et vu de l'extérieur, il semble petit, vieux, on ne voyait pas l'intérêt de visiter un musée avec des photos de bateaux et des poissons. Mais il est idéal pour y aller avec les enfants, pas ennuyeux, ludique et pédagogique.

Le rez-de-chaussée ravira les plus petits: il y a un petit aquarium avec des poissons qu'on peut trouver dans le lac, vous pouvez être le timonier d'un bateau de sauvetage, jouer avec le simulateur PlanetSolar ...
Cela semble facile, mais le plus simple est de terminer en tournant sur lui-même.

Vous verrez aussi trois salles où le roi est l'emblématique bateau de vapeur du lac Léman. Nous avons été totalement surpris quand nous avons vu que mon fils n'arrêtait pas de nous demander de retourner voir la salle des machines et essayer de faire tourner le grand gouvernail en bois.

Au premier étage, il ya une exposition temporaire (jusqu'au 5 Janvier 2014) sur la navigation au lac Léman entre 1841 et 1941. Vous découvrez aussi avec qui s'avait basé Hergé pour créer le personnage du professeur Tournesol, le physicien suisse Auguste Piccard. En aucun moment se parle du père de Tintin, sinon de toutes les découvertes et les records de la famille Piccard, et toujours dans un environnement amusant et où on peut expérimenter.

À l'étage supérieur il y a les "WaterGames", qui raconte des micropolluants, les déchets et la biodiversité du lac, le tout dans une manière interactive, avec des jeux et des puzzles pour tous les âges. Vous pourriez même monter sur une planche de surf!

En plus d'être un musée très bien fait et pas ennuyeux, le meilleur est son prix! Parce que avec l'entrée on a un an pour visiter les deux autres musées de Nyon (le château et le musée romain)

Bientôt viendront les jours de mauvais temps où nous ne savons pas quoi faire avec les enfants, prenez note de ce musée parce que ça vaut le coup!

Par ailleurs, vous pouvez y aller avec la poussette parce qu'il a un ascenseur!

Horaire

Avril à octubre
10h-17h
Novembre à Mars
14h-17h
Prix
Adultes
8CHF
Jusqu'à 16 ans
Gratuite
Adresse
Quai Louis-Bonnard 8, CH-1260 Nyon


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada