dilluns, 24 de març de 2014

Annecy de Carnaval


D'Annecy n'hi diuen la Venècia dels Alps amb els seus canals i els seus carrerons, i fins i tot hi celebren un carnaval al més pur estil venecià.
No sé quantes vegades hi he anat, abans era la visita obligada quan algú ens visitava. Fins que un dia vaig dir prou; anar-hi una vegada a l'any encara es pot suportar, però 3 vegades en qüestió de 6 mesos, és una mica massa. Hi han indrets dels quals podria ser guia, com ara el Château de Chillon, Gruyères, Yvoire...
Aquest és el poble preferit del meu pare, sobretot a la primavera quan els canals s'omplen de flors i anar-hi un amant de la fotografia, us podeu imaginar com n'és de pesat.

Vagis a l'època que hi vagis, sempre hi ha gent, ja siguin turistes o famílies que senzillament surten a passejar. Però no us podeu imaginar la munió de gent que hi havia amb motiu del Carnaval. No era el millor lloc per anar-hi amb un cotxet però almenys el nen estava més segur que caminant agafat de la nostra mà, i així ens podíem obrir pas enmig d'aquelles riuades humanes.
No és la primera vegada que el nen visita Annecy, té tres anys i ja hi ha anat tres vegades! Per ell la ciutat en si no té cap mena d'interès, li agrada veure els cignes que hi ha al llac i als canals i córrer pel parc. El pitjor és que el parc acaba en el llac i hi ha zones que no hi ha cap mena de barrera, així que és un perill i una angoixa pels pares, doncs potser que hagis de pescar al nen.

Aquesta vegada era impossible acostar-se a la bora del llac i la veritat és que ho vaig agrair, però val la pena passejar-s'hi un dia de sol i fins i tot, s'hi poden llogar barques motores per fer un petit passeig pel llac. Ho vam fer fa molts anys, evidentment, sense el nen i amb uns amics, ens vam enriolar moltíssim i ho recordo com una gran experiència.

A més a més,  els diumenges al matí, entre els petits carrerons adoquinats, hi ha un mercat preciós. El preu dels productes no seria el més econòmic però recordo haver-hi comprat el millor formatge "Beaufort".

I apart de ser una ciutat preciosa, amb encant i d'allò més romàntica, està plena de botigues perquè al Pays de Gex és impossible anar de compres i a Ginebra, la majoria de vegades et claven més pels mateixos productes que pots trobar a França o a Espanya. Així noies, si trobeu a faltar els dissabtes de shopping, agafeu el cotxe i cap a Annecy, això si, deixeu els homes a casa perquè dubto que ho aguantin.

El carnaval ja ha passat però apunteu-vos-ho a l'agenda per l'any que ve perquè val la pena, no he vist mai el de Venècia però aquest em va semblar fantàstic tot i que el Martí estava una mica esporuguit amb tantes máscares.


Annecy le llaman la Venecia de los Alpes con sus canales y sus callejones, e incluso celebran un carnaval al más puro estilo veneciano.
No sé cuántas veces he ido, antes era la visita obligada cuando alguien nos visitaba. Hasta que un día me harté; ir una vez al año aún tiene un pase, pero 3 veces en cuestión de 6 meses, es un poco demasiado. Hay lugares de los cuales podría ser guía, como el Château de Chillon, Gruyères, Yvoire...
Este es el pueblo preferido de mi padre, sobre todo en primavera cuando los canales se llenan de flores e ir con un amante de la fotografía, se hace realmente pesado.

Vayas a la época que vayas, siempre hay gente, ya sean turistas o familias que sencillamente salen a pasear. Pero no os podéis imaginar la cantidad de gente que había con motivo del Carnaval. No era el mejor lugar para ir con un carro pero al menos el niño estaba más seguro que andando cogido de nuestra mano, y así nos podíamos abrir paso en medio de aquellas mareas humanas.
No es la primera vez que el niño visita Annecy, tiene tres años y ya ha ido tres veces! Para él la ciudad en sí no tiene ningún tipo de interés, le gusta ver los cisnes que hay en el lago y en los canales, y correr por el parque. Lo peor es que el parque termina en el lago y hay zonas en las que no hay ningún tipo de barrera, así pues es un peligro y una angustia para los padres, pues puede que tengas que pescar al niño.

Esta vez era imposible acercarse a la orilla del lago y la verdad es que lo agradecí, pero vale la pena pasear un día de sol e incluso se pueden alquilar barcas motoras para hacer un pequeño paseo por el lago. Lo hicimos hace muchos años, evidentemente, sin el niño y con unos amigos, nos reímos muchísimo y lo recuerdo como una gran experiencia.

Además, los domingos por la mañana, entre los pequeños callejones, hay un precioso mercado. El precio de los productos no es el más económico pero recuerdo haber comprado el mejor queso "Beaufort".

Y aparte de ser una ciudad preciosa, con encanto y de lo más romántica, está llena de tiendas porque en el Pays de Gex es imposible ir de compras y en Ginebra, la mayoría de veces te clavan más por los mismos productos que puedes encontrar en Francia o España. Así que chicas, si echáis de menos los sábados de shopping, coged el coche e iros hacia Annecy, eso si, dejad a los hombres en casa porque dudo que lo aguanten.

El carnaval ya ha pasado pero os lo tenéis que apuntar en la agenda para el año que viene porque vale la pena, no he visto nunca el de Venecia pero este me pareció fantástico aunque Martí estaba un poco asustado con tantas máscaras.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada