dissabte, 30 de novembre del 2013

Alimentarium


A principis del mes de novembre els museus de la Riviera van obrir les seves portes i l'entrada era gratuïta. L'home del temps havia pronòsticat un dissabte terrible, però una vegada més es va equivocar i nosaltres ja havíem decidit que passaríem el dia sota cobert.
I com que som així, que tant ens és fer 20 minuts de cotxe o 1h15, vam anar cap a Vevey! 
Sempre ens havia atret la forquilla al mig del llac, davant del Museu Alimentarium, i mai hi havíem entrat perquè no sabíem en què podia consistir un museu de menjar. Però és que resulta que quan el van inagurar el 1985 era el primer museu al món dedicat a l'alimentació.
Així que com a bons catalans, aprofitant que la visita era gratuïta, vam decidir que era l'ocasió d'entrar-hi.

Pujant les rampes per arribar a l'entrada del museu, hi trobem un hort urbà i la veritat és que em sembla que ningú en treu profit de totes aquelles hortalices! Hi han unes pastanagues que semblen transgèniques i una sola podria alimentar el Bugs Bunny durant tot l'hivern!

Una vegada a dins, ens vam dirigir cap a l'espai Junior i de seguida una senyora ens va venir a donar la benvinguda. Tot i que el nen era massa petit per les activitats que s'hi podien dur a terme, ens va indicar quines podria fer. Una d'elles va ser la d'endevinar què s'amagava dins d'uns pots només amb l'ajuda de l'olfacte. Us asseguro que si per nosaltres era difícil, per ell era impossible, com un nen de dos anys i mig podia endevinar que aquella olor era la de la canyella si no l'havia vist ni probat mai?!?
Després vam passar a una part més interessant, l'aparell digestiu! Ens vam endinsar dins del cos humà, i unes teles ens guiaven i ens explicaven el circuit del menjar una vegada dins de la nostra boca. No cal dir que el que més li va fascinar va ser el final d'aquest aparell, doncs hi havia un lavabo i es podia sentir el soroll de tirar la cadena.
Després d'aquesta gran experiència n'hi havia una altra igual d'interessant, saber quins aliments van a la nevera i quins dins d'un lloc sec. Per la nostra sorpresa en aquesta part va treure un nou! Tot i que quan va descobrir que si s'equivocava s'encenia una llum amb una alarma, la seva gran motivació va ser que no parés de sonar.
Per acabar, s'havien de col.locar les diferents verdures i fruites allà a on crexien: sota terra, aprop de la terra, arbustos o arbres. I Déu meu quina paciència, perquè a ell tan li era perquè ho col.locava tot als arbres o "volant" enmig d'aquell paisatge. Perquè senyors, qui no ha vist una pastanaga penjant d'un arbre?!?
En aquesta zona també hi tenen un laboratori on s'hi poden fer tallers de cuina pels majors de 6 anys. Per la nostra decepció, aquest espai tan interessant i lúdic no està obert tots els dies, sinó només el primer diumenge de cada mes de 15h a 16h per les famílies, i entre setmana per les escoles. 

Després vam intentar visitar la resta del museu però amb un nen que no ha fet la migdiada i sense cotxet va ser pràcticament impossible. Per fer-vos cinc cèntims es podia veure com havia evolucionat la nostra forma de menjar, com havien canviat els utensilis de cuina, com hem passat d'anar a collir el que ens dóna la terra a anar-ho a comprar en el supermercat...

El museu té d'un restaurant amb un plat de descoberta que canvia segons la temporada per 18CHF, el millor de tot és que si pot anar a menjar sense haver de pagar l'entrada del museu.

Si podeu aneu-hi un d'aquests diumenges que l'espai pels nens està obert, està destinat als nens d'entre 6 a 12 anys.

Bona visita!

Fitxa tècnica

Horari
De dimarts a divendres
10h a 17h
Dissabtes i diumenges
10h a 18h
Preus
Adults
12CHF
Menors de 16 anys
Gratuït
Adreça
Quai Perdonnet, 1800 Vevey
A principios del mes de noviembre los museos de la Riviera abrieron sus puertas y la entrada era gratuita. El hombre del tiempo había pronosticado un sábado terrible, pero una vez más se equivocó y nosotros ya habíamos decidido que pasaríamos el día a cubierto.
Y como somos así , que tanto nos da hacer 20 minutos de coche o 1h15, fuimos a Vevey !
Siempre nos había atraído el tenedor en medio del lago, frente al Museo Alimentarium, y nunca habíamos entrado porque no sabíamos en qué podía consistir un museo de comida. Pero es que resulta que cuando se inauguró en 1985 era el primer museo en el mundo dedicado a la alimentación.
Así que como buenos catalanes, aprovechando que la visita era gratuita, decidimos que era la ocasión de ir.

Subiendo las rampas para llegar a la entrada del museo, encontramos un huerto urbano y la verdad es que me parece que nadie saca provecho de todas aquellas hortalizas! Hay unas zanahorias que parecen transgénicas y una sola podría alimentar Bugs Bunny durante todo el invierno!

Una vez dentro, nos dirigimos hacia el espacio Junior y enseguida una señora nos vino a dar la bienvenida. Aunque el niño era demasiado pequeño para las actividades que se podían llevar a cabo, nos indicó qué podría hacer. Una de ellas fue la de adivinar qué se escondía dentro de unos botes sólo con la ayuda del olfato. Os aseguro que si para nosotros era difícil, para él era imposible, cómo un niño de dos años y medio podía adivinar que aquel olor era el de la canela si no la había visto ni probado nunca?!?
Luego pasamos a una parte más interesante, el aparato digestivo! Nos adentramos dentro del cuerpo humano, y unas teles nos guiaban y nos explicaban el circuito de la comida una vez dentro de nuestra boca. No hace falta decir qué lo que más le fascinó fue el final de este aparato, pues había un lavabo y se podía oír el ruido de tirar la cadena.
Después de esta gran experiencia había otra igual de interesante, saber qué alimentos van a la nevera y cuáles en un lugar seco. Para nuestra sorpresa en esta parte sacó un nueve! Aunque cuando descubrió que si se equivocaba se encendía una luz con una alarma, su gran motivación fue que no parara de sonar.
Para terminar, se debían colocar las diferentes verduras y frutas allí donde crecen : bajo tierra, cerca de la tierra, arbustos o árboles. Y Dios mío qué paciencia, porque a él tanto le daba porque lo colocaba todo en los árboles o "volando" en medio de aquel paisaje. Porque señores, quién no ha visto una zanahoria colgando de un árbol?!?
En esta zona también tienen un laboratorio donde se pueden realizar talleres de cocina para los mayores de 6 años. Para nuestra decepción, este espacio tan interesante y lúdico no está abierto todos los días, sino sólo el primer domingo de cada mes de 15h a 16h para las familias, y entre semana para las escuelas .

Después intentamos visitar el resto del museo pero con un niño que no ha hecho la siesta y sin carro fue prácticamente imposible. Para haceros una idea se podía ver cómo había evolucionado nuestra forma de comer, cómo habían cambiado los utensilios de cocina, cómo hemos pasado de ir a coger lo que nos da la tierra a ir a comprar en el supermercado...

El museo tiene un restaurante con un plato de descubrimiento que cambia según la temporada por tan sólo 18CHF, lo mejor de todo es que si puede ir a comer sin tener que pagar la entrada del museo.

Si podéis, id uno de esos domingos que el espacio para los niños está abierto, está destinado a los niños de entre 6 a 12 años.

Buena visita!

Ficha técnica

Horario
De martes a viernes
10h a 17h
Dissabtes i diumenges
10h a 18h
Precios
Adultos
12CHF
Menores de 16 años
Gratuito
Dirección
Quai Perdonnet, 1800 Vevey


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada