divendres, 8 de novembre de 2013

L'Hameau du Père Noël


Al meu poble ja han instal.lat les llums de Nadal, encara no les han encès però no crec que triguin massa a fer-ho. A més a més, ja hi han botigues que venen la decoració de Nadal, i no cal dir que Ikea ja ho té tot col.locat. I per acabar-ho d'adobar, fa quinze dies vam rebre els catàlegs de joguets amb una fulla per escriure al Père Noël, perquè aquí els Reis Mags no s'estilen.
Si ho continuen avançant tant, algún dia anirem a comprar un gelat als xiringuitos de la platja, i al costat hi trobarem un arbre de Nadal.
Personalment, m'agraden aquestes festes però detesto que ens vulguin fer viure l'esperit nadalenc quasi 2 mesos abans.
En fi, no seré menys i també us parlaré de les festes però ho faig perquè hi pogueu anar el més aviat possible i evitar les cues.

A nosaltres no ens cal anar a Lapònia per veure el Santa Claus perquè a poc més de mitja hora de casa, hi trobem l'Hameau du Père Noël que està obert tot l'any.
Agafant la carretera comarcal que us porta fins Annecy, al cap de munt del turó (Andilly) hi trobareu aquest petit poblet on hi viuen, el Père Noël, la Mère Noël i tots els follets.

Encara que el nen era petit, vam anar-hi l'any passat i com us podeu imaginar no va entendre res. Per ell només era un senyor de vermell, amb una barba blanca i una panxa prominent, se'l mirava de cua d'ull i intentava tenir controlats a tots els follets que corrien per la casa del Père Noël.

Només entrar trobareu una gran bústia i un enorme arbre de Nadal, de seguida us sentireu transportats en aquest món màgic i a on brilla l'innocència. En el poble hi trobareu la casa del Père Noël amb el seu gran llit, la roba estesa, l'indret a on es fabriquen els juguets, i una petita sala on els més menuts hi poden deixar el seu xumet. També hi ha la casa de la Mère Noël on fins el 5 de gener ens explica contes vora la llar de foc. I evidentment, també hi han els rens i un gran trineu.
Per si s'us fa tard, en el poble també hi ha un restaurant tot decorat amb motius nadalencs. Ha de ser soprenent anar-hi un dia d'estiu quan la temperatura és de 30°C, tot i que dubto que el Père Noël volti amb el seu vestit gruixut, potser té una muda més fresqueta.

La visita, com sempre, s'acaba a la botiga de records, on hi trobareu de tot! Ja siguin els grans caramels en forma de bastó, barrets de Pare Nadal, tasses i també idees per regals.

L'únic inconvenient és que no s'hi pot entrar amb cotxet, així que quan el Martí es va cansar de caminar, el vam haver de carregar en braços. Però els tres vam passar un moment molt divertit i desenganyem-nos, els nens són l'excusa perquè nosaltres puguem tornar a disfrutar com a nens.

Fitxa tècnica
Horari

Caps de setmana de novembre i dissabtes de desembre i gener
9h a 19h
Diumenges de desembre i fins el 5 de gener
8h a 19h
Del 8 de gener fins el 19 d’octubre
De dimecres a diumenge de 14h a 18h
Preus
Adults
8€
Nens 3-11 anys
4,5€
Menors de 3 anys
Gratuït
Adreça
75 route d’Annecy Mont Sion, 74350 Andilly
Per saber els horaris entre setmana, millor que ho mireu directament a la pàgina web.


En mi pueblo ya han instalado las luces de Navidad, aunque no las han encendido pero no creo que tardaran demasiado en hacerlo. Además, ya hay tiendas que venden la decoración de Navidad, y no hace falta decir que Ikea ya lo tiene todo colocado. Y por si fuera poco, hace quince días recibimos los catálogos de juguetes con una hoja para escribir al Père Noël, porque aquí los Reyes Magos no se estilan.
Si lo siguen avanzando de esta forma, algún día iremos a comprar un helado en los chiringuitos de la playa, y al lado encontraremos un árbol de Navidad .
Personalmente, me gustan estas fiestas pero detesto que nos quieran hacer vivir el espíritu navideño casi 2 meses antes.
En fin, no seré menos y también os hablaré de las fiestas pero lo hago porque podáis ir lo más pronto posible y evitar las colas.

A nosotros no nos hace falta ir a Laponia para ver el Santa Claus, a poco más de media hora de casa, encontramos el Hameau du Père Noël que está abierto todo el año.
Tomando la carretera comarcal que le lleva hasta Annecy, en lo alto de la colina (Andilly) se encuentra este pequeño pueblo donde viven, el Père Noël, la Mère Noël y todos los duendes.

Aunque el niño era pequeño, fuimos el año pasado y como os podéis imaginar no entendió nada. Para él sólo era un señor de rojo, con una barba blanca y una barriga prominente, lo miraba de reojo y trataba de tener controlados a todos los duendes que corrían por la casa del Père Noël.

Sólo entrar encontrareis un gran buzón y un enorme árbol de Navidad, enseguida os sentiréis transportados en este mundo mágico y donde brilla el inocencia. En el pueblo encontrareis la casa del Père Noël con su gran cama, la ropa tendida, el lugar en donde se fabrican los juguetes, y una pequeña sala donde los más pequeños pueden dejar su chupete. También hay la casa de la Mère Noël donde hasta el 5 de enero nos cuenta cuentos junto a la chimenea. Y evidentemente, también veréis los renos y un gran trineo.
Por si se os hace tarde, en el pueblo también hay un restaurante todo decorado con motivos navideños. Debe ser sorprendente ir un día de verano cuando la temperatura es de 30 °C, aunque dudo que el Père Noël lleve su traje grueso, quizá tiene una muda más fresquita.

La visita, como siempre, acaba en la tienda de recuerdos, donde encontrareis de todo! Ya sean los grandes caramelos en forma de bastón, sombreros de Papá Noel, tazas y también ideas para regalos.

El único inconveniente es que no se puede entrar con el carro, así que cuando Martí se cansó de caminar, tuvimos que cargarlo en brazos. Pero los tres pasamos un momento muy divertido y desengañémonos, los niños son la excusa para que nosotros podamos volver a disfrutar como niños.

Ficha técnica
Horario

Fines de semana de noviembre y sábados de diciembre y enero
9h a 19h
Domingos de diciembre y hasta el 5 de enero
8h a 19h
Del 8 de enero hasta el 19 de octubre 
De miércoles a domingo de 14h a 18h
Precios
Adultos
8€
Niños 3-11 años
4,5€
Menores de 3 años
Gratuito
Dirección
75 route d’Annecy Mont Sion, 74350 Andilly

Para saber los horarios entre semana, mejor mirar directamente en su página web. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada