dimecres, 8 de gener de 2014

Musée RomainPrimer de tot, desitjar a tots els lectors i seguidors del blog un feliç 2014!
Aquestes últimes setmanes no hem parat quiets, és el que passa quan els nens són a casa i els hem d'ocupar. A l'hivern no és gens fàcil tenir idees i trobar llocs nous, i el més còmode és acabar als grans centres comercials. La veritat és que et treuen un maldecap però un s'acaba arruinant per culpa del miler de viatges dalt dels cavallets.

L'altre problema és l'horari d'hivern d'alguns museus; en principi haurien d'obrir més hores perquè fa mal temps, fred i la gent prefereix resguardar-se, però és tot el contrari, obren un parell d'horetes per la tarda i cap a casa. Però heu de recordar que la tarda vostra no és la d'aquí, per vosaltres comença a les 18h però aquí és quan les gallines tornen al corral. Per tant, els museus a l'hivern fan el fantàstic horari de 14h a 17h.

En fi, no sé si recordareu que a l'agost vam anar al Musée du Léman i amb l'entrada teníem accés  gratuït als altres dos museus de Nyon, així que veient que el segon dia de l'any no acompanyava massa per fer passejades, vam decidir que després de dinar, sense fer la migdiada, aniríem al Musée Romain de Nyon.

No sé quantes vegades havíem passat per davant i havíem vist l'estàtua de Juli Cèsar, sabíem que els romans havien arribat fins a Suïssa tot i que quan vam veure per primera vegada les columnes romanes dalt del parc que domina el llac Léman, ens pensàvem que eren còpies ja que desconeixíem que l'Imperi Romà hagués arribat fins a terres helvètiques.
El més curiós del museu és que no està a peu de carrer, sinó al subsól, en els fonaments de la basílica del forum de Noviodunum, Nyon pels romans. Aquest edifici va ser construït al s. I d.C i no fou descobert fins el 1974, i adaptat per acullir-hi el museu. És petit però curiós, ja que vam apendre algunes coses, com ara que les columnes de les quals parlàvem abans, no van ser trobades a on estan, sinó al centre del poble i formaven part del forum. També vam descobrir que Nyon té un amfiteatre, i malgrat l'interés que pugui despertar la visita d'un edifici com aquest, està tancat al públic perquè les seves obres resulten massa cares.
En aquests moments hi ha una exposició temporal sobre el blat i va ser curiós trobar motlles de pastissos, i més originals dels que podem trobar avui en dia. La visita no va ser gens fàcil, va ser impossible llegir cada explicació amb un nen que no havia dormit i que ho volia tocar tot, per sort es va quedar bocabadat amb les maquetes o amb algunes de les eines exposades. Potser no seria el museu millor adaptat per anar-hi amb nens de menys de 5 anys, però alguna cosa va apendre ja que aquest matí em parlava dels romans.

Fitxa tècnica
Horari
Hivern (novembre-març)
De dimarts a diumenge de 14h a 17h
Estiu (abril-octubre)
De dimarts a diumenge de 10h a 17h
Preus
Adults
8CHF
Menors de 16 anys
Gratuït
Adreça
Rue Maupertuis 9, 1260 Nyon


Primero, desear a todos los lectores y seguidores del blog un feliz 2014!
Estas últimas semanas no hemos parado quietos, es lo que pasa cuando los niños están en casa y los tenemos que ocupar. En invierno no es nada fácil tener ideas y encontrar sitios nuevos, y lo más cómodo es terminar en los grandes centros comerciales. La verdad es que te sacan de un apuro pero uno se acaba arruinando por culpa del millar de viajes en el tiovivo.

El otro problema es el horario de invierno de algunos museos, en principio deberían abrir más horas porque hace mal tiempo, frío y la gente prefiere resguardarse, pero es todo lo contrario, abren un par de horas por la tarde y para casa. Pero debéis recordar que la tarde vuestra no es la de aquí, para vosotros empieza a las 18h pero aquí es cuando las gallinas vuelven al corral. Por lo tanto, los museos en invierno hacen el fantástico horario de 14h a 17h.

En fin, no sé si recordaréis que en agosto fuimos al Musée du Léman y con la entrada teníamos acceso gratuito a los otros dos museos de Nyon; así que viendo que el segundo día del año no acompañaba demasiado para dar paseos, decidimos que después de comer, sin dormir la siesta, iríamos al Musée Romain de Nyon.

No sé cuántas veces habíamos pasado por delante y habíamos visto la estatua de Julio César, sabíamos que los romanos habían llegado hasta Suiza aunque cuando vimos por primera vez las columnas romanas arriba del parque que domina el lago Lemán, pensábamos que eran copias ya que desconocíamos que el Imperio Romano hubiese llegado hasta tierras helvéticas.
Lo curioso del museo es que no está a pie de calle, sino en el subsuelo, en los cimientos de la basílica del foro de Noviodunum, Nyon para los romanos. Este edificio fue construido en el s. I d.C y no fue descubierto hasta 1974, y adaptado para acoger el museo. Es pequeño pero curioso, ya que aprendimos algunas cosas, como que las columnas de las que hablábamos antes, no fueron encontradas donde están, sino en el centro del pueblo y formaban parte del foro. También descubrimos que Nyon tiene un anfiteatro, y a pesar del interés que pueda despertar la visita de un edificio como éste, está cerrado al público porque sus obras resultan demasiado costosas.
En estos momentos hay una exposición temporal sobre el trigo y fue curioso encontrar moldes de pasteles, y más originales de los que podemos encontrar hoy en día. La visita no fue nada fácil, fue imposible leer cada explicación con un niño que no había dormido y que lo quería tocar todo, por suerte se quedó boquiabierto con las maquetas o con algunas de las herramientas expuestas. Quizá no sería el museo mejor adaptado para ir con niños menores de 5 años, pero algo aprendió ya que esta mañana me hablaba de los romanos.

Ficha técnica
Horario
Invierno (noviembre-marzo)
De martes a domingos de 14h a 17h
Verano (abril-octubre)
De martes a domingos de  10h a 17h
Precios
Adultos
8CHF
Menores de 16 años
Gratuito
Dirección
Rue Maupertuis 9, 1260 Nyon
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada