dimarts, 21 de gener del 2014

Musée Olympique de Lausanne


Aquest dissabte quan vam sortir de la piscina vam anar cap al Museu Olímpic de Lausanne, com a bons catalans, havíem de profitar que fins el 24 de gener l'entrada és gratuïta.

Durant dos anys el museu ha estat tancat per obres i va tornar a obrir les seves portes el passat desembre. A l'antic museu em sembla que hi havia anat un parell de vegades i què voleu que us digui, no el trobava gens interessant i per una "gran esportista" com sóc jo, el trobava fins i tot avorrit. A on si que hi havia anat forces vegades era a la cafeteria i al restaurant, doncs es trobava al terrat del museu i oferia unes vistes espectaculars.
Per sort, el nou museu no té res a veure amb l'antic, i ens va deixar embadalits a tots tres! Per començar la visita s'ha de pujar la rampa i en aquell pis hi trobarem: Le monde olympique. En una gran pantalla hi trobarem Zeus i la respresentació de l'antiga Olímpia. Només veient la reacció que va tenir el Martí en veure aquella sala, vaig saber que li agradaria el museu! Va agafar i es va assentar a primera línia per no perdres cap de les imatges. En aquesta sala i en la següent, se'ns explica que els primers jocs olímpics van tenir lloc al 776 a. C. i estaven dedicats als deus grecs. Aquests jocs van perdurar fins el 393d.C quan l'emperador Theodor els va abolir dient que incitaven al paganisme.
I mentre passem de sala a sala, anem descobrint com evolucionen els jocs, i com Pierre de Coubertin crea els jocs moderns al 1896; també hi veurem la primera bandera olímpica creada per un sastre parisí al 1914.

I llavors entrem en moments històrics que fan posar la pell de gallina per tots aquells que recordem i vam viure el JO de Barcelona.
A l'última sala d'aquest pis hi trobem una pantalla enorme amb cascs repartits per escoltar fragments de diferents cerimònies d'inaguració. El Martí de seguida es va posar el casc, i anava canviant de model per veure si es sentia alguna cosa diferent. La pel.lícula no crec que duri més de 5 minuts i és fantàstica. Sobretot el final, on el centre de la pantalla es veu el Rebollo apunt per encendre el pebeter, i la sala s'il.lumina amb la llum del foc olímpic, com deia aquell famós entrenador del Barça: "la gallina de piel". I quan veus un peluix del Cobi, sense saber com, et poses a rebuscar en la memòria la cançó dels dibuixos d'aquella mascota olímpica. Evidentment, el nen no entenia que
els seus pares estiguessin tan emocionats per veure l'antorxa de Barcelona, aquell gos cubista, les medalles del 92.... Només teníem 13 i 14 anys, però són records que han quedat grabats en la nostra memòria. Qui no recorda el ja desaparegut Constantino Romero demanant als atletes que baixessin de l'escenari? O parts de l'espectacle de la fura dels braus?

En el següent pis hi descobrirem material que ha estat utilitzat alguna vegada per algun esportista, es veuen autèntiques relíquies. Però el que no us podeu perdre és un altre video de només 6 minuts, a on amb imatges ràpides es veu la preparació dels esportistes, els nervis, la competició, la decepció, el podi... senzillament fantàstic!
Finalment, arribem a la planta baixa, i aquí és a on els nens s'ho passaran de conya. És un espai didàctic, on es pot viure el dia a dia dels atletes i a on tot es pot tocar, on tot és un joc, fins i tot podreu fer tir al blanc. La passió del nen va ser pujar i saltar al podi i també agafar una especie de telèfon que hi havia en algunes de les vitrines, que t'explica alguna cosa relacionada, i parlar en francès. Així que tot d'una el veies embrancat en una conversa imaginària plena de "bonjour, d'accord, oui,...." i com és d'imaginar, la gent se'l mirava encuriosits.
Que estiguéssim una hora i mitja en un museu i que a tots ens agradés és un èxit!
Per acabar vam anar a fer un cafè al nou restaurant i els preus són prohibitius, per dos cafès i un suc ens van clavar 18CHF, que és el preu d'una entrada. Però tot s'ha de dir, els plats tenien molt bona pinta.
Només vam trobar a faltar una cosa, el m2  d'acera de Barcelona! En els jardins del museu, just abans d'arribar a l'entrada, hi trobàvem un tros de carrer de la ciutat comtal i feia
gràcia veure una petita part de casa tan lluny.


Fitxa tècnica
Horari
1 de maig fins 19 octubre
Tots els dies de 9h a 18h
20 octubre al 30 d’abril
De dimarts a diumenge de 10h a 18h
Preus
Famílies 2 adults i els fills de 6-16 anys
40CHF
Adults
18CHF
Nens 6-16 anys
10CHF
Menors de 6 anys
Gratuït
Adreça
1, quai d’Ouchy 1006 Lausanne

Este sábado al salir de la piscina fuimos al Museo Olímpico de Lausana, como buenos catalanes, teníamos que aprovechar que hasta el 24 de enero la entrada es gratuita.

Durante dos años el museo ha estado cerrado por obras y volvió a abrir sus puertas el pasado diciembre. Creo que había ido un par de veces al antiguo museo me parece que había ido un par y que quieren que les diga, no lo encontraba nada interesante y para una "gran deportista" como yo, lo encontraba incluso aburrido. Donde si que había ido bastantes veces era en la cafetería y el restaurante, pues se encontraba en la azotea del museo y ofrecía unas vistas espectaculares.
Por suerte, el nuevo museo no tiene nada que ver con el antiguo, y nos dejó impresionados ​​a los tres! Para empezar la visita hay que subir la rampa y en ese piso encontraremos: Le monde olympique. En una gran pantalla encontraremos Zeus y la representación en la antigua Olimpia. Sólo ver la reacción que tuvo Martí al ver aquella sala, supe que le gustaría el museo! Cogió y se asentó en primera línea para no perderse ninguna de las imágenes. En esta sala y en la siguiente, se nos explica que los primeros juegos olímpicos tuvieron lugar en el 776 a . C. y estaban dedicados a los dioses griegos. Estos juegos perduraron hasta el 393d.C cuando el emperador Theodor los abolió diciendo que incitaban al paganismo.
Y mientras pasamos de sala en sala, vamos descubriendo cómo evolucionan los juegos, y como Pierre de Coubertin crea los juegos modernos en 1896; también veremos la primera bandera olímpica creada por un sastre parisino en 1914.

Y entonces entramos en momentos históricos que ponen la piel de gallina a todos aquellos que recordamos y vivimos lo JO de Barcelona.
En la última sala de este piso encontramos una pantalla enorme con cascos repartidos para escuchar fragmentos de diferentes ceremonias de inauguración. Martí enseguida se puso el casco, e iba cambiando de modelo para ver si se oía algo diferente. La película no creo que dure más de 5 minutos y es fantástica. Sobre todo el final, donde en el centro de la pantalla se ve a Rebollo listo para encender el pebetero, y la sala se ilumina con la luz del fuego olímpico, como decía aquel famoso entrenador del Barça: "la gallina de piel". Y cuando ves un peluche de Cobi, sin saber cómo, te pones a rebuscar en la memoria la canción de los dibujos de aquella mascota. Evidentemente , el niño no entendía que sus padres estuvieran tan emocionados para ver la antorcha de Barcelona, aquel perro cubista, las medallas del 92 .... Sólo teníamos 13 y 14 años, pero son recuerdos que han quedado grabados en nuestra memoria . Quién no recuerda del ya desaparecido Constantino Romero pidiendo a los atletas que bajasen del escenario? O partes del espectáculo de "la fura dels braus"?

En el siguiente piso descubriremos material que ha sido utilizado alguna vez por algún deportista, se ven auténticas reliquias. Pero lo que no os podéis perder es otro video de 6 minutos, donde con imágenes rápidas se ve la preparación de los deportistas, los nervios, la competición, la decepción, el podio ... sencillamente fantástico!
Finalmente, llegamos a la planta baja, y aquí es donde los niños se lo pasarán en grande. Es un espacio didáctico  donde se puede vivir el día a día de los atletas y donde todo se puede tocar, donde todo es un juego, incluso podéis hacer tiro al blanco. La pasión del niño fue subir y saltar al podio y también coger una especie de teléfono que había en algunas de las vitrinas, que te explica algo relacionado, y hablar en francés. Así que de repente lo veías enfrascado en una conversación imaginaria llena de " bonjour, d'accord, oui, ...." y como es de imaginar, la gente lo miraba con curiosidad.
Que estuviéramos una hora y media en un museo y que a todos nos gustara es un éxito!
Para terminar fuimos a tomar un café en el nuevo restaurante y los precios son prohibitivos, por dos cafés y un zumo nos clavaron 18CHF, que es el precio de una entrada. Pero se tiene que decir que los platos tenían muy buena pinta.
Sólo echamos de menos una cosa, el mde acera de Barcelona! En los jardines del museo, justo antes de llegar a la entrada, encontrábamos un pedazo de calle de la ciudad condal y hacía gracia ver una pequeña parte de casa tan lejos.



Ficha técnica
Horario
1 de mayo hasta el 19 octubre
Todos los días de 9h a 18h
20 octubre al 30 de abril
De martes a domingo de 10h a 18h
Precios
Famílias 2 adultos y los hijos 6-16 años
40CHF
Adultos
18CHF
Niños 6-16 años
10CHF
Menores de 6 años
Gratuito
Dirección
1, quai d’Ouchy 1006 Lausanne


2 comentaris:

  1. Nosaltres també vam ser-hi dissabte!! Quina pena que no ens vam trobar! I tens tota la raó també vam trobar a faltar el m2 de panot amb les rajoles de bcn!! Ptnns

    ResponElimina
  2. Vam marxar sobre les 15h, veig que uns altres catalans també van aprofitar que era gratis.... ;-) Us va agradar? Petons

    ResponElimina