dijous, 5 de desembre del 2013

La maison du Père Noël



Aquest diumenge vam voler repetir l'experiència d'anar a visitar el Père Noël a Rochers-de-Naye a 2042 metres d'alçada.
Per tots tres era com si fos la primera vegada que hi anàvem encara que pel meu home sí que va ser la primera vegada!
Just fa un any hi vam anar amb els meus pares un divendres que el Maurici estava de viatge. Els que em coneixeu, sabreu que sóc molt previsora i una setmana abans ja havia reservat els billets i li havia comprat al nen una combinació d'esquí. Les probabilitats de bon temps a l'hivern sempre són escases però mai m'hagués imaginat el què ens esperava aquell dia: una gran tempesta de neu d'aquelles que fan història!
Per tant, aquest any hi volia tornar anar i assegurar-me el "tanto"; em vaig esperar fins divendres per reservar el tren. Perquè per anar a la casa del Père Noël s'ha d'agafar un tren cremallera que surt a cada hora des de l'estació de Montreux. Al ser diumenge i haver-me esperat fins l'últim moment, ja no hi havia cap tren lliure al matí i vam reservar per les 13h45.
Però així vam poder arribar sense presses i aprofitar el matí per veure el "Marché de Noël". A la 13h ja estàvem al parking preparant-nos; com que l'any passat vaig quedar ben esquermentada, no ens havíem quedat curts amb roba: malles tèrmiques, pantalons, botes i guants d'esquí, gorros, bufandes... ni que anéssim a pujar a l'Everest!

Com que els nens menors de 6 anys no paguen billet has de viatjar amb ells sobre dels genolls, no hi hauria cap inconvenient si els seients fossin un pèl més amples, els trens no anéssin a tope i no anessis amb roba tan gruixuda. Per sort a l'estació de Caux, on hi ha el Village du Père Noël, molta gent va baixar i vam quedar-nos un pèl més amples. Com que recordava un viatge llarguíssim per culpa de la tempesta, em pensava que en 20 minuts s'arribava al cap d'amunt de la muntanya, però no és així perquè amb tempesta o sense, es necessita una hora. Això si, si esteu de sort amb el dia, les vistes són espectaculars i els nens sempre es poden distreure fent dibuixos als vidres que de seguida s'entelen.

Amb l'experiència de l'any passat, vam pujar al primer vagó i quan van anunciar que ja arribàvem, ens vam equipar i ens vam aixecar per ser dels primers en sortir. Una vegada a l'estació, un túnel llarg et porta fins el despatx del Pare Nadal, i amb el nen en braços ens hi vam dirigir sense dilacions per ser un dels primers en arribar-hi. Mentre anàvem caminant el nen no ens parava de dir que faria el tímid quan veiés el Père Noël, i va ser dit i fet. El seu pare el va haver d'acompanyar a la falda i va dedicar un somriure de murri al fotògraf. Com que vam ser els primers del nostre tren en arribar i no hi havia gens de cua, em vaig permetre el luxe de demanar si jo també podia fer-me una foto. I com una ganàpia em vaig posar el costat d'aquell senyor de vermell, és ben bé que els nens són l'excusa perfecte per deixar de ser adults per uns instants.
Llavors, si volies pintaven la cara als nens però de moment en el Martí no li interessa massa i es podia visitar el seu despatx on un patge li va donar una poma, una mandarina i també una bossa amb una xocolatina i una galeta d'espècies, i va segellar el certificat d'haver visitat el Père Noël.

No us podeu imaginar la cua que hi havia quan nosaltres vam sortir i nosaltres en dos minuts ho havíem fet tot. Ens vam dirigir una altra vegada cap a l'estació i vam visitar la seva habitació. Aquí el Martí ens va fer una bona marranada perquè ell hi volia entrar, i fes-li entendre que no podia ser.
No ens vam encantar massa amb la visita perquè per culpa de l'alçada i l'encostipat, en el Maurici li feien mal els sinus.
Sortint a fora vaig descobrir un món que feia un any m'havia sigut impossible de veure, un paisatge meravellós sobre del llac i de Montreux. Pel Martí el millor d'aquell dia no va ser seure al costat del Pare Nadal sinó rebolcar-se a la neu, tirar-me boles de neu i evidentment, estirar-se bocaterrosa per poder-la llepar!

El més horrorós de tot és que per agafar el tren de tornada has de fer cua a fora, enmig de la neu i evidentment, quan arriba el tren tothom s'hi abraona per no quedar-se sense lloc, i allò és un caos de gent amb mal calçat que rellisca a la neu, de cotxets que hi queden
travats, de nens que corren per ser els primers... Però és que entenc molt bé el motiu de les presses, perquè si et quedes l'últim i el tren ja està ple, t'has d'esperar una hora abans no arribi el pròxim.

De tornada no vam tenir tanta sort, i vam anar ben apretadets tot el viatge i encara es va omplir més quan vam arribar a Caux. L'idea era que hi paréssim doncs amb el billet de la visita a la Maison du Père Noël tens un descompte de 9CHF al Village du Pèere Noël però el sol s'estava ponent i encara ens quedava més d'una hora per arribar a casa. A més a més, sempre s'han de deixar coses per fer!

Els meus consells per aquesta visita són: no hi aneu sense haver reservat per telèfon 0041 21 989 81 90 o per email info@goldenpass.ch; aneu-hi ben equipats i amb calçat adequat perquè pujareu a 2000 metres; deixeu el cotxe al parking de l'estació perquè té preus raonables i és molt pràctic; i si no voleu fer cua per fer-vos la foto amb el Père Noël, no us encanteu quan sortiu del tren, llavors ja tindreu temps de passejar.

Fitxa tècnica
Horari

Del 20 de novembre fins el 24 de desembre
Tancat dilluns i dimarts. Primer tren des de Montreux 9h45, últim tren 15h45. Últim tren des de Rochers-de-Naye 17h45
23 i 24 de desembre
Obert. Primer tren des de Montreux 9h45, últim tren 15h45. Últim tren des de Rochers-de-Naye 17h45
Preus
Adults
32CHF
Nens 6-16 anys
19CHF
Menors de 6 anys
Gratuït
Adreça
La Gare, Avenue des Alpes, 1820 Montreux

Este domingo quisimos repetir la experiencia de ir a visitar el Père Noël en Rochers-de-Naye a 2042 metros de altura.
Para los tres era como si fuera la primera vez que íbamos aunque para mi marido sí fue la primera vez!
Justo hace un año fuimos con mis padres un viernes que el Maurici estaba de viaje. Los que me conocéis, sabréis que soy muy previsora ​​y una semana antes ya había reservado los billetes y le había comprado al niño una combinación de esquí. Las probabilidades de buen tiempo en invierno siempre son escasas pero nunca me hubiera imaginado lo que nos esperaba ese día: una gran tormenta de nieve de las que hacen historia!
Por lo tanto, este año quería volver a ir y asegurarme el "tanto"; esperé hasta el viernes para reservar el tren. Porque para ir a la casa del Père Noël tenéis que coger un tren cremallera que sale cada hora desde la estación de Montreux. Al ser domingo y haberme esperado hasta el último momento, ya no había ningún tren libre por la mañana y reservamos para las 13h45.
Pero así pudimos llegar sin prisas y aprovechar la mañana para ver el "Marché de Noël". A la 13h ya estábamos al parking preparándonos; como el año pasado quedé bien esquermentada, no nos habíamos quedado cortos con la ropa: mallas térmicas, pantalones, botas y guantes de esquí, gorros, bufandas... ni que fuéramos a subir el Everest!

Como los niños menores de 6 años no pagan billete tienes que viajar con ellos sobre las rodillas, no habría ningún inconveniente si los asientos fueran un poco más anchos, los trenes no fueran a tope y no llevaras ropa tan gruesa. Por suerte en la estación de Caux, donde se encuentra el Village du Père Noël, mucha gente se bajó y nos quedamos un poco más anchos. Como recordaba un viaje larguísimo por culpa de la tormenta, pensaba que en 20 minutos se llegaba arriba de la montaña, pero no es así porque con tormenta o sin ella, se necesita una hora. Eso si, si estáis de suerte con el día, las vistas son espectaculares y los niños siempre se pueden distraer haciendo dibujos en las ventanas que en seguida empañan.

Con la experiencia del año pasado, subimos al primer vagón y cuando anunciaron que ya llegábamos, nos equipamos y nos levantamos para ser los primeros en salir. Una vez en la estación, un túnel largo te lleva hasta el despacho del Papa Noël, y con el niño en brazos nos dirigimos sin dilaciones para ser  de los primeros en llegar. Mientras íbamos andando el niño no paraba de decir que haría el tímido cuando viera el Père Noël, y fue dicho y hecho. Su padre lo tuvo que acompañar a la falda y dedicó una sonrisa de pillo al fotógrafo. Como fuimos los primeros de nuestro tren en llegar y no había nada de cola, me permití el lujo de pedir si yo también podía hacerme una foto. Y como una grandullona me puse el lado de aquel señor de rojo, y es que ir con niños es la excusa perfecta para dejar de ser adultos por unos instantes.
Entonces, si querías pintaban la cara a los niños pero de momento Martí no le interesa demasiado y se podía visitar su despacho donde un paje le dio una manzana, una mandarina y también una bolsa con una chocolatina y una galleta de especies, y selló el certificado de haber visitado el Père Noël.

No os podéis imaginar la cola que había cuando salimos y nosotros en dos minutos lo habíamos hecho todo. Nos dirigimos otra vez hacia la estación y visitamos su habitación. Aquí Martí nos hizo una buena pataleta porque él quería entrar, y hazle entender que no podía.
No nos encantamos demasiado con la visita porque por culpa de la altura y el resfriado, a Maurici le dolían los senos.
Saliendo fuera descubrí un mundo que hacía un año me había sido imposible de ver, un paisaje maravilloso encima del lago y de Montreux. Para Martí el mejor de ese día no fue sentarse junto al Papa Noël sino revolcarse en la nieve, tirarme bolas de nieve y evidentemente, estirarse boca abajo para poder lamerla!

Lo más horroroso de todo es que para coger el tren de vuelta tienes que hacer la cola afuera, en medio de la nieve y evidentemente, cuando llega el tren todo el mundo se abalanza para no quedarse sin sitio, y aquello es un caos de gente con mal calzado que resbala en la nieve, de carros que quedan
trabados, de niños que corren para ser los primeros... Pero es que entiendo muy bien el motivo de las prisas, porque si te quedes el último y el tren ya está lleno, hay que esperar una hora antes de que llegue el próximo.

De vuelta no tuvimos tanta suerte, y fuimos bien apretados todo el viaje y aún se llenó más cuando llegamos a Caux. La idea era que paráranos pues con el billete de la visita a la Maison du Père Noël tienes un descuento de 9CHF en el Village du Pèere Noël pero el sol se estaba poniendo y aún nos quedaba más de una hora para llegar a casa. Además, siempre hay que dejar cosas por hacer!

Mis consejos para esta visita son: no vayáis sin haber reservado por teléfono 0041 21 989 81 90 o por email info@goldenpass.ch; id bien equipados y con calzado adecuado porque subiréis a 2000 metros; dejad el coche en el parking de la estación porque tiene precios razonables y es muy práctico, y si no queréis hacer cola para haceros la foto con el Père Noël, no os encantéis cuando salgáis del tren, ya tendréis tiempo de pasear.



Ficha técnica
Horario

Del 20 de noviembre hasta el 24 de deciembre
Cerrado lunes y martes. Primer tren desde Montreux 9h45, último tren 15h45. Último tren desde Rochers-de-Naye 17h45
23 i 24 de deciembre
Abierto. Primer tren desde Montreux 9h45, último tren 15h45. Último tren desde Rochers-de-Naye 17h45
Precios
Adultos
32CHF
Niños 6-16 años
19CHF
Menores de 6 años
Gratuito
Dirección
La Gare, Avenue des Alpes, 1820 Montreux

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada