dissabte, 11 d’octubre de 2014

La tête d'orDesprés de la magnífica i inoblidable hora al consulat espanyol, vam decidir anar-nos a relaxar a la Tête d'Or. Diria que és el millor que un pot fer per aprofitar la 1h45 de trajecte.

Pels que no hi hagueu estat mai, us diré que és un parc enorme amb jardí botanic, zoo, llac... i tot gratuït! Ho té tot per passar-hi un dia en família.

Tenim l'horari europeu molt arrelat i tot i que només eren les 11h30, el meu home ja tenia gana. Així que només entrar al parc, ja havíem de buscar un lloc per anar a menjar i cap dels que véiem eren del seu agrat. I mentre ens feiem un tip de caminar intentant evitar totes les àrees de joc i els animals, no aconseguíem que el nen ens seguís; ell estava emocionadíssim, enmig d'aquell passeig ple de castanyers, recollin totes les castanyes que podia. I es clar, en les seves petites mans només n'hi cabien un parell i ens havíem de parar cada vegada que en perdia una perquè feia un drama.
Per complicar-ho tot una mica més, en el parc només hi ha panells a les entrades, així que una vegada descartats els tres primers restaurants, no sabíem a on quedava el quart. Quan vam arribar a una de les entrades, vam veure que havíem de desfer tot el camí i anar cap a la zona dels animals, just davant de les girafes.

La propera vegada ja us dic jo que farem picnic perquè mare de déu senyor, aquell xiringuito es feia pagar a preu d'or totes les begudes i postres. Si, el menjar era bo però deixar-se la setmanada en un parell d'amanides és un robo.
En el menú del nen hi anava inclòs un regal i en el seu cas va ser una avió de cartró. No parava de fer-lo volar i jo ja em veia que aniria a parar a l'úll d'una girafa i després, començarien els plors perquè l'hauria perdut. Amb el seu avió ja en tenia prou i només es va quedar embadalit quan les cinc girafes que hi havien al tancat van començar a córrer. Desconeixia la velocitat que podien agafar aquells animals de coll tan llarg i la veritat, i és que tot i tenir aquestes mides tan desproporcionades, tenien estil.

Feia 10 des de la primera vegada al parc, va ser el dia que vam anar a donar-nos d'alta al consulat, i la part del zoo ha patit un canvi brutal i necessari. Alguns dels animals no els has de veure entre les reixes sinó que els hi han intentat recrear el seu habitat natural. Per tant, pots veure zebres, vaques watusi, girafes i antílops en una sabana artificial.

L'interés pels animals es va acabar ben aviat, llavors només volia recollir branquillons i fer focs. Inútil d'ensenyar-li les tortugues o els micos, tossut com és, anava a la seva buscant el millor lloc per fer un foc imaginari.

L'indret és enorme i vam decidir anar a la zona de gespa per relaxar-nos una mica. Mentre el seu pare estava estirat a l'ombra d'un plataner, es van canviar els rols i li va començar a explicar contes perquè s'adormís. I mentre gaudiem d'aquells moments en família una bestiola de vuit potes va començar a pujar per la meva sandàlia. Els que em coneixeu sabreu que tinc fòbia a les aranyes, així que em vaig treure la sabata d'una revolada, vaig fer un bot i vaig cridar. Sort en vaig tenir del Martí, que amb un dels seus pals es va dirigir a la meva sandàlia i em una veu tranquil.litzadora em va dir: "- Tranquil.la mama, jo la mato". I així ho va fer, com si es tractés del Tió li va fúmer un parell de cops i em va salvar. Els protectors dels animals potser em titllareu d'assassina i mala mare, el Martí sap que no s'ha de fer mal a cap bestiola i ha anat castigat per trepitjar un llimac, però és que amb les aranyes no puc.
Amb esgarrifances vaig sortir de la gespa per anar a veure els cèrvols, i llavors els pals que duia el Martí es van convertir en baquetes i tot eren tambors. Impossible de fer un metre sense que es parés a qualsevol lloc per "tocar" l'instrument imaginari.

I mentre ens dirigíem a veure els osos i els tigres, ens va fer una marranada de les que fan història, d'aquelles en les que tothom et mira com si fossin la santa inquisició. No em pregunteu què li passava per què no ho sé, tot eren crits i plors. Vam acabar marxant sense veure els tigres i els osos, no per culpa del seu drama, sinó perquè no hi eren.

En fi, si mai heu d'anar al consulat o decidiu passar el dia a Lyon, no us deixeu de visitar la Tête d'Or.Después de la magnífica e inolvidable hora en el consulado español, decidimos irnos a relajarnos en la Tête d'Or. Diría que es lo mejor que uno puede hacer para aprovechar la 1h45 de trayecto. 

Para los que no hayan ido nunca, os diré que es un parque enorme con jardín botánico, zoo, lago ... y todo gratuito! Lo tiene todo para pasar un día en familia. 

Tenemos el horario europeo muy arraigado y aunque sólo eran las 11h30, mi marido ya tenía hambre. Así que sólo entrar en el parque, ya tuvimos que buscar un lugar para ir a comer y ninguno de los que veíamos eran de su agrado. Y mientras no parábamos de andar intentando evitar todas las áreas de juego y los animales, no conseguíamos que el niño nos siguiera; él estaba emocionadísimo, en medio de aquel paseo lleno de castaños, recogiendo todas las castañas que podía. Y claro, en sus pequeñas manos sólo cabían un par y nos teníamos que parar cada vez que perdía una porque hacía un drama. 
Para complicarlo todo un poco más, en el parque sólo hay paneles en las entradas, así que una vez descartados los tres primeros restaurantes, no sabíamos dónde quedaba el cuarto. Cuando llegamos a una de las entradas, vimos que teníamos que deshacer todo el camino e ir hacia la zona de los animales, justo delante de las jirafas. 

La próxima vez, ya os digo yo, que haremos picnic porque madre de dios hermoso, aquel chiringuito se hacía pagar a precio de oro todas las bebidas y los postres. Si, la comida era buena pero dejarse la paga en un par de ensaladas es un robo. 
En el menú del niño iba incluido un regalo y en su caso fue una avión de cartón. No paraba de hacerlo volar y yo ya me veía que iría a parar al ojo de una jirafa y después, comenzarían los llantos porque lo habría perdido. Con su avión ya tenía suficiente y sólo se quedó embobado cuando las cinco jirafas que habían empezaron a correr. Desconocía la velocidad que podían coger aquellos animales de cuello tan largo y la verdad, es que a pesar de tener estas medidas tan desproporcionadas, tenían estilo. 

Hacía 10 desde la primera vez que fui a este parque, fue el día que fuimos a darnos de alta en el consulado, y la parte del zoo ha sufrido un cambio brutal y necesario. Algunos de los animales no los tienes que ver entre las rejas sino que les han intentado recrear su habitat natural. Por lo tanto, puedes ver cebras, vacas watusi, jirafas y antílopes en una sabana artificial. 

El interés por los animales se acabó muy pronto, entonces sólo quería recoger ramas y hacer fuegos. Inútil de enseñarle las tortugas o los monos, terco como es, iba a la suya buscando el mejor lugar para hacer un fuego imaginario. 

El lugar es enorme y decidimos ir a la zona de césped para relajarnos un poco. Mientras su padre estaba tumbado en la sombra de un platanero, se cambiaron los roles y le empezó a contar cuentos para que se durmiera. Y mientras disfrutábamos de esos momentos en familia un bicho de ocho patas comenzó a subir por mi sandalia. Los que me conocéis sabréis que tengo fobia a las arañas, así que me quité el zapato de golpe, di un salto y grité. Suerte tuve de Martí, que con uno de sus palos se dirigió a mi sandalia y me una voz tranquilizadora me dijo: "- Tranquila mama, yo la mato". Y así lo hizo, como si se tratara del "Tió" le dio un par de veces y me salvó. Los protectores de los animales a lo mejor me tachan de asesina y mala madre, Martí sabe que no se debe hacer daño a ningún bicho y ha ido castigado por pisar una babosa, pero es que con las arañas no puedo. 
Con escalofríos salí del césped para ir a ver los ciervos, y entonces los palos que llevaba Martí se convirtieron en baquetas y todo eran tambores. Imposible de hacer un metro sin que se parara en cualquier lugar para "tocar" el instrumento imaginario. 

Y mientras nos dirigíamos a ver a los osos y a los tigres, nos hizo una pataleta de las que hacen historia, de aquellas en las que todo el mundo te mira como si fueran la santa inquisición. No me preguntéis qué le pasaba por qué no lo sé, todo eran gritos y llantos. Nos fuimos sin ver los tigres y los osos, no por culpa de su drama, sino porque no estaban. 

En fin, si alguna vez tenéis que ir al consulado o decidís pasar el día en Lyon, no os dejéis de visitar la Tête d'Or.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada