dijous, 12 de juny de 2014

Picnic a Nyon amb paparraAmb aquests dies de tanta calor el que ve més de gust és anar a la platja, encara que no siguin de sorra fina i aigua salada, les platges que hi han a vora del llac fan el fet.
Un petit inconvenient és que quan fa bo i és cap de setmana, milers de suïssos tenen la mateixa idea, i qualsevol petit racó que dongui al llac s'omple fins a tal punt que no hi cap ni una puça.
La idea era parar a la platja de Versoix però no hi havia cap forat a on poder deixar el cotxe. Així que vam continuar per la Route du Lac, mirant al costat dret a veure si vèiem una petita entrada que no fos per anar al centenar de mansions que voregen el llac. Vam arribar a Nyon i ens vam quedar esparverats en veure la gentada que volia entrar a la piscina, així que vam continuar fins arribar al poble on hi ha una platja.
Mai m'ha agradat massa la platja de Nyon, per accedir a l'aigua hi han unes escales gegants de formigó però havíem sortit a l'hora dels senyors i la gana començava apretar. Però desconeixia que al final de tot hi havia una zona dedicada al nens, amb un tobógan, un accés més fàcil a l'aigua i sorra-pedres per poder jugar amb el cubell.

Com era d'esperar, va ser difícil que el Martí es quedés a la tovallola per dinar, però també va necessitar el seu temps per apropar-se al llac però quan ho va fer... entrava i sortia sense cap mena de por, i sense flotador. Sempre estàvem a la vora però el problema va venir quan es va endinsar per seguir al seu pare que havia començat a nedar. El vaig haver de treure d'una revolada, tinc els seus ulls oberts del pànic grabats en la meva ment.

Sabem que quan la temperatura del llac arriba a un cert punt (20°C), s'ha de vigilar amb les "puces dels ànecs" i per tant, dutxar-se bé després de sortir de l'aigua. I això és el que vam fer quan vam marxar. I ara ve el millor o pitjor de tot, l'endemà al matí, li vaig tocar el cabell mentre passava per davant meu i vaig notar una espècie de crosta. De seguida vaig mirar què tenia i per sort el meu home ho va relacionar de seguida. Just en el naixement del cuir cabellut hi havia una mena de saquet negre, una paparra! No n'havia vist mai cap, i quin fàstic. De seguida em va començar a picar tot mentre el nen em demanava veure el bitxo que tenia ben enganxat. Es ben veritat allò que diuen : "en casa del herrero cuchillo de palo". Per treure-la el Maurici va fer una cosa que no s'ha de fer, posar-hi qualsevol líquid per deixar-la tonta. 
Havia de dir a la guarderia que el nen havia alimentat a una paparra, i encara no estava familiaritzada amb el nom d'aquest fastigós bitxo en francès. I com de vegades em passa, primer vaig haver de buscar la paraula del català al castellà, i després del castellà al francès. Per desgràcia no oblidaré mai les diferents traduccions.
Encara no entenc com el paràsit va arribar fins al seu cap i imaginem que va ser un petit record del dia a la platja. 
Aquell mateix dia, vam inspeccionar tots els plecs i cada racó del seu cos per veure si hi tenia més habitants, i ahir quan vam arribar del camp, vam comprovar que no portés un altre inquilí. Puc dir que vaig esterilitzar els seus llençols rentant-los a 90 ° C, en tancar els ulls només veia aquella cosa negra enganxada al cap succionant-li la sang. Ens hem obsesionat amb el tema, però quan la pediatre em va dir que havia d'estar atenta les pròximes setmanes i el farmacèutic em va donar un fulletó informatiu, em vaig adonar que cal ser ben primmirat i que pot arribar a ser molt seriós.
Esperem que només quedi en una desafortunada anècdota i que no haguem de córrer a l'hospital, i també espero no agafar-li mania a les platges d'aquí, sobretot perquè és la primera vegada que ens passa una cosa així després de 10 anys.

Per infomació: s'han de treure amb unes pinces especials i vigilant que també es tregui el cap del bitxo; no s'hi ha de tirar cap producte, una vegada treta s'ha de desinfectar. Vigilar que no apareguin taques vermelles a la zona ni febre elevada. 


Con estos días de tanto calor lo que más apetece es ir a la playa,  aunque no sean de arena fina y agua salada, las playas que hay en la orilla del lago también van bien.
Un pequeño inconveniente es que cuando hace bueno y es fin de semana, miles de suizos tienen la misma idea, y cualquier pequeño rincón que dé al lago se llena hasta tal punto que no cabe ni una pulga.
La idea era parar en la playa de Versoix pero no había ningún agujero para dejar el coche. Así que continuamos por la Route du Lac, mirando al lado derecho a ver si veíamos una pequeña entrada que no fuera para ir al centenar de mansiones que bordean el lago. Llegamos a Nyon y nos asustamos al ver la multitud que quería entrar en la piscina, así que continuamos hasta llegar en el pueblo donde hay una playa.
Nunca me ha gustado demasiado la playa de Nyon, para acceder al agua hay unas escaleras gigantes de hormigón pero habíamos salido a la hora de los señores y teníamos hambre. Pero desconocía que al final de todo había una zona dedicada a los niños, con un tobogán, un acceso más fácil al agua y arena-piedras para poder jugar con el cubo.

Como era de esperar, fue difícil que Martí se quedara en la toalla para comer, pero también necesitó su tiempo para acercarse al lago pero cuando lo hizo ... entraba y salía sin ningún miedo, y sin flotador. Siempre estábamos al borde pero el problema vino cuando se adentró para seguir a su padre que había empezado a nadar. Lo tuve que sacar de repente, tengo sus ojos abiertos del pánico grabados en mi mente.

Sabemos que cuando la temperatura del lago llega a un cierto punto (20 ° C), se debe vigilar con las "pulgas de los patos" y por tanto, ducharse bien después de salir del agua. Y eso es lo que hicimos cuando nos fuimos. Y ahora viene lo mejor o peor de todo, a la mañana siguiente, le toqué el pelo mientras pasaba por delante de mí y noté una especie de costra. Enseguida miré qué tenía y por suerte mi marido lo relacionó enseguida. Justo en el nacimiento del cuero cabelludo había una especie de saquito negro, una garrapata! No había visto ninguna, y qué asco. Enseguida me empezó a picar todo mientras el niño me pedía ver el bichito que tenía bien pegado. Es bien cierto lo que dicen: "en casa del herrero cuchillo de palo". Para sacarla, Maurici hizo algo que no se debe hacer, poner cualquier líquido para dejarla atontada.
Tenía que decir en la guardería que el niño había alimentado a una garrapata, y todavía no estaba familiarizada con el nombre de este asqueroso bicho en francés. Y como a veces me pasa, primero tuve que buscar la palabra del catalán al castellano, y después del castellano al francés. Por desgracia nunca olvidaré las diferentes traducciones.
Todavía no entiendo cómo el parásito llegó hasta su cabeza e imaginamos que fue un pequeño recuerdo del día en la playa.
Ese mismo día, le inspeccionamos todos los pliegues y cada rincón de su cuerpo para ver si tenía más habitantes, y ayer cuando llegamos del campo, comprobamos que no llevara otro inquilino. Puedo decir que esterilicé sus sábanas lavándolas a 90°C, al cerrar los ojos sólo veía esa cosa negra enganchada en su cabeza succionando la sangre. Nos hemos obsesionado con el tema, pero cuando la pediatra me dijo que tenía que estar atenta en las próximas semanas y el farmacéutico me dio un folleto informativo, me di cuenta de que hay que ser muy cuidadoso y que puede llegar a ser algo muy serio.
Esperemos que se quede en una desafortunada anécdota y que no tengamos que correr al hospital, y también espero no cogerle manía a las playas de aquí, sobre todo porque es la primera vez que nos pasa algo así después de 10 años.

Para infomación: hay que sacarlas con unas pinzas especiales y vigilando que también sacar la cabeza; no hay que echarle ningún producto, una vez sacada se debe desinfectar. Vigilar que no aparezcan manchas rojas en la zona ni fiebre elevada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada