dimarts, 26 de març del 2013

Vallorbe: Musée du Fer et de Chemin de Fer



Després de vistar "Les Grottes de Vallorbe" era hora de dinar i vam anar cap el poble, que estava mort. Sort de la tecnologia perquè gràcies a l'aplicació "Around me" vam trobar alguns restaurants. Després d'haver-nos dit al restaurant de la Poste que no acceptaven clients sense reserva, vam anar al Restaurant de la Placette. La veritat és que només entrar-hi no li donàvem ni un duro però era l'hora de menjar.
Ens va rebre la comitiva del poble que es passa els diumenges al bar prenent cerveses, pastis i altres aperitius.
Però de vegades les primeres impressiones enganyen, i aquesta va ser una d'elles! Com que feia molt fred em vaig demanar una fondue per entrar en calor, i Déu meu, quina fondue! Crec que és la millor que he menjat mai. I fent homenatge a l'heràldica del poble, un peix en un riu, el meu home es va demanar perques, i carai quin plat! I tot a un preu més que raonable!

Amb l'estòmac ple vam anar cap al Musée du Fer et du Chemin de Fer, sort que teníem un descompte de 4CHF perquè això si que ho vaig trobar car!

No hi havia ni una ànima, només el ferrer i nosaltres. El més curiós és que el ferrer treballa amb els utensilis d'abans i la força del riu. És el més interessant del museu, sobretot per nosaltres que no ho havíem vist mai. Va ser impressionant veure'l treballar a la forja, amb l'enclusa i el martinet, mentre el ferro començava a prendre forma d'un ganivet.
A nosaltres ens va encantar però el nen no va compartir la mateixa opinió, sinó que tenia por cada vegada que el ferrer feia servir el martinet.

Així doncs, vam pujar al segon i tercer pis on hi tenen una exposició de trens i una maqueta que per 1CHF es posa en marxa. A dalt de tot hi ha una gran maqueta i a través de l'ordinador es poden programar les sortides dels diferents trens i veure'ls com recorren la sala.

El museu no té canviador i li vam canviar els bolquers damunt d'una enclusa del 1895, una mica freda per posar-hi les natges però ideal per portar a terme aquesta tasca.


Si el temps ens ho hagués permès, haguéssim visitat el fort construït durant la Segona Guerra Mundial, però la carretera per accedir-hi estava nevada. 
Però hi tornarem, perquè de totes maneres volem anar al Juraparc que queda al darrera de Les Grottes de Vallorbe.

Fitxa tècnica

Horari
Abril a octubre i festius
10h a 18h
De novembre a març
De dimarts a diumenges de 14h a 18h
Preus
Adults
12CHF
Nens 6-15 anys
6CHF
Menors de 6 anys
Gratuït
Adreça
Rue des Grandes Forges 11, 1337 Vallorbe






Después de vistar "Las Grottes de Vallorbe" era hora de comer y fuimos hacia el pueblo, que estaba muerto. Suerte de la tecnología porque gracias a la aplicación "Around me" encontramos algunos restaurantes. Después de habernos dicho en el restaurante de la Poste que no aceptaban clientes sin reserva, fuimos al Restaurante de la Placette. La verdad es que no le dábamos ni un duro pero era la hora de comer.
Nos recibió la comitiva del pueblo que se pasa los domingos en el bar tomando cervezas, pastis y otros aperitivos.
Pero a veces las primeras impresiones engañan, y esta fue una de ellas! Como hacía mucho frío me pedí una fondue para entrar en calor, y Dios mío, qué fondue! Creo que es la mejor que he comido nunca. Y haciendo homenaje a la heráldica del pueblo, un pez en un río, mi marido se pidió percas, y caray qué plato! Y todo a un precio más que razonable!

Con el estómago lleno fuimos al Musée du Fer et du Chemin de Fer, por suerte teníamos un descuento de 4CHF porque esto si que lo encontré caro!

No había ni un alma, sólo el herrero y nosotros. Lo más curioso es que el herrero trabaja con los utensilios de antes y la fuerza del río. Es lo más interesante del museo, sobre todo para nosotros que no lo habíamos visto nunca. Fue impresionante verlo trabajar en la forja, con el yunque y el martinete, mientras el hierro comenzaba a tomar forma de un cuchillo.
A nosotros nos encantó pero el niño no compartió la misma opinión, sino que tenía miedo cada vez que el herrero utilizaba el martinete.

Así pues, subimos al segundo y tercer piso donde tienen una exposición de trenes y una maqueta que por 1CHF se pone en marcha. Arriba del todo hay una gran maqueta y a través del ordenador se pueden programar las salidas de los diferentes trenes y verlos como recorren la sala.

El museo no tiene cambiador y le cambiamos los pañales encima de un yunque del 1895, un poco frío para poner las nalgas pero ideal para llevar a cabo esta tarea.

Si el tiempo nos lo hubiera permitido, hubiéramos visitado el fuerte construido durante la Segunda Guerra Mundial, pero la carretera para acceder estaba nevada.
Pero volveremos, porque de todos modos queremos ir al Juraparc que queda detrás de las Grottes de Vallorbe.

Ficha técinca


Horario
Abril a octubre y festivos
10h a 18h
De noviembre a marzo
De martes a domingos de 14h a 18h
Precios
Adultos
12CHF
Niños 6-15 años
6CHF
Menores de 6 años
Gratuito
Dirección
Rue des Grandes Forges 11, 1337 Vallorbe


Après avoir visité "Les Grottes de Vallorbe» été l'heure du déjeuner et nous sommes allés au village, où il n'y avait ni un âme. Grâce à la technologie et l'application "Around me" on a trouvé des restaurants. Après nous avoir dit a restaurant La Poste que n'acceptent clients sans réservation, nous sommes allés au restaurant de la Placette
Nous avons été reçus par la délégation des gens qui consacre leurs dimanches au bar pour prendre des bières, pastis et autres apéritifs.
Mais parfois, les premières impressions sont trompeuses, et ce fut l'un d'entre eux! Comme il faisait très froid j'ai commandé une fondue, et mon Dieu, qu'elle fondue! Je crois que c'est la meilleur que j'ai jamais mangé. Et rendant hommage à l'héraldique du peuple, un poisson dans une rivière, mon mari a demandé de la perche, et wow quel assiette! Et tout cela à un prix très raisonnable!

Avec l'estomac plein, nous sommes allés au Musée du Fer et du Chemin de Fer, heureusement nous avions un rabais de 4CHF parce que je trouve qu'il est cher!

Il n'y avait pas une âme, seulement nous et le forgeron. Le plus étonnante est que le forgeron travaille avec les ustensiles d'avant et la force de la rivière. C'est le plus intéressant du musée, surtout pour nous, que nous n'avions jamais vu auparavant. C'était impressionnant de le voir travailler dans la forge, l'enclume et le martinet pour qu'in bout de fer devient un couteau.
Nous avons beaucoup aimé mais notre fils n'était pas du m'eme avis, il avait peur à chaque fois que le forgeron utilisait le martinet.


Donc nous sommes allés au deuxième et troisième étage où ils ont une exposition de trains et une maquette. Au dernier étage il y a une grande maquette et grâce à un ordinateur on peut programmer les différents sortis pour les différents trains, et les voir se promener par la salle. 

Le musée ne dispose pas de changeur pour les bébés, et on lui a changé la couche sur une enclume de 1895, c'était un peu froide pour ses fesses mais idéale pour effectuer cette tâche.

Si le temps l'avait permis, nous aurions visité le fort construit pendant la Seconde Guerre mondiale, mais la route d'accès était plein de neige.
Mais nous y retournerons, parce que nous voulons aller au Juraparc, juste derrière les grottes.

Fiche technique

Horaires
Avril à Octobre et jours fériés
10h à 18h
De novembre à mars
De mardi à dimanches de 14h à 18h
Prix
Adultes
12CHF
Enfants 6-15 ans
6CHF
Mineurs de 6 ans
Gratuit
Adresse
Rue des Grandes Forges 11, 1337 Vallorbe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada